tetartopress

Ρεκόρ για τον ευρωπαϊκό θεσμό συλλογής υπογραφών της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών σημείωσε η καμπάνια «Τέλος στα Κλουβιά»


Στις 11 Σεπτέμβρη ολοκληρώθηκε στις χώρες της Ε.Ε. η συλλογή υπογραφών της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών (ΕΠΠ) «Τέλος στα Κλουβιά» που είχε ως αίτημα την κατάργηση της χρήσης κλουβιών για τα παραγωγικά ζώα.

Η Πρωτοβουλία ξεκίνησε από τη διεθνή μη-κυβερνητική οργάνωση Compassion in World Farming (CIWF) και υποστηρίχτηκε από 170 ευρωπαϊκές οργανώσεις. Συνολικά συλλέχθηκαν πάνω από 1.600.000 υπογραφές και ξεπεράστηκε ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός σε 21 χώρες, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ για τον ευρωπαϊκό αυτό θεσμό.

Το μήνυμα είναι σαφές και απευθύνεται προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία έχει και το δικαίωμα της υποβολής πρότασης προς τα άλλα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς η νομοθεσία για τα παραγωγικά ζώα καθορίζεται από τις Βρυξέλλες.

Οι οργανώσεις και οι πολίτες ζητούν τον τερματισμό της χρήσης κλουβιών για την εκτροφή των παραγωγικών ζώων. Η συγκέντρωση τόσο μεγάλου αριθμού υπογραφών αποτελεί απόδειξη του ενδιαφέροντος και ανησυχίας των πολιτών της Ε.Ε για τα ζώα.

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει και πλήθος δημοσκοπήσεων όπως αυτή του Ευρωβαρόμετρου, η οποία έδειξε ότι το 94% των Ευρωπαίων ενδιαφέρεται για την προστασία των παραγωγικών ζώων.

Οι σύλλογοι – μέλη της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας ανταποκρίθηκαν συμμετέχοντας στην συλλογή των υπογραφών σε όλη τη χώρα.

Μετά το κλείσιμο της συλλογής υπογραφών το εγχείρημα περνά στην επόμενη φάση, δηλαδή την άσκηση πολιτικής πίεσης για την αναγκαία νομοθετική πρόταση από την Επιτροπή.

Η Oμοσπονδία ζητά να μπει τέλος στη σωματική και ψυχική κακοποίηση που υπόκεινται τα ζώα που περνούν τη ζωή τους, ή σημαντικό μέρος αυτής, κλεισμένα σε κλουβιά, χωρίς να μπορούν να εκτελέσουν βασικές ιδιότητες της φυσικής τους συμπεριφοράς. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της σκοπεύει να ενημερώσει την πολιτεία για το πρόσταγμα των Ελλήνων πολιτών ώστε να τεθεί θετικά και να υποστηρίξει το θέμα στο Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας των κρατών μελών.

Το 2020 να γίνει η χρονιά που θα μπει ένα τέλος στα κλουβιά.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Οι αντίπαλοι" του Λούκα Γκουαντανίνο - Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

“Οι αντίπαλοι” του Λούκα Γκουαντανίνο – Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

"Οι αντίπαλοι" ("Challengers"). Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο. Πρωταγωνιστούν: Ζεντάγια, Τζος Ο' Κόνορ, Μάικ Φάιστ. ΗΠΑ, 2024. "Σ' αγαπώ", λέει ο Αρτ ...
«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου

«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» στο Μ54

Η παράσταση «Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου παρουσιάζεται 20-22 & 26-30 Ιουνίου 2024 στο Μ54 στην Αθήνα. Το ...
«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη - Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη – Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

"Μέντιουμ". Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη. Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μάρθα Φριντζήλα. Ελλάδα, 2023. Η Ελευθερία είναι 16 χρονών, είναι το ...
Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

«Απολυμένη» στο θέατρο Act στην Πάτρα

Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο act στην Πάτρα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.15, το έργο του Αντώνη  Τσιπιανίτη ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13944 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top