Τέταρτο

Ρεμπέκα Σόλνιτ «Σταχτοπούτα φτου ξελευτερία»


Σε αυτή τη σύγχρονη εκδοχή του κλασικού παραμυθιού, η Σταχτοπούτα συναντά τη νονά της, πηγαίνει στον χορό και γνωρίζει τον πρίγκιπα. Κολοκύθες και ποντικάκια έχουν κι αυτά τον ρόλο τους, κάπου εδώ όμως η ιστορία, όπως την ξέρουμε, τελειώνει. Αντί να περιμένει κάποιον να τη σώσει, η Σταχτοπούτα μαθαίνει ότι μπορεί η ίδια να σώσει τον εαυτό της και να βοηθήσει τους γύρω της, καθώς και να παλέψει για τη ζωή της, κάνοντάς την πιο όμορφη για όλους.

Στο πρώτο παιδικό βιβλίο της, η Ρεμπέκα Σόλνιτ αναπλάθει το αγαπημένο παραμύθι, με μια φρέσκια Σταχτοπούτα, μια νεαρή γυναίκα με όνειρα, διεκδικήσεις και αγάπη για τον άνθρωπο. Οι υπέροχες σιλουέτες του Άρθουρ Ράκαμ σε κάθε σελίδα του βιβλίου ζωντανεύουν τα πιστεύω της ηρωίδας με τρόπο μαγικό και εμπνέουν τους μικρούς αναγνώστες, βοηθώντας τους να καταλάβουν πως κάθε πλάσμα σ’ αυτό τον κόσμο μπορεί να κάνει κάτι για να τον αλλάξει, αρκεί να το κάνει με νοιάξιμο και καλοσύνη.

Η συγγραφέας, ιστορικός και ακτιβίστρια Rebecca Solnit έχει γράψει πολλά βιβλία γύρω από το περιβάλλον, το τοπίο, την κοινότητα, την τέχνη, την πολιτική και τη μνήμη. Είναι αρθρογράφος στο Harper’s και συνεργάτιδα στον Guardian.

Ο Arthur Rackham (1867-1939) έχει χαρακτηριστεί από τους Times του Λονδίνου ως «ένας από τους πλέον διαπρεπείς εικονογράφους της εποχής του», που κατέκτησε «μια ξεχωριστή θέση στις παιδικές καρδιές» με τις δεκάδες εικονογραφήσεις του σε όλες σχεδόν τις κλασικές παιδικές ιστορίες. Η καλαίσθητη, γεμάτη ευαισθησία και χιούμορ εικονογράφηση αυτού του βιβλίου είναι από την έκδοση της Σταχτοπούτας του 1919.

«Σταχτοπούτα φτου ξελευτερία» | Συγγραφέας: Ρεμπέκα Σόλνιτ | Εικονογράφηση: Άρθουρ Ράκαμ | Μετάφραση: Βενετία Καίσαρη | Σχήμα: 20×25  | Σελίδες: 32 | Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7463 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top