Τέταρτο

104 Προβολές

Σάιμον Βαν Μπόυ «Η ψευδαίσθηση της μοναξιάς»

1034722Η Ψευδαίσθηση της μοναξιάς, εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, αφηγείται τις αλληλένδετες ιστορίες ενός παραμορφωμένου Γερμανού στρατιώτη, ενός μοναχικού Βρετανού σκηνοθέτη, μιας τυφλής επιμελήτριας μουσείου, ενός νεόνυμφου ζευγαριού Αμερικανοεβραίων που τους χώρισε ο πόλεμος και ενός επιστάτη σε οίκο ευγηρίας για παλαίμαχους ηθοποιούς στη Σάντα Μόνικα. Κατοικούν στον ίδιο κόσμο, αλλά δεν αντιλαμβάνονται αυτά που τους συνδέουν, ώσπου, μέσα από φαινομενικά τυχαίες πράξεις ανιδιοτέλειας, ένα πέπλο ανασηκώνεται αποκαλύπτοντας τον ζωτικό ρόλο που έχει διαδραματίσει ο ένας στη ζωή του άλλου.

Είναι η στιγμή που –λίγο πριν βυθιστούν στο σκοτάδι του φόβου και της απομόνωσης– ανακαλύπτουν πως δεν είναι μόνοι, πως δεν ήταν ποτέ μόνοι, πως κάθε ανθρώπινο πλάσμα είναι κι ένας κρίκος μιας αόρατης αλυσίδας. Είναι η στιγμή που αποκαλύπτεται η ψευδαίσθηση της μοναξιάς τους.

Ο Σάιμον Βαν Μπόυ γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1975 και µεγάλωσε στο Ρούθιν της Ουαλίας και στην Οξφόρδη. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων The Secret Lives of People in Love, Love Begins in Winter (το οποίο τιµήθηκε µε το διεθνές βραβείο διηγήµατος Φρανκ Ο’ Κόννορ), Όλα τα ωραία άρχισαν µετά, το πρώτο του µυθιστόρηµα, που έχει µεταφραστεί ήδη σε περισσότερες από 15 γλώσσες (Εκδόσεις Πατάκη, 2016), Tales of Accidental Genious (διηγήµατα) και Father’s Day. Έχει επιµεληθεί τρία βιβλία φιλοσοφίας, Why We Fight, Why We Need Love και Why Our Decisions Don’t Matter. Κείµενά του έχουν δηµοσιευτεί στους New York Times, στην Daily Telegraph και στην Guardian, ενώ γράφει τη στήλη «New Yorker» για την κινέζικη έκδοση του περιοδικού ELLE Men. Ζει µε τη γυναίκα του και την κόρη τους στo Μπρούκλυν της Νέας Υόρκης.

«Η ψευδαίσθηση της μοναξιάς» | Συγγραφέας: Σάιμον Βαν Μπόυ | Μεταφραστής: Παπακωνσταντοπούλου Ουρανία | Σελίδες: 256 | Σχήμα 14×21 | Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: Ιούλιος 2019 | Εκδόσεις Πατάκη


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5152 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top