Τέταρτο
77 Προβολές

Σάμος – Πρωτοβουλία κατοίκων: «Είμαστε όλοι σεισμόπληκτοι»


Advertisement


Πρωτοβουλία κατοίκων στη Σάμο καλεί σε Λαϊκή Συνέλευση την Παρασκευή 27/11 στις 17:00 καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: τρεις εβδομάδες μετά το φονικό σεισμό τα προβλήματα καθημερινά γίνονται περισσότερα, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφάλειας και χωρίς καμία βοήθεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

3 εβδομάδες από τον φονικό σεισμό και τα προβλήματα καθημερινά γίνονται περισσότερα. Πάνω από 2000 κτίρια ακατάλληλα, εκατοντάδες άνθρωποι ξεσπιτωμένοι, κόποι μιας ζωής στα συντρίμμια, 13 τουλάχιστον σχολεία με πολύ σοβαρά προβλήματα.
– 3 εβδομάδες μετά και συνεχίζουμε να ζούμε με το φόβο της κατάρρευσης των ερειπίων και των ακατάλληλων κτιρίων. Κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφάλειας, παρά μόνο ασπροκόκκινες κορδέλες γύρω από τα επικίνδυνα και μερικές λαμαρίνες να εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων.
– 3 εβδομάδες μετά, χωρίς καμία άμεση οικονομική βοήθεια, αφού ούτε καν το χαρτζιλίκι των 600€ δεν έχει φανεί. Ο καθένας από εμάς βρίσκεται αντιμέτωπος με χίλια δυο εμπόδια για να δηλώσει τις ζημιές του, με πρόσχημα την γραφειοκρατία, αφού όλες οι αρμόδιες αρχές δηλώνουν… αναρμόδιες.

Advertisement

Μας πλημμυρίζει οργή και αγανάκτηση. Είμαστε εγκαταλειμμένοι από την κυβέρνηση και τους τοπικούς άρχοντες. Εξάλλου το έργο το έχουμε ξαναδεί. Στις πλημμύρες σε Μάνδρα και Καρδίτσα, στη φωτιά στο Μάτι, σε παλιότερες καταστροφές… Όταν τα φώτα της δημοσιότητας σβήνουν, ο λαός εγκαταλείπεται στη μοίρα του να ξαναστήσει τη ζωή του όπως-όπως. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Δεν θα βουλιάξουμε στη μοιρολατρία. Δεν θα το δεχτούμε.Έχουμε δικαιώματα.

Συλλογικά, μαζικά, αγωνιστικά, διεκδικούμε:

Ασφάλεια όλων των κατοίκων – δε θα ζήσουμε μέσα στα ερείπια– δεν θα θρηνήσουμε νέα θύματα!
Στέγη και Στήριξη σε όλους τους ξεσπιτωμένους
Άμεση και Πλήρη Αποζημίωση σε όλους τους πληγέντες χωρίς προϋποθέσεις
Άμεση καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης για τις πρώτες και βασικές ανάγκες
Ασφαλή σχολικά κτίρια για τα παιδιά μας
Με τον αγώνα μας θα υπερασπιστούμε τη ζωή μας, θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας!

Advertisement

Όλοι στη Λαϊκή Συνέλευση την Παρασκευή 17:00 (Δημαρχείο)
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6454 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top