Τέταρτο
31 Προβολές

Save Music Festival – 1o live streaming music festival στη Δυτική Ελλάδα
7 & 8 Νοεμβρίου 2020 – Το 1o live streaming music festival στη Δυτική Ελλάδα είναι γεγονός. 

Το Save music είναι ένα διαδικτυακό φεστιβάλ τεχνών και μουσικής που φιλοδοξεί σε ημέρες καραντίνας και απαγόρευσης να ταξιδέψει στους τρεις νομούς της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δίνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα βήμα στους τοπικούς καλλιτέχνες και τη δυνατότητα στους φίλους τους να τους παρακολουθήσουν ζωντανά στις τις οθόνες τους από όπου και αν βρίσκονται. Το 1ο Save Music θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 7 & 8 Νοεμβρίου στον πολυχώρο πολιτισμού του δήμου Ήλιδας.

Καλεσμένοι του το Σάββατο 7 Νοεμβρίου οι Ρουά ματ. Οι Ρουά Ματ είναι ένα μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε το 2015 από μια παρέα φίλων με γνώμονα τι άλλο; από την αγάπη τους για τη μουσική. Οι μελωδίες τους κινούνται σε ποπ ροκ ύφος αλλά και σε έντεχνα κομμάτια. Έχουν πραγματοποιήσει εκατοντάδες live μέχρι σήμερα, σε μαγαζιά του νομού αλλά και σε εκδηλώσεις του Δήμου Ήλιδας αλλά και ανεξάρτητων φορέων.

Ρουά Μάτ:

Θοδωρής Ζαφειρόπουλος (vocals και ηλεκτρική κιθάρα)
Χρήστος Δεμιρης (vocals και ακουστική κιθάρα)
Δημήτρης Τσαουσακης (μπάσο)
Ηλίας Θεοδωρόπουλος(τύμπανα)

Την Κυριακή το μεσημέρι τη σκυτάλη παίρνουν ο Χρήστος Καλπουζάνης με το θέατρο σκιών του και οι ρεμπέτες «Όρτσα».

Ο Χρήστος Καλπουζάνης είναι ένας διακεκριμένος καλλιτέχνης στον χώρο του θεάτρου σκιών. Ενδεικτικά κάποιες διακρίσεις του: 2002 συμμετοχή στο «1ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, 2004 συμμετοχή στους «2ους Αγώνες Ελληνικού Θεάτρου Σκιών», 2006 συμμετοχή στους «3ους Αγώνες Ελληνικού Θεάτρου Σκιών»-απόκτηση βραβείου Κίνησης Φιγούρας, 2008 συμμετοχή στους 4ους Αγώνες Ελληνικού Θεάτρου Σκιών όπου απέσπασε με την παράσταση «Ο τρομερός ξιφομάχος και ο Καπετάν Κίσσας» το βραβείο καλύτερης παράστασης.

Το συγκρότημα Όρτσα δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2019 και αντλεί το ρεπερτόριό του από τα νησιά της ανατολικής Ελλάδας, τη Μ. Ασία και την Κωνσταντινούπολη. Τα μουσικά όργανα που το πλαισιώνουν είναι παραδοσιακά λαϊκά όργανα όπως; Κανονάκι, Νέυ, Σαντούρι, Κρουστά και Λύρα Πολίτικη

Όρτσα:

Νικόλαος Μπούζας
Μαρία Παπαγεωργίου
Αναστάσιος Παπαγεωργίου

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί δωρεάν και ζωντανά από το κανάλι του Save Music στο youtube.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6115 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top