Τέταρτο

130 Προβολές

Σχολικά «χελιδονίσματα» 2020: Καλωσορίζουμε τα χελιδόνιαΒρισκόμαστε στα μέσα του χειμώνα και η άνοιξη πλησιάζει, μαζί της και τα μεταναστευτικά πουλιά. Όπως κάθε χρόνο, η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία θα υλοποιήσει το εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Χελιδονίσματα» στο Πάρκο «Α.Τρίτσης» και προσκαλεί τις σχολικές ομάδες να καλωσορίσουμε μαζί τα χελιδόνια, φτιάχνοντας φωλιές από πηλό.

Με βασικά υλικά τον ενθουσιασμό των παιδιών και τον πηλό, που αντικαθιστά το χώμα που τα χελιδόνια δυσκολεύονται πλέον να βρουν στην πόλη, τα παιδιά δημιουργούν τις δικές τους φωλιές. Οι φωλιές μπορούν να τοποθετηθούν στο σχολείο ή στο σπίτι προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες και στα παιδιά την ευκαιρία να τα γνωρίσουν και να τα παρατηρήσουν από κοντά!

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα «Χελιδονίσματα» θα υλοποιηθεί στις 26, 27 & 28 Φεβρουαρίου 2020 στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» και απευθύνεται σε παιδιά Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού.

Η δράση έχει διάρκεια 75 λεπτά και περιλαμβάνει:

Υποδοχή και παρουσίαση με θέμα «Το ταξίδι των χελιδονιών»
Σύντομη ενημερωτική παρουσίαση για τα χελιδόνια και τις περιπέτειές τους στο μακρύ μεταναστευτικό τους ταξίδι.

Εκπαιδευτικό εργαστήριο με θέμα «Κατασκευή χελιδονοφωλιάς» (στεγασμένος χώρος)
Οι μαθητές/τριες κατασκευάζουν μια φωλιά από πηλό, σύμφωνα με τις οδηγίες των εκπαιδευτών και των εμψυχωτών, αποθηκεύουν τη φωλιά σε κουτί ώστε να στεγνώσει σωστά και παίρνουν οδηγίες τοποθέτησής της.

Η συμβολική συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι 3,5€ ανά μαθητή/τρια στην όποια συμπεριλαμβάνεται η παροχή των απαραίτητων υλικών για την κατασκευή της φωλιάς, καθώς και η διάθεση οδηγού αναγνώρισης πουλιών για κάθε μαθητή/τρια, μαζί με ενημερωτικό υλικό για τη σχολική βιβλιοθήκη.

Η ημερομηνία και η ώρα επίσκεψης των σχολείων προκύπτει κατόπιν συνεννόησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, επικοινωνήστε: τηλ. 210 2316977, [email protected]

Οδηγίες πρόσβασης και πληροφορίες για το Πάρκο «Α.Τρίτσης» μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μπορείτε να δείτε την περιγραφή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στο Πάρκο «Α.Τρίτσης» εδώ και στον υγρότοπο της Βραυρώνας εδώ.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5428 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top