Τέταρτο
197 Προβολές

Σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη οι δύο επόμενες προβολές του ντοκιμαντέρ «Δε θα πουλήσουμε το μέλλον μας»

39955904_924130177796741_11564474322386944_n
Το ντοκιμαντέρ «Δε θα πουλήσουμε το μέλλον μας» συνεχίζει το ταξίδι του με δύο ακόμα προβολές σε Χαλκιδική (Δευτέρα 27 Αυγούστου) και Θεσσαλονίκη (Τρίτη 28 Αυγούστου). Μετά από κάθε προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτη Νίκη Βελισσαροπούλου και τους συντελεστές.

Δευτέρα 27 Αυγούστου, 8:00 μ.μ.
Δημοτικό θέατρο Μεγάλης Παναγιάς, Χαλκιδική
Είσοδος Ελεύθερη
facebook event

Τρίτη 28 Αυγούστου, 9:15 μ.μ.
Χώρος ΤΑΚΙΜ, Κατούνη 25, 4ος ορ, Άνω Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη
Είσοδος Ελεύθερη
facebook event

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί την Γαρυφαλλιά και την Δήμητρα, δύο κορίτσια στην εφηβεία, που ζουν στην πανέμορφη Χαλκιδική, που απειλείται με περιβαλλοντική καταστροφή χωρίς προηγούμενο από την κατασκευή ενός μεταλλείου ανοιχτής εξόρυξης χρυσού. Βιώνοντας έντονα τη διαμάχη για το μεταλλείο και την οικονομική κρίση τα δύο κορίτσια, με αθωότητα και δυναμισμό, αποφασίζουν να αγωνιστούν για το μέλλον τους.

Το «Δε θα πουλήσουμε το μέλλον μας» είναι ένα ντοκιμαντέρ, διάρκειας 52΄, για την εξόρυξη στη Χαλκιδική, τον αγώνα και την ενηλικίωση, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Νίκης Βελισσαροπούλου και παραγωγή της La Boîte à Songes (Γαλλία).

Είναι μία συλλογική δουλειά, που λαμβάνει χώρα μέσα σε ένα χρονικό πλαίσιο πέντε χρόνων κατά τη διάρκεια της ελληνικής οικονομικής κρίσης. Ολοκληρώθηκε χάρη στους: Μανώλη Μακριδάκη στον ήχο, Στέλλα Δέλλιου στην κάμερα, Κική Μουστακίδου στην έρευνα, τη Δήμητρα και τη Γαρυφαλλιά και τις οικογένειές τους, που πρωταγωνιστούν, την Αυγή Moureu στο μοντάζ, αλλά και χάρη σε όλους τους κατοίκους της Χαλκιδικής, της Ελλάδας και του εξωτερικού που στήριξαν αυτή την προσπάθεια, ώστε αυτό που ξεκίνησε ως ιδέα να γίνει τελικά ντοκιμαντέρ.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6175 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top