Τέταρτο
36 Προβολές

Σε εξέλιξη η μετεγκατάσταση του Δημοτικού Ωδείο Πατρών στο νέο κτίριο
Οι εργασίες μεταφοράς και εγκατάστασης του Δημοτικού Ωδείου Πατρών στο νέο κτίριο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Ρήγα Φεραίου και Αράτου, βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως αναφέρει και ο Πολιτιστικός Οργανισμός:

Ήδη από συνεργεία έχει πραγματοποιηθεί με ιδιαίτερη προσοχή  η μεταφορά μουσικών οργάνων (πιάνα) και άλλων αντικειμένων καθώς και επίπλων.

Πρόκειται για ένα θαυμάσιο νεοκλασικό κτήριο που ανακαινίστηκε για να καλύψει αυτές τις ανάγκες. Η επιλογή του χώρου αντανακλά και την αναγνώρισή  στο σημαντικό εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό έργο που παράγει το Δημοτικό Ωδείο Πατρών, όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του, που το έχει καταγράψει ως ένα από τα πλέον αξιόπιστα Μουσικά Ιδρύματα της χώρας

Το Δημοτικό Ωδείο θα λειτουργεί στο νέο κτίριο μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης στο ακίνητο που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Αράτου και Μαιζώνος, το οποίο είναι και η φυσική του έδρα.

Οι μελέτες επισκευής και αποκατάστασης του έχουν ολοκληρωθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Ωστόσο οι εργασίες θα είναι χρονοβόρες, λόγω της χρόνιας εγκατάλειψής (μη συντήρησης) τους και της ιδιαιτερότητάς του ως διατηρητέου, γεγονός που απαιτεί εξειδικευμένη και λεπτομερειακή δουλειά, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6159 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top