tetartopress

ΣΕΗ: Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους!


Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ (16/2/2024), το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) συμμετέχει δυναμικά στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία στις 28 Φεβρουαρίου 2024, την οποία έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα της χώρας και στην οποία επίσης συμμετέχει η ΠΟΘΑ. Αναλυτικά το κάλεσμα:

Στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη, που προκάλεσε ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και άφησε μια διαρκή, ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες.

Ένα χρόνο μετά προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε. Το έγκλημα όμως δεν θα ξεχαστεί. Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν και θα μας βρίσκουν απέναντί τους σε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης. Η άρνηση κλήσης από την εξεταστική επιτροπή που διεξάγεται στη Βουλή και η απαξιωτική συμπεριφορά προς τους συγγενείς των θυμάτων αποτελούν τεράστια πρόκληση. Το αίτημα για την πλήρη διαφάνεια και απόδοση ευθυνών για την κοινωνική ασφάλεια και την ασφάλεια στις μεταφορές γίνεται επιτακτικό όσο ποτέ.

Την ίδια στιγμή, κατά την μαύρη αυτή επέτειο, οι εργαζόμενοι υποφέρουμε από ένα εκρηκτικό μείγμα ακρίβειας, αισχροκέρδειας και πλήρους θεσμικής ανεπάρκειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που επηρεάζει τα είδη πρώτης ανάγκης και διαλύει τον οικονομικό προϋπολογισμό της οικογένειας. Παράλληλα, μπαίνει τιμοκατάλογος στα «απογευματινά» χειρουργεία, το αγροτικό κίνημα έφτασε στην πρωτεύουσα, ενώ δρομολογείται η ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας Παιδείας με την νομοθέτηση των «μη κερδοσκοπικών» Πανεπιστημίων, παρά τις σύσσωμες αντιδράσεις του φοιτητικού κινήματος.

Τώρα είναι η ώρα για τη διεκδίκηση, μαζί με το αίτημα για την ασφάλεια στις μεταφορές, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των εισοδημάτων, για την διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ και της Παιδείας.

Τώρα είναι η ώρα και ανάγκη για όλους να βγούμε μπροστά, να οργανώσουμε τον διεκδικητικό αγώνα με αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Είναι κοινή απαίτηση όλων μας να συσπειρωθούμε και τα Σωματεία μαζί με την Ομοσπονδία να συνδράμουν σε αυτό το έργο σε ένα ενιαίο μέτωπο διεκδίκησης και αγώνα όπου θα επικαιροποιηθούν οι όροι αμοιβής και το θεσμικό πλαίσιο εργασίας των εργαζομένων στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού. Οφείλουμε όλοι να δουλέψουμε σε κοινό βηματισμό και με κοινή δράση, ώστε να δώσουμε αξία στις ζωές μας.

 

Ζητάμε:

 

Την πλήρη απόδοση ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών.

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού με αύξηση στους μισθούς.

Άμεση προστασία των εισοδημάτων και των νοικοκυριών με αυστηρό θεσμικό έλεγχο και διαφάνεια του τρόπου διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, με παράλληλη πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις και έκτακτη φορολογία επί των κερδών αλυσίδων σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεων ενέργειας, μεταφορών και τραπεζών.

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.

Άμεση προστασία του δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Πανεργατική Απεργία 28 Φεβρουαρίου 2024. Η συγκέντρωση προγραμματίζεται (για την Αθήνα) στις 11.00 π.μ. στα Προπύλαια

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" - Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

“Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο” – Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" ("Shashvi shashvi maq'vali" / "Blackberry, Blackberry, Blackbird"). Σκηνοθεσία: Ελένε Ναβεριάνι. Πρωταγωνιστούν: Έκα Χαβλεϊσβίλι, Τεμίκο Τσιτσινάντζε. Γεωργία, ...
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13874 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top