Τέταρτο

118 Προβολές

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Αίγιο, από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του γενικού πληθυσμού στις Α΄Βοήθειες αλλά και συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα εκπαίδευσης ή που μπορεί να τους είναι περισσότερο χρήσιμες αυτές οι γνώσεις, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗΚΕΠΑ) και το 3ο Περιφερειακό Τμήμα της Ε.Ν.Ε., διοργανώνουν σεμινάρια Α΄ Βοηθειών που θα πραγματοποιούνται στο τέλος κάθε μήνα στο Πολιτιστικό Κέντρου Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

Το πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών απευθύνεται προς κάθε ενδιαφερόμενο ανεξάρτητα από την ιδιότητα ή το γνωστικό υπόβαθρο, με σκοπό να τον καταστήσουν ικανό να αναγνωρίζει και να αντιμετωπίζει απειλητικά και μη απειλητικά για τη ζωή περιστατικά.

Διδάσκεται η αποτελεσματική παροχή πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση των συχνότερα εμφανιζόμενων σοβαρών τραυματισμών και ασθενειών όπως άσθμα, σοβαρή αλλεργική αντίδραση, πνιγμονή-απόφραξη αεραγωγού από ξένο σώμα, καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση σε θύμα που έχει υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου, ρινορραγία, λιποθυμία, εξωτερική αιμορραγία, μυοσκελετικές κακώσεις άκρων, εγκαύματα, υποθερμία, θερμοπληξία, κ.α.

Η εκπαιδευτική  ομάδα αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες υγείας πρώτης γραμμής στο τραύμα αλλά και στην αναζωογόνηση (ιατροί, νοσηλευτές), που είναι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές ενηλίκων και εκπαιδευτές σε διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς (European Resuscitation Council, (ERC), American Heart Association (AHA).

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 3 ώρες και θα επαναληφθεί 4 φορές στις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:

Κυριακή 29 Μαρτίου, 11:00 – 14:00

Τετάρτη 29 Απριλίου, 11:00 – 14:00

Κυριακή 31 Μαΐου, 11:00 – 14:00

Κυριακή 28 Ιουνίου, 11:00 – 14:00

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ενώ θα δοθεί και πιστοποιητικό παρακολούθησης. Δήλωση συμμετοχών στο 26910-28210, ώρες: 10:00 – 13:30.

Η Συμμετοχή είναι δωρεάν.

Συντονιστής Δράσης: Δεληγάκης Απόστολος
RN Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Γ.Ν Πατρών
MSC in Cardiopulmonary Resuscitation
Course Director CPR/AED
Course Director ECG & Pharmacology
ILS Instructor
CPR/AED Instructor trainer


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5441 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top