tetartopress

Σεμινάριο σύγχρονου χορού με τον Αλέξανδρο Σταυρόπουλο στο Art Evolution


Σεμινάριο σύγχρονου χορού με τον Αλέξανδρο Σταυρόπουλο στο Art Evolution στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 – Πέμπτη 30 Ιουνίου.

Στην αρχή του μαθήματος, θα ζεσταθούμε χτίζοντας κινητικότητα και δύναμη μέσα από όλο μας το σώμα. Έπειτα, μέσα από μια σειρά από οδηγίες και αυτοσχεδιασμούς θα εξερευνήσουμε την δυνατότητα κίνησης μας και θα δουλέψουμε πάνω στις αρχές της ροής, της μουσικότητας, της χρήσης διαφορετικών κινητικών ποιοτήτων και τον ρυθμό μιας ακολουθίας. Στο τέλος του σεμιναρίου, το άτομο θα είναι σε θέση να επωφεληθεί από όλες τις αρχές που αναφέρονται παραπάνω και να τις προσθέσει στην δική του κινητική πρακτική. Αυτό είναι ένα μάθημα ανοιχτό για όλα τα επίπεδα και για κάθε χορευτή που επιθυμεί να εμβαθύνει στην πρακτική του, ανεξάρτητα από την τεχνική και την εμπειρία στον σύγχρονο χορό.

Ο Αλέξανδρος Σταυρόπουλος γεννημένος στην Πάτρα (1991) σπούδασε/αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Χορού το 2014 και είναι ενεργό μέλος στις ομάδες “Λυδία Λύθος” και”Χορευτές του Βορρά” τις οποίες επιμελείται και ως βοηθός χορογράφου. Το 2015 παρακολούθησε το Ιntensive Corse of Martha’s Graham technique στη Νέα Υόρκη και το 2016 κάνει το μεταπτυχιακό του (Postgraduate/Master) στο Place του Λονδίνου.
Το 2020 δημιουργεί το πρώτο του χορογραφικό έργο “Cinderella’s” το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στο 13ο Arc for Dance Festival και μετέπειτα επιλέχθηκε απο το Aerowaves Festival 2021.Το 2022 βραβεύτηκε με το βραβείο της ARTWORKS στο πεδίο του χορού και της χορογραφίας.
Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει συνεργαστεί ως χορευτής με πολλούς Έλληνες και ξένους χορογράφους όπως Jasmin Vardimon, Russel Maliphant , Andonis Foniadakis,Hannes Langolf,Ermira Gkoro,Tono Lachky,Patricia Apergi,Fenia Apostolou,Fotis Nikolaou,Πέννυ Διαμαντοπούλου,Alexis Vasiliou k.a Σήμερα εργάζεται για τη νέα παραγωγή του Koen Augustignen & Rosalba Torres Guerrero σε παγκόσμια περιοδεία.

Πληροφορίες

Δευτέρα 27/06 – Πέμπτη 30/06

Κόστος: 50 ευρώ

facebook event

Art Evolution, Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου 7, Πάτρα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map | www.artevolutionspace.com | 6945651319


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και Eλπίδα

Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος με την Ελπίδα στο Θέατρο Μπέλλος

Μετά την συνεργασία τους στην τηλεοπτική σειρά «Τα καλύτερα μας χρόνια» η Ελπίδα και ο Γιάννης συναντιούνται ζωντανά στη σκηνή του θεάτρου ...
Πάνος Βλάχος

Ο Πάνος Βλάχος live στο Σταυρό του Νότου

Ο Πάνος Βλάχος έρχεται ζωντανά στο Σταυρό του Νότου για να μας πει «Ιστορίες με χαρά - Φτερά - Και ...
Αποδομημένος Shakespeare

Γιάννης Βασιλώττος: «Αποδομημένος Shakespeare»

Ο Γιάννης Βασιλώττος παρουσιάζει τον προσωπικό δίσκο του με τίτλο "Αποδομημένος Shakespeare", που κυκλοφορεί σε CD από το Ogdoo Music ...
Microcosmos: Federico Albanese

Microcosmos: Federico Albanese στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στον κύκλο συναυλιών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με τίτλο Microcosmos, με καλεσμένους σύγχρονους συνθέτες κλασικής μουσικής από τη ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 11821 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top