tetartopress

ΣΕΡΕΤΕ Αχαΐας: Κάλεσμα στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 8ης Μάρτη

ΣΕΡΕΤΕ

ΣΕΡΕΤΕ


Με κεντρικό σύνθημα «Η ζωή μας πάνω από τα κέρδη τους | Οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν» το  Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ) Αχαΐας καλεί στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη 8 Μαρτίου με συγκέντρωση στις 10:00 στο παράρτημα και πορεία με τα σωματεία από την πλ. Γεωργίου, αλλά και στο συλλαλητήριο το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 18:30 για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Αναλυτικά το κάλεσμα του ΣΕΡΕΤΕ Αχαΐας:

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, με συνέπεια το πιο πολύνεκρο δυστύχημα στη χώρα μας και ένα από τα χειρότερα στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης. Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με την πολιτική κόστους- οφέλους που τις συνέπειες της καλείται να πληρώσει ξανά ο λαός. Αυτή τη φορά μετρώντας νεκρούς  και μάλιστα σε μια εποχή που η ανάπτυξη της τεχνολογίας θα έκανε τους πάντες να το θεωρούν αδιανόητο.

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ αποτελεί στην ουσία τον προάγγελο αυτής της τραγωδίας αφού η κυβέρνηση της ΝΔ και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την ξεπούλησαν, την λεηλάτησαν, και τη διέλυσαν. Στόχος η μετατροπή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε «κερδοφόρα» εταιρεία, αδιαφορώντας προκλητικά για τις συνέπειες. Η ρίψη ευθυνών μεταξύ ΟΣΕ και Hellenic Train δεν μπορεί να συγκαλύψει την πολιτική ευθύνη που υπάρχει για την κατάσταση των σιδηροδρομικών γραμμών της χώρας μας.

Το κεφάλαιο για ακόμα μια φορά εκμεταλλεύτηκε ένα δημόσιο αγαθό χωρίς όρους και όρια. Η ευθύνη τους είναι τεράστια.

Όπως καταγγέλλουν εδώ και καιρό τα σωματεία των σιδηροδρομικών δεν έγινε καμιά αναβάθμιση των υποδομών, στην ασφάλεια της κυκλοφορίας, δεν ελέγχονται οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι εργολαβίες-των ιδιωτών αυξάνονται σε βάρος της σταθερής και μόνιμης εργασίας, δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβαινόντων, με κίνδυνο να υπάρξει πολύνεκρο δυστύχημα εξαιτίας όλων αυτών. Η απάντηση των εταιρειών στις καταγγελίες ήταν απολύσεις και περικοπές στο προσωπικό με στόχο την ολοκλήρωση, την «εξυγίανση».

Η οργή ξεχειλίζει!  Δεν θα μείνουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα. Δεν θα επιτρέψουμε να μπαίνουν οι ζωές μας στο ίδιο ζύγι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν θα ξεπλύνουν με το αίμα του λαού τις ευθύνες τους όλες οι κυβερνήσεις που μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από αγαθό σε εμπόρευμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής τη μετράνε και την υπολογίζουν με το πόσο τους κοστίζει. Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για τις χαμένες ζωές. Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών των συνανθρώπων μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν.

Να τελειώνουμε με αυτή την εγκληματική πολιτική κυβερνήσεων-κεφαλαίου, που διαλύει τις ζωές μας. Η υποβάθμιση του ΕΣΥ και η διάλυση της δημόσιας Υγείας οδηγούν στην τραγική κατάσταση την παροχή υγεία να την βρίσκει όποιος έχει να πληρώσει, ενώ όποιος δεν έχει, πεθαίνει. Την υποβάθμιση και την εγκατάλειψη της Παιδείας την πληρώνουν τα παιδιά και η νέα γενιά με το χτύπημα στα μορφωτικά τους δικαιώματα αλλά καμία φορά ακόμα και με νεκρούς όπως ζήσαμε το τραγικό συμβάν στις Σέρρες ή όπως κινδυνεύουν μαθητές και φοιτητές από ετοιμόρροπα εγκαταλειμμένες κτηριακές εγκαταστάσεις που πέφτουν τα ταβάνια και σε κάθε σεισμό από τύχη δεν θρηνούμε θύματα. Κανείς και καμία δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής μέσα σε αυτό το τοπίο ακραίας διάλυσης των δημόσιων υποδομών για την ενίσχυση των ιδιωτικοποιήσεων και για την ιλιγγιώδη αύξηση της κερδοφορίας.

Το έγκλημα δε θα μείνει αναπάντητο! Η προκήρυξη της απεργία της 8ης Μάρτη από εργατικά κέντρα, σωματεία και ομοσπονδίες, είναι το πρώτο βήμα για να εκφραστεί αγωνιστικά η λαϊκή αγανάκτηση. Δεν θα περιμένουμε την γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και τις κυβερνητικές παρατάξεις να ξυπνήσουν από το λήθαργο τους. Ούτε θα κινητοποιηθούμε «μία και έξω», για να βγάλουμε μετά «συμπεράσματα» πάνω από την κάλπη!

Τώρα είναι η ώρα, με απεργίες και διαδηλώσεις και κλιμάκωση του αγώνα, να πάρουμε πίσω τις ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες, να ανατραπεί η κυβέρνηση και η δολοφονική πολιτικής της στην οποία ορκίζονται πιστά τα κόμματα της συναίνεσης. Με αγώνες τιμάμε του νεκρούς μας! Για να ανατρέψουμε αυτό το σάπιο σύστημα.

Για αυτό το λόγο, απευθύνουμε κάλεσμα σε σωματεία, συλλόγους, πρωτοβουλίες αγώνα, συνδικαλιστές, κινήσεις γειτονιές, νεολαιίστικες συλλογικότητες σε συζήτηση και συντονισμό για την διοργάνωση νέων κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα. Το πρώτο βήμα μπορεί να γίνει την Τετάρτη μετά την απεργιακή συγκέντρωση με μια μαζική συνέλευση αγώνα έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας για να καθορίσουμε τα επόμενα μας βήματα.

Απαιτούμε:

– ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ. Να επιστρέψει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όλες οι εταιρείες, αποκλειστικά στο δημόσιο και να λειτουργούν σε όφελος του λαού, κόντρα στην πολιτική της ΕΕ, των ιδιωτικοποιήσεων, του ανταγωνισμού, της αγοράς.

– Έξω η επιχειρηματική λογική του κέρδους από τις δημόσιες συγκοινωνίες και μεταφορές. Πληρώνονται από τους φόρους μας. Υπάρχουν για να εξυπηρετούν τον λαό. Δωρεάν και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλες και όλους.

– Ολοκλήρωση των έργων υποδομής και ασφαλούς λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου. Σωστή συντήρηση και επισκευή του τροχαίου υλικού και της γραμμής-Συντήρηση, επισκευή και εκσυγχρονισμό όλου του τεχνικού εξοπλισμού και όλων των εγκαταστάσεων για ασφαλή εργασία.

– Μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας των τρένων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο και ιδιαίτερα κατά τη διέλευσή τους από κατοικημένες περιοχές. Προσλήψεις και σταθερές σχέσεις εργασίας για ασφαλείς εργασιακές συνθήκες του προσωπικού. Τεχνικός Ασφάλειας και γιατρός Εργασίας σε κάθε συγκρότημα

– Να πληρώσουν οι ένοχοι. Οι κυβερνήσεις που διέλυσαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας. Το ιταλικό μονοπώλιο-ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

– Δημόσια Αγαθά (ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία, πρόνοια, μεταφορές κλπ.) και την πρόσβαση όλων σ’ αυτά! Να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ!

– Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου και την εκποίηση του περιβάλλοντος!

– Αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία κοινωνικές υπηρεσίες και ανάγκες και όχι για τους εξοπλισμούς.

– Αγώνας ενάντια στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, τη διάλυση και επιχειρηματική λειτουργία των Δημόσιων Δομών σε Παιδεία – Υγεία – Ασφάλιση – ΟΕΑΔ – Μεταφορές κλπ.

– Οι ιδιωτικοποιήσεις, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι “μνημονιακές υποχρεώσεις” και οι Κυβερνήσεις που τις υπηρετούν σκοτώνουν! Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους.

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΣΕΡΕΤΕ Αχαΐας


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχοφ «Κωμωδία σε 4 πράξεις» στο Θέατρο Θησείον

Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχοφ «Κωμωδία σε 4 πράξεις» στο Θέατρο Θησείον

Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχοφ «Κωμωδία σε 4 πράξεις» από 11 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Θησείον. Σκηνοθετεί η Δέσποινα Ντορίνα Ρεμεδιάκη Μια ...
«Δάφνη» της Rafaella Marcus - Ένα αστικό δράμα με έμφυλες αποτυπώσεις

«Δάφνη» της Rafaella Marcus – Ένα αστικό δράμα με έμφυλες αποτυπώσεις

Η Pamela Demory στο βιβλίο της Queer/Adaptation: An Introduction, παρατηρεί «Το να κάνεις κάτι queer σημαίνει να το κάνεις περίεργο ...
“Ω! Christmas Three!” από τη θεατρική ομάδα Τικ Τακ Ντο

“Ω! Christmas Three!” από τη θεατρική ομάδα Τικ Τακ Ντο

Η Θεατρική Ομάδα Τικ Τακ Ντο παρουσιάζει τη Χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική παράσταση: “Ω! Christmas Three!” Ο Άγιος Βασίλης μόλις έχει μοιράσει ...
Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον Απόλλωνα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον Απόλλωνα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Η εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ταινία «Φόνισσα», σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα, θα ξεκινήσει να προβάλλεται ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13625 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top