tetartopress

ΣΕΡΕΤΕ Αχαΐας: Κάλεσμα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 15/2 και στάση εργασίας

ΣΕΡΕΤΕ

ΣΕΡΕΤΕ


Κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ) Αχαΐας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 15/2 στις 12:00 στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα:

Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 15/02 στις 12:00 στην πλατεία Γεωργίου! Στάση Εργασίας 12:00 με λήξη ωραρίου για την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Οι κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος που βρίσκονται σε εξέλιξη πάνω από ένα μήνα, αποτελούν ξεκάθαρη απάντηση στην κυβέρνηση και το άθλιο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο που έχει καταθέσει σε διαβούλευση για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Το ποτάμι φοιτητών, μαθητών και εργαζομένων που βούλιαξε την Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα, δείχνει ότι το κίνημα αυτό μπορεί να έχει διάρκεια και να είναι νικηφόρο.

Το ρεύμα αυτό αποτυπώνει πως δύο κόσμοι βρίσκονται σε σύγκρουση.  Αυτός της Κυβέρνησης, ΕΕ, ΟΟΣΑ και επιχειρηματιών της εκπαίδευσης οι οποίοι μέσα από την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων ολοκληρώνουν το σχέδιο για μετατροπή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε νέο πεδίο κερδοφορίας. Και ο δικός μας, που οραματιζόμαστε και διεκδικούμε μια Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση και Έρευνα, προσβάσιμη σε όλο το λαο και στις υπηρεσίες των κοινωνικών αναγκών. Έχουμε χρέος ως ερευνητές/τριες και εργαζόμενοι, από κοινού με τους φοιτητικούς συλλόγους, τους συλλόγους εργαζομένων του πανεπιστημίου αλλά και όλη την κοινωνία να αντιπαλέψουμε τόσο τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων όσο και την επιχειρηματική ανασυγκρότηση του Δημόσιου Πανεπιστημίου.

Δίνουμε νέο ραντεβού την Πέμπτη 15/02 στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις. Δηλώνουμε πιο αποφασισμένοι από ποτέ: Το νομοσχέδιο δεν θα κατατεθεί, η κυβέρνηση θα ηττηθεί!

Με κοινό μέτωπο παιδείας-εργασίας-αγροτιάς απέναντι στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των κυβερνήσεων που την υλοποιούν, κλιμακώνουμε την πάλη μας μπροστά στην πανεργατική απεργία της 28ης Φλεβάρη για την ανατροπή της πολιτικής τους.

– Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία και σύγχρονες σπουδές.
–  Όχι στην κατάργηση του άρθρου 16 – όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όχι στο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο.
–  Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών μας.
–  Δουλειά για όλους – δουλειά με δικαιώματα. Πτυχία με αξία, μοναδική προϋπόθεση για δουλειά.
–  Αυξήσεις τώρα για κάλυψη όλων των απωλειών και κάλυψης της ακρίβειας και του  πληθωρισμού για να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" - Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

“Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο” – Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" ("Shashvi shashvi maq'vali" / "Blackberry, Blackberry, Blackbird"). Σκηνοθεσία: Ελένε Ναβεριάνι. Πρωταγωνιστούν: Έκα Χαβλεϊσβίλι, Τεμίκο Τσιτσινάντζε. Γεωργία, ...
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13874 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top