tetartopress

ΣΕΡΕΤΕ Αχαΐας: Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους

ΣΕΡΕΤΕ

ΣΕΡΕΤΕ


Κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ) Αχαΐας σε συλλαλητήριο το Σάββατο 1 Απριλίου στις 12:00 στην πλατεία Γεωργίου:

 

Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους. Να λειτουργήσει ο σιδηρόδρομος με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Κάτω η κυβέρνηση της ΝΔ και η πολιτική του κεφαλαίου που δολοφονεί.

 

Βρισκόμαστε σχεδόν ένα μήνα μετά το έγκλημα στα Τέμπη και τις πολύ μαζικές κινητοποιήσεις και απεργίες που ακολούθησαν. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες-οι, φοιτήτριες-ές, μαθητές-ριες βγήκαν στο δρόμο διεκδικώντας να μετρήσουν οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους, να μπει φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις, να υπάρξει δικαιοσύνη για τους υπεύθυνους του εγκλήματος. Η απεργία στις 8/3 ήταν μια από τις πιο μαζικές των τελευταίων ετών, ενώ ακολούθησε η απεργία στις 16/3 καθώς και πλήθος συλλαλητηρίων και συγκεντρώσεων.

Η οργή του κόσμου που συσσωρεύεται εδώ και αρκετό καιρό ξέσπασε και αφορά συνολικά μια πολιτική που μετατρέπει σε εμπόρευμα τα δημόσια αγαθά, όπως το ρεύμα, τη στέγη, την υγεία, την παιδεία, τις μεταφορές και το νερό, που τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα, που ακολουθεί τη λογική “πάμε κι όπου βγει” στο όνομα της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, που υποβαθμίζει τα δημόσια αγαθά και τις υπηρεσίες και μετά τα ξεπουλά  σε ιδιώτες, που μας οδηγεί στη φτώχεια μέσω της ακρίβειας και των ανατιμήσεων. Ενάντια σε αυτή την πολιτική και για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών πρέπει ο αγώνας μας να ενωθεί και να γίνει φωνή διεκδίκησης.

Ήδη εξαγγέλλουν την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα από την προηγούμενη φορά, ρισκάροντας ξανά τις ζωές μας.

Ο λαός και η νεολαία με τις μεγάλες απεργίες και κινητοποιήσεις τους και οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους έχουν θέσει τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσει με ασφάλεια ο σιδηρόδρομος, όμως ουσιαστικά μέτρα δεν έχουν παρθεί.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο μόνος τρόπος να λειτουργήσει ξανά ο σιδηρόδρομος και οι μεταφορές με ασφάλεια είναι να γίνει ξανά δημόσιος ο ΟΣΕ με κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση. Με έναν ενιαίο δημόσιο οργανισμό συγκοινωνιών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση που προωθεί η ΕΕ και τη λογική του κέρδους, με εργατικό έλεγχο και συμμετοχή των εργαζομένων σε επιτροπές ασφαλείας. Με άμεση εφαρμογή μέτρων ασφαλούς κυκλοφορίας των τρένων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ζητάμε δημόσιες, ασφαλείς, φθηνές μεταφορές για όλες-ους, ζητάμε να μπει φρένο στην ιδιωτικοποίηση του νερού, ζητάμε δημόσια αγαθά και υπηρεσίες προσβάσιμα σε όλες-ους. Να περάσουν στο δημόσιο όλα τα κοινωνικά αγαθά με εργατικό έλεγχο, ενάντια στους κανονισμούς της ΕΕ και των μνημονίων που επιβάλλουν την απελευθέρωση των αγορών και την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών.

Να πληρώσουν όλοι οι ένοχοι: Οι κυβερνήσεις που διέλυσαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), το ιταλικό μονοπώλιο-ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι ιδιωτικοποιήσεις, οι «μνημονιακές υποχρεώσεις», οι επιχειρηματικοί όμιλοι! Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην ξαναγίνει.

Οι αγώνες μας δεν μπορούν και δεν πρέπει να σταματήσουν. Δεν μας αξίζει να χρησιμοποιηθούν για μερικές ψήφους στις εκλογές. Το εργατικό-λαϊκό κίνημα οφείλει να συνεχίσει να κλιμακώσει και να διευρύνει την πάλη του.

Ως ΣΕΡΕΤΕ Αχαΐας καλούμε στη κινητοποίηση 1/4 στις 12μμ στην πλατεία Γεωργίου ενάντια στην αυθαίρετη επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου που έχει εξαγγελθεί.

Οι ιδιωτικοποιήσεις, οι “μνημονιακές υποχρεώσεις” οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους σκοτώνουν! Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη - Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη – Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

"Μέντιουμ". Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη. Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μάρθα Φριντζήλα. Ελλάδα, 2023. Η Ελευθερία είναι 16 χρονών, είναι το ...
Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

«Απολυμένη» στο θέατρο Act στην Πάτρα

Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο act στην Πάτρα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.15, το έργο του Αντώνη  Τσιπιανίτη ...
Farah Nabulsi: The Present

Κρήτη: 1o Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Παλαιστινιακών Ταινιών

Το 1ο Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου Κρήτης (PiffAgios Nikolaos) είναι μια ανεξάρτητη μη εμπορική, μη κερδοσκοπική πολιτιστική πρωτοβουλία όπου μέσα από ...
Πάτρα: «Med ούσα - Η μεταμόρφωση της Γοργούς» στο Λιθογραφείον

Πάτρα: «Med ούσα – Η μεταμόρφωση της Γοργούς» στο Λιθογραφείον

Το Θέατρο Λιθογραφείον (Μαιζώνος 172Β, Πάτρα) παρουσιάζει την παράσταση πειραματικού χοροθεάτρου «Med ούσα - H μεταμόρφωση της Γοργούς» το Σάββατο ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13929 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top