tetartopress

ΣΕΡΕΤΕ: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

free palestine

free palestine


Κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ) Αχαΐας σε συλλαλητήριο αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη την Τετάρτη 18/10 στις 18:00 πλατεία Γεωργίου. Αναλυτικά το κάλεσμα:

 

Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

 

Όλοι στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης την Τετάρτη 18/10 στις 18:00 στην πλατεία Γεωργίου

Καταδικάζουμε την επί 70 και πλέον χρόνια μαζική σφαγή και γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Η φυλάκιση 2.500.000 ανθρώπων σε μια φυλακή 362 τ. χλμ. στη Λωρίδα της Γάζας, η διαρκής κλιμάκωση του πολέμου από την πλευρά του Ισραήλ, η συνέχιση των εποικισμών, η δολοφονική απομόνωση και η διαρκής εξόντωση άμαχων και παιδιών, προκαλεί την απόλυτα δικαιολογημένη και νόμιμη στην συνείδηση των λαών ένοπλη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού.

Οι Παλαιστίνιοι είναι από τους ελάχιστους λαούς στο σύγχρονο κόσμο που δεν έχουν το δικαίωμα της εθνικής αυτοδιάθεσης και ανεξαρτησίας.

Το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ αποθρασύνεται στην πολιτική μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων από τον ιμπεριαλισμό, τα μεγάλα καπιταλιστικά-γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή, την ενθάρρυνση και έμπρακτη πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Είναι κατάπτυστη η θέση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) που στηρίζουν και σπεύδουν να δικαιολογήσουν το κράτος-δολοφόνο στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας». Δείχνει τον βαθμό αντιδραστικής συμπόρευσης τους με τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στην περιοχή, βάζοντας το λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες με την πιθανή γενικότερη ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή.

Προκαλεί η θέση των περισσότερων ΜΜΕ που καθοδηγούμενα από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα (όπως η εκμετάλλευση των ΑΟΖ στη Μεσόγειο) έχουν αναλάβει εκστρατεία πρωτοφανούς αντιστροφής και παραμόρφωσης της πραγματικότητας. Προσπαθώντας να παρουσιάσουν το θύμα ως θύτη, τον αμυνόμενο ως επιτιθέμενο, τους βομβαρδισμούς αμάχων ως νόμιμη άμυνα και το κράτος-δολοφόνο και τρομοκράτη ως φορέα δημοκρατίας και αλληλεγγύης.

Σε ολόκληρο τον κόσμο ξεπηδά ένα κύμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Σε διάφορα πανεπιστήμια, φοιτητές και ερευνητικό προσωπικό παίρνουν θέση υπέρ του παλαιστινιακού λαού, καταγγέλοντας τη διαχρονική πολιτική μαζικής σφαγής τους από το κράτος του Ισραήλ. Στην καρδιά του επιχειρηματικού πανεπιστημίου στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, στοχοποιούνται ονομαστικά φοιτητές και φοιτήτριες που πήραν θέση υπέρ του παλαιστινιακού λαού, ενώ στελέχη επιχειρήσεων ζητούν να μπουν τα ονόματα τους σε «μαύρη λίστα» και να αποκλειστούν από μελλοντικές θέσεις εργασίας.

Πίσω από αυτή τη στοχοποίηση που θυμίζει εποχές μακαρθισμού, βρίσκονται μέλη της διοίκησης του ιδρύματος αλλά και επιχειρηματίες που έχουν στενή οικονομική συνεργασία με αυτό. Στο πανεπιστήμιο της αγοράς και των επιχειρήσεων, των διοικήσεων με στελέχη επιχειρήσεων στα πρότυπα των «Συμβουλίων Ιδρύματος», δεν περιορίζεται μόνη η ελευθερία της έκφρασης, αλλά κυριολεκτικά εξοστρακίζονται όσοι παρεκκλίνουν από την κυρίαρχη αφήγηση υπεράσπισης του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των Παλαιστινίων που αγωνίζονται για τον τερματισμό της κατοχής και των εποικισμών, την ελευθερία, την αυτοδιάθεση και τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους στην γη τους.

 

Απαιτούμε:

 

Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις.

Να ηττηθεί το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ.

Κάτω η ιμπεριαλιστική πολιτική ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ.

Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα Ψαρά.

Ειρήνη και αλληλεγγύη των λαών. Όχι στην αλληλοεξόντωσή τους.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη - Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη – Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

"Μέντιουμ". Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη. Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μάρθα Φριντζήλα. Ελλάδα, 2023. Η Ελευθερία είναι 16 χρονών, είναι το ...
Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

«Απολυμένη» στο θέατρο Act στην Πάτρα

Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο act στην Πάτρα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.15, το έργο του Αντώνη  Τσιπιανίτη ...
Farah Nabulsi: The Present

Κρήτη: 1o Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Παλαιστινιακών Ταινιών

Το 1ο Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου Κρήτης (PiffAgios Nikolaos) είναι μια ανεξάρτητη μη εμπορική, μη κερδοσκοπική πολιτιστική πρωτοβουλία όπου μέσα από ...
Πάτρα: «Med ούσα - Η μεταμόρφωση της Γοργούς» στο Λιθογραφείον

Πάτρα: «Med ούσα – Η μεταμόρφωση της Γοργούς» στο Λιθογραφείον

Το Θέατρο Λιθογραφείον (Μαιζώνος 172Β, Πάτρα) παρουσιάζει την παράσταση πειραματικού χοροθεάτρου «Med ούσα - H μεταμόρφωση της Γοργούς» το Σάββατο ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13929 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top