Τέταρτο

Sine Lege «Π»


Δεν θέλει να μάθει να προσαρμόζει την αναπνοή της στις τοξίνες. Ασφυκτιά, αλλά συνεχίζει να διεκδικεί, να ονειρεύεται, να φαντάζεται, να γυρεύει ακεραιότητα. Μια απολύτως σύγχρονη φωνή, η Sine Lege γράφει ποιήματα έξω από την επικράτεια του “αναγκαίου” συμβιβασμού ή του κοινωνικού αυτοματισμού.

Έρχεται από τα αριστερά και από ακόμα πιο πέρα, όχι χωρίς ματαιώσεις, απογνώσεις, ήττες. Αλλά δεν παύει να ανακινεί την εξαίρεση. Τα ποιήματά της κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, τα υπογράφει πάντα με το ίδιο ψευδώνυμο, Sine Lege. Η συλλογή «Π» είναι η πρώτη της που εκδίδεται σε βιβλίο. Από το σύνολο του μέχρι τώρα έργου της, η Bibliothèque συγκέντρωσε δεκαέξι ποιήματα, ακολουθώντας ένα νήμα που συνδέει το κοινωνικό με το προσωπικό, το πολιτικό με τις ανυπόταχτες ρίζες. Η συλλογή είναι αφιερωμένη στον Παύλο Φύσσα (το ομώνυμο ποίημα «Π» που την ανοίγει) και τον Σαχζάτ Λουκμάν.

Δείγμα γραφής: θα ‘ρθει η μέρα / θα ξημερώσει εκείνο το πρωί / με έναν ουρανό κατακόκκινο από θυμό / θα ‘ρθει εκείνη η μέρα σου λέω / θα γραπώσουμε την τυχαία μας ύπαρξη από το μπράτσο / και θα τη στείλουμε να αναμετρηθεί με ύαινες δίποδες / θα ‘ρθει εκείνη η μέρα / που θα πιούμε εκδίκηση για τους που δεν πρόλαβαν να ζήσουνε / θα ξημερώσει εκείνο το δειλινό / με έναν ουρανό κατάμαυρο από σύννεφα ορμής / και κανένας πια δεν θα μπορεί να μπει ανάμεσα μας / ανάμεσα σε σένα και το νεκρό μωρό / σε μένα και τον καμένο ζωντανό αδελφό / σε σένα και την πνιγμένη φιλενάδα / θα ‘ρθει εκείνη η μέρα που θα βρέξει συνθήματα στην πράξη […]

Συγγραφέας: Sine Lege | Χρονολογία Έκδοσης: Φεβρουάριος 2021 | Σελίδες: 64 | Μέγεθος: 19×12 | Εκδόσεις Bibliothèque


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 9953 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top