tetartopress

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων από ιδιωτικά σχολεία


Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) σχετικά με μια σωρεία εκδικητικών απολύσεων από ιδιωτικά σχολεία. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ διαπιστώθηκε, με στοιχεία που συνελέγησαν από τα σωματεία μας σε όλη τη χώρα, ότι υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός απολύσεων, με κάποιες από αυτές να είναι προκλητικές και εκδικητικές, συνδεόμενες μάλιστα με το πολιτικό φρόνημα και τις κοινωνικές δράσεις των συναδέλφων μας. Πιο συγκεκριμένα:

Καθαρά εκδικητική απόλυση ιστορικού στελέχους της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛ από μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας, ο οποίος έχει δώσει έναν ηρωικό αγώνα κατά του εργοδότη του, φτάνοντας μέχρι τον Άρειο Πάγο και κερδίζοντας όλες τις υποθέσεις. (Δείτε εδώ ένα σύντομο ιστορικό).

Απόλυση δύο εκπαιδευτικών, ένας εκ των οποίων υπήρξε μέλος του του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, από ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης. Οι συνάδελφοι «ενοχλούσαν», διότι συμμετείχαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και μιλούσαν στους συναδέλφους για τα δικαιώματά τους. (Δείτε εδώ τη σχετική καταγγελία του ΣΙΕΛΒΕ).

Απόλυση εκπαιδευτικού με έντονη συνδικαλιστική δράση από σχολείο της Ανατολικής Αττικής.

Για τις υποθέσεις αυτές θα υπάρξει πλήρης πολιτική-συνδικαλιστική στήριξη της ΟΙΕΛΕ και ταυτόχρονα παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας. Σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, θα αποφασιστεί δέσμη κινητοποιήσεων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Τέθηκε, επίσης, σε συζήτηση, η απαράδεκτη πρακτική μεγάλης Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στη Βόρεια Ελλάδα που τροποποιεί παράνομα τα διοριστήρια των εκπαιδευτικών, μειώνοντας τις ώρες τους χωρίς τη συναίνεσή τους.Η υπόθεση αυτή ήδη βρίσκεται σε επεξεργασία από το νομικό μας επιτελείο και ενδέχεται να υπάρξει προσφυγή στη δικαιοσύνη. Είναι, ωστόσο, τραγικό να διαπιστώνεται ότι δημόσιοι «λειτουργοί» παραβαίνουν το καθήκον τους, προκειμένου να υπάρξει ωφέλεια για ιδιώτη.

Έγινε, ακόμη, επεξεργασία των θέσεων και των αιτημάτων που θα καταθέσει η Ομοσπονδία, όταν πραγματοποιηθεί συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Στη συνάντηση αυτή θα θιγούν, επίσης, θέματα που έθιξε η ΟΙΕΛΕ το προηγούμενο διάστημα, όπως η ελεύθερη γονεϊκή επιλογή, τα summercamps και τα ανεξέλεγκτα Κέντρα Μελέτης και η συνεργασία με το Συνήγορο του Παιδιού για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των μαθητών στην ιδιωτική εκπαίδευση που πλήττονται από την απορρύθμιση των εργασιακών μας σχέσεων.

Τέλος, έγινε συζήτηση με αφορμή τις διαρροές δια του τύπου για το νέο σύστημα προσλήψεων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, θίγονται άμεσα τα δικαιώματα των απολυμένων ιδιωτικών εκπαιδευτικών αλλά και αναπληρωτών με πολυετή υπηρεσία στην εκπαίδευση.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Οι αντίπαλοι" του Λούκα Γκουαντανίνο - Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

“Οι αντίπαλοι” του Λούκα Γκουαντανίνο – Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

"Οι αντίπαλοι" ("Challengers"). Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο. Πρωταγωνιστούν: Ζεντάγια, Τζος Ο' Κόνορ, Μάικ Φάιστ. ΗΠΑ, 2024. "Σ' αγαπώ", λέει ο Αρτ ...
«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου

«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» στο Μ54

Η παράσταση «Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου παρουσιάζεται 20-22 & 26-30 Ιουνίου 2024 στο Μ54 στην Αθήνα. Το ...
«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη - Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη – Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

"Μέντιουμ". Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη. Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μάρθα Φριντζήλα. Ελλάδα, 2023. Η Ελευθερία είναι 16 χρονών, είναι το ...
Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

«Απολυμένη» στο θέατρο Act στην Πάτρα

Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο act στην Πάτρα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.15, το έργο του Αντώνη  Τσιπιανίτη ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13944 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top