tetartopress

Σώσε με για να Σωθείς: Θέλουμε τα Βουνά Ελεύθερα και Ζωντανά


Η ομάδα παραγωγής του «Σώσε με για να Σωθείς» δημιούργησε ένα βίντεο – διαμαρτυρία για την επαπειλούμενη καταστροφή στο Μαίναλο και γενικότερα για την αλόγιστη διασπορά αιολικών σε όλη τη χώρα.


Advertisement


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν:

Ζητάμε το Μαίναλο να Μείνει Ανέγγιχτο  –  Θέλουμε τα Ελληνικά Βουνά Ελεύθερα και Ζωντανά

«Ένας αετός γίνεται κορίτσι και σε παίρνει από το χέρι για να σου δείξει την καταστροφή που έχει μπει στο σπίτι σου με ύπουλο τρόπο. Η φύση ζητά τη βοήθειά σου. Όταν σκοτώνεται ένα πουλί κάτι λείπει από αυτόν τον κόσμο. Όταν σκοτώνεται ένα πουλί, σκοτώνεται η ανθρωπιά σου. Αν σώσεις τη φύση θα σωθείς… Αν σώσεις τη φύση, θα σώσεις τον άνθρωπο.»

Με αφορμή την έγκριση που έδωσε η Ρ.Α.Ε για την δημιουργία αιολικού πάρκου στο Μαίναλο και την γενικότερη αλόγιστη διασπορά ανεμογεννητριών σε ολόκληρη τη χώρα, η ομάδα παραγωγής του «Σώσε με για να Σωθείς» επιδιώκει να διαμαρτυρηθεί με εικαστικό τρόπο για την καταστροφή που συμβαίνει στο περιβάλλον της Ελλάδας και τις συνέπειες αυτών των «επενδύσεων» στις ζωές των ανθρώπων.

Φαίνεται ότι η «πράσινη ανάπτυξη», με τον τρόπο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, μόνο πράσινη δεν είναι, αφού κατακρεουργεί κάθε παρθένο βουνό και δάσος με απώτερο σκοπό το κέρδος ολίγων και συγκεκριμένων μεγαλο-επιχειρηματιών. Η ομάδα παραγωγής του «Σώσε με για να Σωθείς» ευελπιστεί να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει πολίτες, φορείς και άρχοντες στοχεύοντας στην παύση της δημιουργίας μεγάλων αιολικών πάρκων στα υπέροχα βουνά της χώρας μας.

Βουνά που βραβεύονται διεθνώς για την ομορφιά τους, κάνοντας τον εναλλακτικό και φυσιολατρικό τουρισμό να ανθίζει. Βουνά και δάση που αποτελούν το σπίτι τόσο ζώων και φυτών όσο και ανθρώπων.


Παραγωγή: Angelina Helioti – Zaf. Zafeiropoulos

Συμμετείχαν: Καραστεργίου Έλενα, Κίσσας Κωνσταντίνος, Μαλεβίτης Γιάννης, Μεϊμέτη Κατερίνα, Μπαρδάκης Δημήτρης, Μπαρδάκη Εύα, Παπαχρήστου Αθηνά, Σαρακινιώτης Θωμάς, Σούβλη Βάσια, Τσαφάρας Ηλίας, Τσουκαλάκου – Λιανού Δέσποινα, Χελιώτη Αγγελίνα


Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

Advertisement


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Σχεδία» Φεβρουαρίου - Τεύχος 108.

Η «σχεδία» του ευ ζην και του ψηφιακού έρωτα

Βρίσκουμε το ευ ζην στο ματσάκι, θωρούμε τα πίξελ του έρωτα, βιώνουμε τον τοκετό της μοίρας και αποκωδικοποιούμε τους γρίφους ...
“It Was Us” - Remade

“It Was Us” – Νέο άλμπουμ των Remade

Οι Remade, ένα indie rock συγκρότημα από τη Χαλκίδα, παρουσιάζουν τον νέο δίσκο τους, με τίτλο “It Was Us”. Το ...
Φοίβος Δεληβοριάς

Ο Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Λίγους μήνες μετά τη παρουσίαση του «ΑΝΙΜΕ», της τελευταίας σειράς τραγουδιών του στη συναυλία της Μονής Λαζαριστών, ο Φοίβος Δεληβοριάς ...
Το μπλε δελτίο - Οι Πολεμικώς Ανάξιοι της Βέρμαχτ. Αντιστασιακοί αντιφασίστες στις τάξεις του κατακτητή 1942-1945

«Το μπλε δελτίο» – Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις MemΟria

Από τις νεοσύστατες εκδόσεις MemΟria κυκλοφορεί το βιβλίο «Το μπλε δελτίο - Οι Πολεμικώς Ανάξιοι της Βέρμαχτ. Αντιστασιακοί αντιφασίστες στις τάξεις ...

Advertisement

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 12339 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top