tetartopress

Πάτρα: «Σπίτι των Χριστουγέννων» – 21 & 22 Δεκεμβρίου


Οι σημερινές (Τετάρτη 22/12)  εκδηλώσεις στο «Σπίτι των Χριστουγέννων» ξεκινούν στις 5.00 το απόγευμα με την παράσταση θεάτρου Σκιών από τον καραγκιοζοπαίχτη Κωνσταντίνο Λαλιώτη «Ο Καραγκιόζης βοηθός στο εργαστήρι του Αη-Βασίλη».

Αμέσως μετά τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν από το Εικαστικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Με το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Έρωτας στα χιόνια» το οποίο θα παρουσιαστεί σε μικρούς και μεγάλους με τη μορφή θεατρικού αναλόγιου, συνεχίζονται στις 8.30 το βράδυ της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου στο «Σπίτι των Χριστουγέννων» στην «Ιχθυόσκαλα», οι  εκδηλώσεις που διοργανώνει για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός και ο Δήμος της Πάτρας.

Πρόκειται για ένα από τα χριστουγεννιάτικα διηγήματα του συγγραφέα που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην εφημερίδα Ακρόπολις την Πρωτοχρονιά του 1896, θέτοντας εμμέσως δίπλα στην υπαρξιακή γιορτή της Θείας Γέννησης το ερώτημα της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης σε σχέση με την αγάπη και τον έρωτα…

Μέσα από την ιστορία ενός βασανισμένου και αυτοενοχοποιημένου γέροντα, παρουσιάζει την κενότητα του ανθρώπου όταν επέλθει ο ψυχικός μαρασμός, που μάταια κι απελπισμένα,  αναζητά με κάθε δυνατό τρόπο , την  ζωογόνα ουσία, τον έρωτα.

Την υλοποίηση του καλλιτεχνικού εγχειρήματος υπογράφουν ο Στέλιος Σοφός ως αφηγητής και ο Ευγένιος Βούλγαρης ως μουσικός εκτελεστής της δικής του σύνθεσης.

Ιχθυόσκαλα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο σπίτι των Χριστουγέννων εδώ.

Πάτρα: Ανοίγει το σπίτι των Χριστουγέννων


Δεκάδες παιδιά δημιούργησαν και είδαν καραγκιόζη

 

Με την προσέλευση για μία ακόμα ημέρα δεκάδων παιδιών συνεχίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης 20 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο της «Ιχθυόσκαλας» οι εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στο «Σπίτι των Χριστουγέννων»\

Τα παιδιά «μυήθηκαν» στην εικαστική δημιουργία με τους καθηγητές του εικαστικού εργαστηρίου να τα κατευθύνουν και να τα φέρνουν σε άμεση επαφή με τις εικαστικές τέχνες.

Είχε προηγηθεί η πραγματοποίηση παράστασης θεάτρου Σκιών με τον Καραγκιοζοπαίχτη  Χρήστο Καλπουζάνη να παρουσιάζει το έργο «Τα καινούργια ρούχα του Αη-Βασίλη».

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό της Δήμου Πατρέων.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Βέρμιο Ώρα Μηδέν

Βέρμιο Ώρα Μηδέν

SOS  Βέρμιο: «Δεν υπάρχουν λόγια για την κατάσταση που αντικρίσαμε σήμερα στην περιοχή Χαμίτη - Τσανακτσή (κορυφή του Βερμίου). Το ...
Κλεμμένο παρελθόν – Χαμένο μέλλον

«Κλεμμένο παρελθόν – Χαμένο μέλλον»: Έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Η περιοδεύουσα φωτογραφική Έκθεση με τίτλο «Κλεμμένο παρελθόν – Χαμένο μέλλον» (“Stolen  past – Lost  Future” / “Gestohlene Vergangenheit – ...
Η 33η χρονιά λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Πάτρας, κλείνει με μουσικές και χαρά

Η 33η χρονιά λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Πάτρας, κλείνει με μουσικές και χαρά

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Μουσικού Σχολείου Πάτρας για το κλείσιμο της φετινής Σχολικής Χρονιάς και τη γιορτή του Μουσικού Σχολείου ...
Γιάννενα: Πορεία ενάντια στις εξορύξεις στην Ήπειρο

Γιάννενα: Πορεία ενάντια στις εξορύξεις στην Ήπειρο

Κάλεσμα από την Ανοιχτή Συνέλευση στα Γιάννενα ενάντια στην Ενεργειακή Λεηλασία σε πορεία ενάντια στις εξορύξεις στην Ήπειρο, το Σάββατο ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13937 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top