tetartopress

Πάτρα: «Σπίτι των Χριστουγέννων» – 21 & 22 Δεκεμβρίου


Οι σημερινές (Τετάρτη 22/12)  εκδηλώσεις στο «Σπίτι των Χριστουγέννων» ξεκινούν στις 5.00 το απόγευμα με την παράσταση θεάτρου Σκιών από τον καραγκιοζοπαίχτη Κωνσταντίνο Λαλιώτη «Ο Καραγκιόζης βοηθός στο εργαστήρι του Αη-Βασίλη».

Αμέσως μετά τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν από το Εικαστικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Με το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Έρωτας στα χιόνια» το οποίο θα παρουσιαστεί σε μικρούς και μεγάλους με τη μορφή θεατρικού αναλόγιου, συνεχίζονται στις 8.30 το βράδυ της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου στο «Σπίτι των Χριστουγέννων» στην «Ιχθυόσκαλα», οι  εκδηλώσεις που διοργανώνει για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός και ο Δήμος της Πάτρας.

Πρόκειται για ένα από τα χριστουγεννιάτικα διηγήματα του συγγραφέα που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην εφημερίδα Ακρόπολις την Πρωτοχρονιά του 1896, θέτοντας εμμέσως δίπλα στην υπαρξιακή γιορτή της Θείας Γέννησης το ερώτημα της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης σε σχέση με την αγάπη και τον έρωτα…

Μέσα από την ιστορία ενός βασανισμένου και αυτοενοχοποιημένου γέροντα, παρουσιάζει την κενότητα του ανθρώπου όταν επέλθει ο ψυχικός μαρασμός, που μάταια κι απελπισμένα,  αναζητά με κάθε δυνατό τρόπο , την  ζωογόνα ουσία, τον έρωτα.

Την υλοποίηση του καλλιτεχνικού εγχειρήματος υπογράφουν ο Στέλιος Σοφός ως αφηγητής και ο Ευγένιος Βούλγαρης ως μουσικός εκτελεστής της δικής του σύνθεσης.

Ιχθυόσκαλα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο σπίτι των Χριστουγέννων εδώ.

Πάτρα: Ανοίγει το σπίτι των Χριστουγέννων


Δεκάδες παιδιά δημιούργησαν και είδαν καραγκιόζη

 

Με την προσέλευση για μία ακόμα ημέρα δεκάδων παιδιών συνεχίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης 20 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο της «Ιχθυόσκαλας» οι εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στο «Σπίτι των Χριστουγέννων»\

Τα παιδιά «μυήθηκαν» στην εικαστική δημιουργία με τους καθηγητές του εικαστικού εργαστηρίου να τα κατευθύνουν και να τα φέρνουν σε άμεση επαφή με τις εικαστικές τέχνες.

Είχε προηγηθεί η πραγματοποίηση παράστασης θεάτρου Σκιών με τον Καραγκιοζοπαίχτη  Χρήστο Καλπουζάνη να παρουσιάζει το έργο «Τα καινούργια ρούχα του Αη-Βασίλη».

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό της Δήμου Πατρέων.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σκύρος: Όχι ανεμογεννήτριες στον Κόχυλα

Σκύρος: Όχι ανεμογεννήτριες στον Κόχυλα

Σε συγκέντρωση στο οροπέδιο Άρι καλεί η Επιτροπή Αγώνα Σκύρος SOS για τη σωτηρία του βουνού της Σκύρου κατά της ...
ΟΚΑΝΑ «streettalks» στη Πάτρα: Μιλάμε για τις εξαρτήσεις

Πάτρα: Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης

Η 20η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη, ως η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης με στόχο τη δέσμευση της ...
Επιχειρείται η κατάργηση της ελάχιστης παραλιακής ζώνης απαγόρευσης δόμησης

Επιχειρείται η κατάργηση της ελάχιστης παραλιακής ζώνης απαγόρευσης δόμησης

Νομοσχέδιο του Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επιχειρεί να καταργήσει την ελάχιστη παραλιακή ζώνη 30 μέτρων, όπου απαγορεύεται κάθε δόμηση ...
Επιστολή σχετικά με την εγκατάσταση βιομηχανίας διαχείρισης/καύσης επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων στην ΒΙΠΕ Πατρών

Επιστολή σχετικά με την εγκατάσταση βιομηχανίας διαχείρισης/καύσης επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων στην ΒΙΠΕ Πατρών

Ανοιχτή Επιστολή σε κάθε ενδιαφερόμενο φορέα και πολίτη από επιστήμονες σχετικά με την εγκατάσταση βιομηχανίας διαχείρισης/καύσης επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων στην ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13727 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top