tetartopress

«Σταχτοπούτα» από τα Κρατικά Μπαλέτα Κρακοβίας στην Πάτρα

«Σταχτοπούτα» από τα Κρατικά Μπαλέτα Κρακοβίας

«Σταχτοπούτα» από τα Κρατικά Μπαλέτα Κρακοβίας


Η παράστασης «Σταχτοπούτα» από τα διάσημα Κρατικά Μπαλέτα Κρακοβίας, έρχεται στο Πάνθεον στην Πάτρα το Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

 

Λίγα λόγια για το έργο: 

 

Η Σταχτοπούτα, το αγαπημένο παραμύθι των παιδικών μας χρόνων, έχει ιστορία αιώνων. Τη μεγάλη δημοτικότητα όμως την απέκτησε το 1945, όταν ο Σεργκέι Προκόφιεφ συνέθεσε την περίφημη μουσική με την πρεμιέρα να πραγματοποιείται το 1945 στη Μόσχα. Παράλληλα έχει διασκευαστεί από τον Γιόχαν Στράους και σε όπερα από τον Ροσσίνι και άλλους συνθέτες. Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και μελωδικές συνθέσεις του και έχει εμπνεύσει πολλούς χορογράφους από την έναρξή της.

Η εκδοχή που θα παρουσιαστεί στο κοινό της Πάτρας, θα παραπέμπει στην εποχή της Αναγέννησης και του Μπαρόκ πατώντας ουσιαστικά στα πρώτα χνάρια του παραμυθιού με φανταχτερά κοστούμια και χορογραφίες εποχής. Τα Κρατικά Μπαλέτα της Κρακοβίας, αποφάσισαν να διασκευάσουν την Σταχτοπούτα, πατώντας πάνω στην ιστορία του έργου αλλά διαφοροποιώντας την μελοποίηση καθώς και τις χορογραφίες στην περίοδο του μπαρόκ. Η υπέροχη μουσική και η γαλλική τεχνική του μπαρόκ χορού αναδεικνύουν το πνεύμα της εποχής με τέλειο τρόπο. Η χορογραφίες της παράστασης βασίζονται σε βήματα από χορευτικές πραγματείες της περιόδου με στοιχεία σύγχρονων τεχνικών χορού.

«Σταχτοπούτα» από τα Κρατικά Μπαλέτα Κρακοβίας


Κρατικά Μπαλέτα Κρακοβίας

 

Τα Κρατικά Μπαλέτα Κρακοβίας και το Cracovia Danza Court Ballet, είναι από τις σπουδαιότερες χορευτικές ομάδες μπαλέτου της Ευρώπης και το μοναδικό επαγγελματικό χορευτικό και ιστορικό σύνολο χορού της Πολωνίας. Είναι ένα διεθνές μπαλέτο, το οποίο απαρτίζεται από χορευτές του Mariinsky, της Όπερας του Gdansk και της Όπερας της Βαρσοβίας.

Για πολλά χρόνια εργάστηκε για την αναδημιουργία παραδοσιακών χορών και μπαλέτων διαφορετικών χωρών και περιόδων, παράγοντας παραστάσεις χορού που καλύπτουν τις περιόδους από τον Μεσαίωνα έως τη σύγχρονη εποχή.

Οι παραστάσεις περιλαμβάνουν χορογραφίες, κοστούμια, μουσική και αυλικές εθιμοτυπίες, τα οποία αναφέρονται στις παραδόσεις και την ιστορία του χοροθεάτρου στην Ευρώπη. Το Cracovia Danza Court Ballet είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Πολωνία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πρίμα Μπαλαρίνα των Κρατικών Μπαλέτων της Κρακοβίας είναι η Ελληνίδα Νικολέτα Γιανκάκη.

 

Συντελεστές

Μουσική: Gioachino Rossini | Χορογραφία: Dariusz Brojek | Σκηνογραφία: Krzysztof Antkowiak | Κοστούμια: Elżbieta Wójtowicz- Gularowska, Bożena Pędziwiatr

Μπαλέτο: Nikoleta Giankaki / Ελλάδα | Georgi Andrejczenko / Λευκορωσία | Kristina Bakliak / Ουκρανία  | Maxim Berko / Λευκορωσία | Ewelina Keller / Πολωνία | Zuzanna Ruta /Πολωνία | Małgorzata Nabrzeska / Πολωνία | Anna Szklener / Πολωνία | Michał Kępka / Πολωνία | Filip Świeczkowski / Πολωνία

«Σταχτοπούτα» από τα Κρατικά Μπαλέτα Κρακοβίας


Πληροφορίες

 

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες από 5 ετών και άνω.

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Σάββατο 18 Νοεμβρίου ώρα 18:00 & Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 ώρα 12:30 και 18:00

Τιμές Εισιτηρίων: Α’ Ζώνη – Κανονικό Εισιτήριο 25 ευρώ, Παιδικό 22 ευρώ (έως 12 ετών) | Β΄Ζώνη – Κανονικό Εισιτήριο 22 ευρώ, Παιδικό 18 ευρώ (έως 12 ετών) | Γ΄Ζώνη – Κανονικό Εισιτήριο 18 ευρώ, Παιδικό 15 ευρώ (έως 12 ετών)

Προπώληση: more.com | Viva Spots |  θέατρο Πάνθεον.

Θέατρο Πάνθεον, Δημ. Γούναρη 34, Πάτρα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία 2024  - Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών

Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία 2024  – Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών

Η Διεθνής Μουσική́ Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών (M.A.A.K.Σ.Σ.) / Music Academy of the Anargyrios and Korgialenios school ...
Εισβολέας: «Η Βιομηχανία Των Ηλιθίων»

Εισβολέας: «Η Βιομηχανία Των Ηλιθίων»

Το νέο άλμπουμ του Εισβολέα αποτελεί μια πρωτοποριακή καλλιτεχνική πρόταση: τραγούδια και αφηγήσεις εξιστορούν στο σήμερα τα ανεξίτηλα σημάδια που ...
Βέβηλος: Το βιβλίο των σκιών - Παρουσίαση δίσκου στο Θέατρο Βράχων

Βέβηλος: Το βιβλίο των σκιών – Παρουσίαση δίσκου στο Θέατρο Βράχων

Ο Βέβηλος επιστρέφει στην γειτονιά του και στο Θέατρο Βράχων , για να παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «Το βιβλίο ...
Η νεανική χορωδία Christophorus Kantorei από το Αltensteig της Γερμανίας στο Αίγιο

Η νεανική χορωδία Christophorus Kantorei από το Αltensteig της Γερμανίας στο Αίγιο

Η νεανική χορωδία Christophorus Kantorei από το Αltensteig της Γερμανίας, πρόκειται να δώσει συναυλία τη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 8μ.μ ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13944 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top