tetartopress

«Σταχτοπούτα» από τα Κρατικά Μπαλέτα Κρακοβίας στην Πάτρα

«Σταχτοπούτα» από τα Κρατικά Μπαλέτα Κρακοβίας

«Σταχτοπούτα» από τα Κρατικά Μπαλέτα Κρακοβίας


Η παράστασης «Σταχτοπούτα» από τα διάσημα Κρατικά Μπαλέτα Κρακοβίας, έρχεται στο Πάνθεον στην Πάτρα το Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Νοεμβρίου.


Advertisement

 

Λίγα λόγια για το έργο: 

 

Η Σταχτοπούτα, το αγαπημένο παραμύθι των παιδικών μας χρόνων, έχει ιστορία αιώνων. Τη μεγάλη δημοτικότητα όμως την απέκτησε το 1945, όταν ο Σεργκέι Προκόφιεφ συνέθεσε την περίφημη μουσική με την πρεμιέρα να πραγματοποιείται το 1945 στη Μόσχα. Παράλληλα έχει διασκευαστεί από τον Γιόχαν Στράους και σε όπερα από τον Ροσσίνι και άλλους συνθέτες. Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και μελωδικές συνθέσεις του και έχει εμπνεύσει πολλούς χορογράφους από την έναρξή της.

Η εκδοχή που θα παρουσιαστεί στο κοινό της Πάτρας, θα παραπέμπει στην εποχή της Αναγέννησης και του Μπαρόκ πατώντας ουσιαστικά στα πρώτα χνάρια του παραμυθιού με φανταχτερά κοστούμια και χορογραφίες εποχής. Τα Κρατικά Μπαλέτα της Κρακοβίας, αποφάσισαν να διασκευάσουν την Σταχτοπούτα, πατώντας πάνω στην ιστορία του έργου αλλά διαφοροποιώντας την μελοποίηση καθώς και τις χορογραφίες στην περίοδο του μπαρόκ. Η υπέροχη μουσική και η γαλλική τεχνική του μπαρόκ χορού αναδεικνύουν το πνεύμα της εποχής με τέλειο τρόπο. Η χορογραφίες της παράστασης βασίζονται σε βήματα από χορευτικές πραγματείες της περιόδου με στοιχεία σύγχρονων τεχνικών χορού.


Advertisement

«Σταχτοπούτα» από τα Κρατικά Μπαλέτα Κρακοβίας


Κρατικά Μπαλέτα Κρακοβίας

 

Τα Κρατικά Μπαλέτα Κρακοβίας και το Cracovia Danza Court Ballet, είναι από τις σπουδαιότερες χορευτικές ομάδες μπαλέτου της Ευρώπης και το μοναδικό επαγγελματικό χορευτικό και ιστορικό σύνολο χορού της Πολωνίας. Είναι ένα διεθνές μπαλέτο, το οποίο απαρτίζεται από χορευτές του Mariinsky, της Όπερας του Gdansk και της Όπερας της Βαρσοβίας.

Για πολλά χρόνια εργάστηκε για την αναδημιουργία παραδοσιακών χορών και μπαλέτων διαφορετικών χωρών και περιόδων, παράγοντας παραστάσεις χορού που καλύπτουν τις περιόδους από τον Μεσαίωνα έως τη σύγχρονη εποχή.


Advertisement

Οι παραστάσεις περιλαμβάνουν χορογραφίες, κοστούμια, μουσική και αυλικές εθιμοτυπίες, τα οποία αναφέρονται στις παραδόσεις και την ιστορία του χοροθεάτρου στην Ευρώπη. Το Cracovia Danza Court Ballet είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Πολωνία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πρίμα Μπαλαρίνα των Κρατικών Μπαλέτων της Κρακοβίας είναι η Ελληνίδα Νικολέτα Γιανκάκη.

 

Συντελεστές

Μουσική: Gioachino Rossini | Χορογραφία: Dariusz Brojek | Σκηνογραφία: Krzysztof Antkowiak | Κοστούμια: Elżbieta Wójtowicz- Gularowska, Bożena Pędziwiatr

Μπαλέτο: Nikoleta Giankaki / Ελλάδα | Georgi Andrejczenko / Λευκορωσία | Kristina Bakliak / Ουκρανία  | Maxim Berko / Λευκορωσία | Ewelina Keller / Πολωνία | Zuzanna Ruta /Πολωνία | Małgorzata Nabrzeska / Πολωνία | Anna Szklener / Πολωνία | Michał Kępka / Πολωνία | Filip Świeczkowski / Πολωνία

«Σταχτοπούτα» από τα Κρατικά Μπαλέτα Κρακοβίας


Πληροφορίες

 

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες από 5 ετών και άνω.

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Σάββατο 18 Νοεμβρίου ώρα 18:00 & Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 ώρα 12:30 και 18:00

Τιμές Εισιτηρίων: Α’ Ζώνη – Κανονικό Εισιτήριο 25 ευρώ, Παιδικό 22 ευρώ (έως 12 ετών) | Β΄Ζώνη – Κανονικό Εισιτήριο 22 ευρώ, Παιδικό 18 ευρώ (έως 12 ετών) | Γ΄Ζώνη – Κανονικό Εισιτήριο 18 ευρώ, Παιδικό 15 ευρώ (έως 12 ετών)

Προπώληση: more.com | Viva Spots |  θέατρο Πάνθεον.

Θέατρο Πάνθεον, Δημ. Γούναρη 34, Πάτρα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map


Advertisement


Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Yasunari Kawabata «Η Χώρα του χιονιού»

Yasunari Kawabata «Η Χώρα του χιονιού»

Η Χώρα του χιονιού είναι μια ιστορία έρωτα ανάμεσα σε έναν αργόσχολο διανοούμενο αστό του Τόκυο και μια γκέισα των ...
Betty Smith «Το αύριο θα είναι καλύτερο»

Betty Smith «Το αύριο θα είναι καλύτερο»

Ένα ξεχασμένο λογοτεχνικό διαμάντι της σπουδαίας Betty Smith. Μια ωδή στη νεανική αγάπη, τον γάμο, την οικογένεια, την ελπίδα. Μπρούκλιν, ...
Χατζηφραγκέτα

Χατζηφραγκέτα the band ζωντανά στην Πάτρα

Οι Χατζηγφραγκέτα σε fullband σύνθεση έρχονται το Σάββατο 2 Μαρτίου στο Royal στην Πάτρα. Οι Χατζηφραγκέτα είναι: Πάνος Φραγκιαδάκης – ...
Πάτρα: Πάρτι για τα 4 χρόνια Πίξελbooks

Πάτρα: Πάρτι για τα 4 χρόνια Πίξελbooks

Πάρτι για τα 4 χρόνια Πίξελbooks (Κανακάρη 185, Πάτρα) την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 20:00 θα διαβάσουν αποσπάσματα από τα ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13767 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top