Τέταρτο

54 Προβολές

Στάθης Ιντζές «Η Μήνα και άλλες ιστορίες»

mina-k-alles-istories-exoΟι ήρωες που πρωταγωνιστούν στα διηγήματα του Στάθη Ιντζέ, απλοί κατά βάση άνθρωποι, διαθέτουν μια ασυνήθιστη ματιά για τα πράγματα. Συναντάμε χαρακτήρες αποσυνάγωγους, κατοίκους της υπαίθρου, που το ξέσπασμα των συναισθημάτων τους προσδίδει στις ιστορίες έναν τόνο ανοίκειου· ανθρώπους της πόλης που η επαφή τους με τον κόσμο του χωριού δημιουργεί ρωγμές στην εύτακτη ζωή τους, ρωγμές απ’ όπου εισβάλλουν το υπερφυσικό και το παράδοξο· παιδιά που αποχαιρετούν την περίοδο της αθωότητας και προσγειώνονται οδυνηρά στον κόσμο των ενηλίκων· τέλος, ένα αλλόκοτο ον, τη Μήνα, που μας γοητεύει με την παράξενη και απειλητική ομορφιά του.

Πίσω από τη δραματική ένταση ανάμεσα στο άστυ και στην ύπαιθρο που διατρέχει τη συλλογή Η Μήνα και άλλες ιστορίες δεν προβάλλει η νοσταλγία για ένα εδεμικό παρελθόν της ζωής μας στη φύση, αλλά το «άνοιγμα» σε μια μυθική, μαγική αντίληψη των πραγμάτων, που διευρύνει τα όρια της απτής πραγματικότητας και επιπλέον επιτρέπει στο φανταστικό να αναταράξει την πεζή καθημερινότητά μας.

Ο Στάθης Ιντζές γεννήθηκε στη Λάρισα το 1986, σπούδασε στη Χαλκίδα και ζει στην Αθήνα. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές Συνωμοσία ταυτοχρονισμού (Γαβριηλίδης 2011), Σεληνάκατος (Μανδραγόρας 2013) και Gadium (Θράκα 2017), τη νουβέλα Οι τελευταίοι φανατικοί της στρωματσάδας (Θράκα 2014 και 2016) και τα μυθιστορήματα Κάτω η σκουριά (εκτός εμπορίου 2013) και Οι ανειδίκευτοι δεν βγάζουν κιχ (Μελάνι 2017). Διευθύνει τις εκδόσεις Ενύπνιο.

«Η Μήνα και άλλες ιστορίες» | Συγγραφέας: Στάθης Ιντζές | Σελίδες 48 | Σχήμα: 11,8 x 16,5 | Εκδόσεις Κίχλη


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4191 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top

menu