Τέταρτο
502 Προβολές

Στην κοινωνία των τρελών… ή ο Τσε στη Νέα Υόρκη

mill-2033227_1280
Εκεί που νομίζουμε πως ξέρουμε κάποιους ανθρώπους, βλέπουμε ότι σε πολλά πράγματα οι ζωές μας διαφέρουν σε βασικά σημεία. Στο πως βλέπουμε την κοινωνία, στο πως αντιδρούμε σε κάποια βασικά ζητήματα, όπως το πως χρησιμοποιούν ακόμα και τώρα κάποιοι το μέσον, τα αλισβερίσια, τη σχέση των ανθρώπων με την κατανάλωση, τους τρόπους πάλης κτλ.

Από την άλλη, απογοητευόμαστε βλέποντας παντού προσκόλληση σε ιδέες, ακόμα και στις συλλογικότητες που κινούμαστε, χωρίς την προσπάθεια αλλαγής της κοινωνίας μέσω αυτών, απλά μια στείρα – συνεχής αντιπαράθεση με ένα φανταστικό και όχι με τον πραγματικό εχθρό, π.χ. τον καπιταλισμό ή τη φτώχεια, ως απόρροια αυτού.

Απορείς, στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;

Γιατί το θέμα δεν είναι να λέμε απλά λόγια και να προσπαθούμε να επιβάλλουμε τις απόψεις μας μέσω γραμμών, αλλά να βγούμε στον δρόμο και να παλέψουμε με αυτόν που μας έχει ανάγκη, να ζωγραφίσουμε με τα παιδιά ένα παράθυρο σε μια άνοιξη, να μπορούμε να αφουγκραστούμε τη δημιουργικότητα του ανθρώπου και μέσω αυτής να χαράζουμε νέους δρόμους.

Να μην προσπαθούμε την εμμονή μας στα πιστεύω μας να την ανάγουμε σε επανάσταση, αλλά να γίνουμε η επανάσταση, με τη στάση ζωής μας κάθε μέρα, όταν υψώνουμε το ανάστημά μας στον εργοδότη, τότε που γινόμαστε μικροί ήρωες και ας μην το ξέρουμε, όταν μιλάμε στα παιδιά για το πως να αντιμετωπίζουν το διαφορετικό και την αγάπη, όταν κρατάμε το χέρι του αγαπημένου μας.

Δεν είναι θέμα μέτρου η πορεία της αλλαγής, είναι ζήτημα οπτικής, συνδιαμόρφωσης και αυτοδιάθεσης.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
Ε-αυτοί και άλλα δαιμόνια

Ε-αυτοί και άλλα δαιμόνια

Η Αυλή

Η Αυλή

Νύχτες φαντασμάτων

Νύχτες φαντασμάτων

Τα τραύματα είναι αθάνατα

Τα τραύματα είναι αθάνατα

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 16 Άρθρα

Μεγάλες μου αγάπες το γράψιμο, τα ταξίδια και ο κινηματογράφος. 33 χρόνια ψάχνω να βρω τι θα γίνω όταν μεγαλώσω και το όνειρό μου είναι να συνυπάρξω με ανθρώπους με κοινό στόχο, σε ένα σχολείο διαφορετικό, ελευθεριακό, γιατί τα παιδιά είναι η ελπίδα για να αλλάξει ο κόσμος! www.xastoukopsaraki.blogspot.gr

RELATED ARTICLES

Back to Top