tetartopress

«Στο δρόμο για την κόλαση» – Νέο video και digital single από τον Αντώνη Λιβιεράτο


Το « Στο δρόμο για την κόλαση» είναι το νέο τραγούδι του Αντώνη Λιβιεράτου που συνοδεύεται από το  video clip που σκηνοθέτησε η Νεφέλη Λιβιεράτου στο οποίο πρωταγωνιστούν εικόνες μιας άλλης εποχής που όμως τελικά μοιάζουν μια χαρά με εικόνες της εποχής μας.

Ο δρόμος για την κόλαση είν’ στρωμένος με άνθη
κι αδιάσειστα στοιχεία στατιστικά

Ο ίδιος ο δημιουργός αναφέρει με αφορμή την κυκλοφορία του τραγουδιού :

«Μέχρι πριν λίγα χρόνια κανείς δε θα δαπανούσε ένα πεντάλεπτο απ’ τον χρόνο του για να διαβάσει ένα δελτίο τύπου που αναφέρεται στην κυκλοφορία ενός τραγουδιού διάρκειας δυόμιση λεπτών. Θα άκουγε, απλώς, το τραγούδι. Κι αν του άρεσε ή του φαινόταν, έστω, ενδιαφέρον στην πρώτη ακρόαση θα προλάβαινε, μέσα στο περί ου ο λόγος πεντάλεπτο, να το ακούσει και μια δεύτερη φορά για να το ευχαριστηθεί.

Ζούμε, όμως, σε μιαν εποχή που η ανάγνωση ενός κειμένου απ’ την οθόνη του υπολογιστή μας μοιάζει, ως διαδικασία, πολύ πιο φυσιολογική και, τελικά, πιο ασφαλής απ’ την ακρόαση ενός μουσικού κομματιού από ένα ζευγάρι ηχείων. Διότι η αλόγιστη έκθεση κάποιου στη μουσική με την ιδιότητα του ακροατή ενέχει, στην απλούστερη των περιπτώσεων, τον κίνδυνο να τον φέρει σε επικοινωνία με τον δημιουργό της με τρόπο πολύ βαθύτερο και ουσιαστικότερο από εκείνον που θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω οποιουδήποτε σύντομου κειμένου. Σε κάποιες, πιο ιδιαίτερες, περιπτώσεις μπορεί, μάλιστα, να δημιουργηθεί ένα είδος κοινότητας στην οποία συμμετέχουν εξίσου δημιουργός και ακροατές οι οποίοι νιώθουν, αίφνης, μέλη της ίδιας “φυλής”.

Ας το πάρουμε απόφαση κυρίες και κύριοι: Ο δρόμος προς την κόλαση μπορεί να είναι κοινός για όλους μας φαίνεται, όμως, να έχουμε όλοι πεισθεί πως η πορεία του καθενός μας σ’ αυτόν οφείλει να είναι εντελώς μοναχική».

Το «Στο δρόμο για την κόλαση» συνεχίζει τη συνεργασία του Αντώνη Λιβιεράτου με την Puzzlemusik που ξεκίνησε με το άλμπουμ τραγουδιών του με τίτλο “4 1/2” (2018).

Αυτήν την περίοδο αναμένονται ή έχουν ήδη κυκλοφορήσει – από διαφορετικά labels –  αρκετές επανεκδόσεις άλμπουμ σχημάτων στα οποία ο Αντώνης είναι ή ήταν μέλος, ενώ πρόσφατα (Οκτώβριος 2021) κυκλοφόρησε από την Same Difference Music το προσωπικό άλμπουμ του με νέο instrumental υλικό “Registry Of Inadequate Self-Healing Attempts“.

Άλλωστε, η μακρόχρονη και ιδιαίτερα δημιουργική πορεία του Αντώνη Λιβιεράτου χαρακτηρίζεται σταθερά από την ποικιλία των project μέσω των οποίων εκφράζεται.

Κυκλοφορεί σε streaming και download ψηφιακές πλατφόρμες 


Μουσική, στίχοι, εκτέλεση, ηχογράφηση, μίξη: Αντώνης Λιβιεράτος

Εξώφυλλο: Νεφέλη Λιβιεράτου

Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος (Sweetspot)

Σκηνοθεσία, concept, μοντάζ του video clip: Νεφέλη Λιβιεράτου

Αντώνης Λιβιεράτος: facebookyoutube

Puzzlemusik : facebookltwitter | soundcloud | youtube

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Κώστας Πελετίδης: Όλη η παραλιακή ζώνη στην Πάτρα θα αλλάξει όψη

Κώστας Πελετίδης: Όλη η παραλιακή ζώνη στην Πάτρα θα αλλάξει όψη

Τους χώρους των δύο νέων πάρκων με τις ελιές, που δημιουργεί ο Δήμος στην Παραλία Πατρών (πλησίον του Κοιμητηρίου και ...
ΣΕΡΕΤΕ

ΣΕΡΕΤΕ Αχαΐας: Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους

Κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ) Αχαΐας σε συλλαλητήριο το Σάββατο 1 Απριλίου στις 12:00 στην ...
Parnassius apollo

Apollo-Εθελοντικό πρόγραμμα βιοπαρακολούθησης των πεταλούδων της Ελλάδας

Η βιοπαρακολούθηση των πεταλούδων είναι μια μέθοδος καταγραφής  από εθελοντές,  με στόχο κυρίως τη δημιουργία ψηφιακής βάσης δεδομένων πεταλούδων, την ...
Απελευθέρωση Αμμοδρόμου στη νήσο Χρυσή

Απελευθέρωση Αμμοδρόμου στη νήσο Χρυσή

Ο Αμμοδρόμος (Cursorius cursorius), είναι πουλί της Σαχάρας με σπάνιες εμφανίσεις στην Ευρώπη. Ο πρωταγωνιστής του βίντεο, βρέθηκε παρασυρμένος από ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 12926 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top