Τέταρτο
72 Προβολές

«Στων Διακαμένων σας Χειλιών την άκρη» – Νέο album από τους Opera Chaotique


Advertisement


Οι Opera Chaotique παρουσιάζουν το νέο τους album με τίτλο «Στων Διακαμένων σας Χειλιών την άκρη». Πρόκειται για τον πρώτο δίσκο τους στην ελληνική γλώσσα και τον τέταρτο κατά σειρά.  Το σχήμα δημιουργήθηκε το 2011 από τον Γιώργο Τζιουβάρα, φωνή/αφήγηση και πιάνο και τον Χρήστο Κουτσογιάννη στα ντραμς.

Σε ένα μουσικό τοπίο που η επανάληψη το καθιστά εν πολλοίς προβλέψιμο και ανιαρό οι Opera Chaotique δείχνουν ότι οι ιστορίες των τραγουδιών μπορούν να ειπωθούν, ανεξαρτήτως γλώσσας, συναρπαστικά.

Advertisement

Ο νέος δίσκος αποτελεί ένα δημιουργικό συναρπαστικό ταξίδι  που περιλαμβάνει μελοποιήσεις ποιημάτων των μεγάλων ποιητών: Γιάννη Ρίτσου, Ανδρέα Εμπειρίκου, Κώστα Βάρναλη, Μίλτου Σαχτούρη, Κώστα Καρυωτάκη και Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, τραγούδια που βασίζονται σε πρωτότυπους νέους στίχους, ορχηστρικά θέματα, καθώς και απρόβλεπτες διασκευές στα τραγούδια: «Δε λες κουβέντα» των Δ. Μούτση / Κ. Τριπολίτη, ντουέτο με την υπέροχη Δήμητρα Παπίου, «Στην Κ.» του Παύλου Σιδηρόπουλου και «Ταυτότητα» σε πρώτη ερμηνεία Γιώργου Μαρίνου των Δ. Ιατρόπουλου / Ν. Δανίκα, με τις οποίες οι Opera Chaotique  χαρίζουν σε αυτά τα εξαιρετικά τραγούδια του παρελθόντος μια δεύτερη ενδιαφέρουσα ζωή.

Ο  Μίλτος Πασχαλίδης ερμηνεύει μοναδικά το κείμενο του Ανδρέα Εμπειρίκου στο ντουέτο του «Μέγας Ανατολικός».  Στα περισσότερα τραγούδια συμμετέχει στο Τσέλο ο Σταύρος  Παργινός, ενώ ο ήχος εμπλουτίζεται  με ιδιαίτερους καλεσμένους σε  Άρπα, Θέρεμιν, Σαξόφωνο,  Κλαρινέτο, Περσικό Βιολί, Μαντολίνο  και  Σοπράνο Φωνητικά.

Τον εξαιρετικό πίνακα που κοσμεί το εξώφυλλο του δίσκου έχει φιλοτεχνήσει ο εικαστικός Γιώργος Ρόρρης.

Ο νέος δίσκος των  Opera Chaotique κυκλοφορεί σε CD από το Ogdoo Music Group, βρίσκεται στις προθήκες των δισκοπωλείων και είναι διαθέσιμος σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια εδώ.

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6454 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top