tetartopress

Σύγχρονη Γλυπτική – Ομαδική έκθεση στην P gallery

Jean-Michel Pradel-Fraysse

Jean-Michel Pradel-Fraysse


Η ομαδική έκθεση, Σύγχρονη Γλυπτική, παρουσιάζει 3 νέους καλλιτέχνες τον Eric Liot, τον Jean-Michel Pradel-Fraysse και την Έυα Παπαδοπούλου, όπου έχουν ξανά εκθέσει έργα τους στην P gallery | sculpture σε ομαδικές εκθέσεις. Καθένας τους απεικονίζει τη σύγχρονη γλυπτική με διαφορετικές τεχνικές και υλικά.

Ο Eric Liot (1964-) είναι ένα σύγχρονος ζωγράφος και γλύπτης, όπου ζει και εργάζεται μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Δημιουργεί έργα με διάφορα μέσα και τεχνικές όπως κολλάζ, πίνακες και γλυπτά. Τα τελευταία χρόνια, αναδιαμορφώνει εικόνες, όπως ήρωες ή χαρακτήρες από κινούμενα σχέδια, ταινίες ή βιντεοπαιχνίδια και τα συνδυάζει με δικές του αναμνήσεις. Τα γλυπτά του ήταν φτιαγμένα αρχικά από φυσικά υλικά, όπως ξύλα, πέτρες που βρίσκει στη φύση. Το μοντέλο χτίζεται μέσα από αυτά και μετέπειτα τα γλυπτά δημιουργούνται από μπρούτζο. Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία και ιστορία.

Ο Jean-Michel Pradel-Fraysse (1963-) είναι ένας καλλιτέχνης, όπου ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Έχει αναπτύξει ένα αυτοβιογραφικό χαρακτήρα στα έργα του όπως το Autoportrait No5, με προσωπικά στοιχεία δικά του αλλά και στοιχεία από παιδικούς ήρωες όπως το Mickey Mouse. Δημιουργεί ζώα, όπως το Squamate, ένα μαύρο φίδι που έρπεται στο χώρο της γκαλερί, διακοσμημένο με ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Βασικό στοιχείο των έργων του είναι τα δικά του παιδικά παιχνίδια, τα οποία αναδιαμορφώνει και συνθέτει δίνοντας στα γλυπτά μια άλλη διάσταση. Έχει ένα χιουμοριστικό στοιχείο στα έργα του, ίσως μια αυτοκριτική και ένα καυστικό σχόλιο για τη κοινωνία.

Η Έυα Παπαδοπούλου (1979-) είναι μια καλλιτέχνης, όπου ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Στο συνολικό έργο της αναδεικνύει το υλικό του μαρμάρου με έναν προσωπικό τρόπο. Ο ιστορικός τέχνης Ντένης Ζαχαρόπουλος έχει γράψει για τη τεχνική της «Ούτε αμιγώς ζωγραφική ούτε καθαρή γλυπτική, η σχέση του θραύσματος και του όλου στο έργο της αφορούν εξ ίσου την φυσική υπόσταση των υλικών της και την νοητική διάσταση της σύνθεσης του έργου. Tα κομμάτια ή ψηφίδες από πέτρα και μάρμαρο, που συνιστούν το υλικό της, παρουσιάζονται ως αποσπάσματα ενός μεγάλου κομματιού της φύσης και της υλικής πραγματικότητας.»

 

Πληροφορίες

 

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 ώρα 18:00 – 23:00

Διάρκεια έκθεσης: 18 Νοεμβρίου –  14 Ιανουαρίου 2023

Ωράριο: Πέμπτη, Παρασκευή 11.00-19.00, Σάββατο 11.00-15.00

P gallery | sculpture, Κουμπάρη 6 Κολωνάκι, Αθήνα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map | τηλ: 210363563 | [email protected]


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Μαρία Ρούτση και “Αντηχώ” - Συναυλία στο Royal στην Πάτρα

Μαρία Ρούτση και “Αντηχώ” – Συναυλία στο Royal στην Πάτρα

Η Μαρία Ρούτση συναντά επί σκηνής τη χορωδία “Αντηχώ” και μας προσκαλούν σε μία μοναδική συναυλία στο Royal Theater (Ακτή ...
Άκης Παπαντώνης «Η τελευταία αρκούδα του δάσους»

Άκης Παπαντώνης «Η τελευταία αρκούδα του δάσους»

Από τα σχολικά χρόνια της δεκαετίας του ’80 ως τον εμφύλιο στη Βοσνία το ’90 και την Αθήνα των αρχών ...
Pan Pan X Years Of Youth «Κάτι Να Σε Ζεσταίνει» - Κυκλοφόρησε το νέο τους single

Pan Pan X Years Of Youth «Κάτι Να Σε Ζεσταίνει» – Κυκλοφόρησε το νέο τους single

Ο Pan Pan και ο Years of Youth αποκαλύπτουν το δεύτερο single τους μέσα από το επερχόμενο νέο τους άλμπουμ ...
Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ

Aνδρέας Κατερινόπουλος: «Τα Πουλιά Ανήκουν Στον Ουρανό»

Ένα νέο μουσικό έργο με γενικό τίτλο «Τα Πουλιά Ανήκουν Στον Ουρανό»,που ηχογραφήθηκε στο Studio B της ΕΡΑ υπό τη ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13631 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top