tetartopress

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ελληνοϊσραηλινή συμμαχία

diamartyria-ellinoisrailinis-symmaxias


Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο εθνικής άμυνας τη Δευτέρα 27 Αυγούστου στις 18:00 ενάντια στην ελληνοϊσραηλινή συμμαχία στο πλαίσιο της οποίας πλοίο του ελληνικού στρατού αγκυροβόλησε στην κατεχόμενη Παλαιστίνη προκειμένου να συμμετάσχει σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραηλινό Ναυτικό.

Όπως καταγγέλλεται:

Το πλοίο του ελληνικού στρατού «Προμηθέας» αγκυροβόλησε την Τρίτη στο λιμάνι της Χάιφα στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη, ώστε να συμμετάσχει σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραηλινό Ναυτικό. Αυτές οι ασκήσεις περιλαμβάνουν την εκπαίδευση των Ελλήνων Δόκιμων με πλοία του ισραηλινού Ναυτικού σε θέματα επικοινωνίας, επίθεσης και αντιδράσεις ασκήσεων.

Το Ισραηλινό ναυτικό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διαρκούς επιθετικότητας του Ισραήλ απέναντι στην Λωρίδα της Γάζας και είναι υπεύθυνο για τις αμέτρητες δολοφονικές επιθέσεις του, οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες Παλαιστίνιους αμάχους, μέσα στους οποίους και παιδιά, που κάνανε το «λάθος» να παίζουν στην παραλία.

Επίσης το Ισραηλινό ναυτικό είναι αυτό που κρατάει αποκλεισμένη την Λωρίδα της Γάζας εκ’ θαλάσσης, βυθίζοντας ψαροκάικα και δολοφονώντας τους Παλαιστίνιους ψαράδες που υπερβαίνουν τα στενά όρια που έχουν επιβάλει οι Σιωνιστικές δυνάμεις Κατοχής.

Το γεγονός αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Είναι μέρος της γενικότερης πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης που ενισχύει συνεχώς τις σχέσεις με το σιωνιστικό κράτος και εμπλέκει την χώρα ολοένα και περισσότερο στα σχέδια του ιμπεριαλισμού.

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που σφετερίστηκε το όνομα της Αριστεράς, μιλούσε προεκλογικά υπέρ του παλαιστινιακού αγώνα, οικειοποιώντας έτσι την ατζέντα αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη και κατέληξε σήμερα να είναι το μεγαλύτερο πιόνι των ΝΑΤΟϊκών και σιωνιστικών συμφερόντων ενισχύοντας τον ιμπεριαλιστικό άξονα στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής μέσω της ελληνο-ισραηλινής συμμαχίας.

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» καταγγέλλει, για άλλη μία φορά, την ελληνική κυβέρνηση που εντείνει την συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς εις βάρος του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού. Ο εχθρός των λαών είναι κοινός και έχει όνομα. Είναι ο ιμπεριαλισμός, που θέλει την Ελλάδα γονατισμένη και λεηλατημένη με πρόσχημα την κρίση και την Παλαιστίνη υπό σιωνιστική κατοχή.

Στο πλαίσιο της έμπρακτης αντίθεσής μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τη Δευτέρα, 27 Αυγούστου, στις 18:00.

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»

diamartyria-ellinoisrailinis-symmaxias-2


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Πάτρα: Έκθεση με μικρογλυπτά του Δημήτρη Κοροβέση στο Πολύεδρο

Πάτρα: Έκθεση με μικρογλυπτά του Δημήτρη Κοροβέση στο Πολύεδρο

Έκθεση με μικρο γλυπτά του εικαστικού Δημήτρη Κοροβέση εγκαινιάζεται την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, στο Πολύεδρο (Κανακάρη ...
Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχοφ «Κωμωδία σε 4 πράξεις» στο Θέατρο Θησείον

Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχοφ «Κωμωδία σε 4 πράξεις» στο Θέατρο Θησείον

Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχοφ «Κωμωδία σε 4 πράξεις» από 11 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Θησείον. Σκηνοθετεί η Δέσποινα Ντορίνα Ρεμεδιάκη Μια ...
«Δάφνη» της Rafaella Marcus - Ένα αστικό δράμα με έμφυλες αποτυπώσεις

«Δάφνη» της Rafaella Marcus – Ένα αστικό δράμα με έμφυλες αποτυπώσεις

Η Pamela Demory στο βιβλίο της Queer/Adaptation: An Introduction, παρατηρεί «Το να κάνεις κάτι queer σημαίνει να το κάνεις περίεργο ...
“Ω! Christmas Three!” από τη θεατρική ομάδα Τικ Τακ Ντο

“Ω! Christmas Three!” από τη θεατρική ομάδα Τικ Τακ Ντο

Η Θεατρική Ομάδα Τικ Τακ Ντο παρουσιάζει τη Χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική παράσταση: “Ω! Christmas Three!” Ο Άγιος Βασίλης μόλις έχει μοιράσει ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13631 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top