Τέταρτο

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας ενάντια στο περιβαλλοντικό έγκλημα των αιολικών στην Εύβοια


Εκδήλωση διαμαρτυρίας με συγκέντρωση στο χωριό Λέπουρα και πεζοπορία μέχρι το  Κάστρο Δραγωνέρας  και στη συνέχεια μέχρι τη Νεραϊδόλιμνη Ανδρονιάνων, ενάντια στην επέλαση των ανεμογεννητριών στην κορεσμένη Εύβοια, διοργανώνουν ο πολιτιστικός Σύλλογος «Πλάτανος», ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας (Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας), περιβαλλοντικοί Σύλλογοι και Φορείς της περιοχής, με τη συμπαράσταση του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Όπως αναλυτικά αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου συμμετέχουμε ενεργά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Λέπουρα Ευβοίας ενάντια στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στο νησί μας. Μετά τη συγκέντρωση θα επισκεφτούμε και θα πεζοπορήσουμε μέχρι το κάστρο της Δραγωνέρας που βρίσκεται στο λόφο Δραγωνέρα ή Δραγγονάρα ή Τραγκουνάρα στους ανατολικούς πρόποδες του όρους Μαυροβούνι και δυτικά από το χωριό Βρύση στην περιοχή Κύμης. Κάτω από το λόφο κυλάει το ρέμα Μανικιάτης. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί βόλτα στη Νεραϊδόλιμνη Ανδρονιάνων, ενός νέου παραποτάμιου μονοπατιού που ξεκάνει από την γέφυρα των Δένδρων (Νεραϊδόσπιτα) μέσα σε πλούσια βλάστηση και πανέμορφους μικρούς καταρράκτες και φτάνει έως την Νεραϊδόλιμνη που βρίσκεται κοντά στο χωριό Δένδρα. Το μονοπάτι είναι σηματοδοτημένο και έχει μήκος 1200 μέτρα. Φυσικά είναι κατάλληλο και για παιδιά.

Ώρα αναχώρησης: 09:30 από το πάρκινγκ της Περιφέρειας με δικά μας οχήματα. Συνάντηση στο Αλιβέρι στον περιφερειακό δρόμο έξω από την καφετέρια Νόστιμο στις 10:30. Όλοι μαζί θα μεταβούμε στο χωριό Λέπουρα για τη συνάντηση διαμαρτυρίας. Μετά το τέλος της συνάντησης θα μεταβούμε στο χωριό Βρύση και από εκεί θα περπατήσουμε μέχρι το κάστρο.

Μαζί μας θα βρίσκεται ο καλός φίλος Γιώργος Βαλλιάνος που θα μας ξεναγήσει σε… άλλες εποχές με πολλά ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία. Σας περιμένουμε.

*Η φωτογραφία είναι από προηγούμενη εξόρμηση στο κάστρο Δραγωνέρας στις 20 Νοεμβρίου 2016.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 9953 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top