Τέταρτο

Συγκέντρωση ενάντια στα σχέδια για το «Υπουργοπάρκο» στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το Σάββατο 10 Απριλίου οι κάτοικοι της περιοχής  στην πλ. Υμηττού διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της κυβέρνησης  να μεταφερθούν στο χώρο της  ΠΥΡΚΑΛ εννέα υπουργεία, το γραφείο του πρωθυπουργού και τέσσερις εποπτευόμενοι φορείς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της συλλογικότητας Πολίτες του Βύρωνα:

Στις 11 το πρωί οι παρατάξεις άνοιξαν τα πανό τους  και άρχισαν να μοιράζουν τις ανακοινώσεις στους περαστικούς  και στους παραβρισκόμενους στη πλατεία, ενημερώνοντας τους  για την αντίθεση τους στα σχέδια της κυβέρνησης για να μεταφερθούν στο χώρο της  ΠΥΡΚΑΛ εννέα υπουργεία, το γραφείο του πρωθυπουργού και τέσσερις εποπτευόμενοι φορείς. Οι συνέπειες θα είναι μεγάλες, περιβαλλοντολογικές, κυκλοφοριακές, για την ευρύτερη περιοχή.

Στερούν όχι μόνο από τους κατοίκους του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής ένα πάρκο αναψυχής, περιπάτου, πολιτισμού, αλλά και την δημιουργία κοινωνικών υποδομών που έχει ανάγκη η πόλη.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκαν ανακοινώσεις  ενημέρωσης και στη συνέχεια  οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία μέχρι την είσοδο της ΠΥΡΚΑΛ.

Εκεί  τους περίμεναν άνδρες των ΜΑΤ, μια κλούβα και η νεοσύστατη ομάδα  αστυνομικών Ο.Δ.Ο.Σ και είχαν αποκλείσει την είσοδο του εργοστασίου.

Οι συγκεντρωμένοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν και πάλι  στην πλατεία και διαλύθηκαν.

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι από τον Δήμο Δάφνης –Υμηττού, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι από το Βύρωνα

Πέντε επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι, ανάμεσα τους και ο π. Δήμαρχος Υμηττού κ. Αριανάς Δημήτρης, ζητούν την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου του Δήμου Δάφνης-Υμηττού με θέμα τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την μετεγκατάσταση των ΕΑΣ(τέως ΠΥΡΚΑΛ)

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7110 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top