Τέταρτο

Συγκέντρωση στις Σταγιάτες Πηλίου – Ο αγώνας για ελεύθερα νερά συνεχίζεται


Σε συγκέντρωση καλεί με ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Συνέλευση Σταγιατών το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, ώρα 12:00 στην πλατεία του χωριού όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, ενημέρωση για τον αγώνα του χωριού και θα ακολουθήσει συναυλία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πέρασαν 18 μήνες από τότε που – σε καιρό πανδημίας – η ΔΕΥΑΜΒ, με εντολή  του δημάρχου Μπέου, χωρίς καμιά προειδοποίηση, απέκοψε την πηγή της Κρύας  Βρύσης από ένα μεγάλο μέρος του χωριού.

Ήταν το πρώτο βήμα προς την ιδιωτικοποίησή της. Έκτοτε βιώνουμε μια χωρίς προηγούμενο επιθετικότητα από την πλευρά της δημοτικής αρχής που δεν αρκέστηκε στη λεηλασία  της πηγής. Με τη συνδρομή της αστυνομίας και των μπράβων προχώρησε και στο σφράγισμα των δύο πολιτιστικών χώρων, οι οποίοι πλέον έχουν παραδοθεί στο έλεος της αχρηστίας και της φθοράς. Η Λαϊκή Συνέλευση του χωριού, αντέδρασε άμεσα και δυναμικά, κάνοντας πέρα τον κυριολεκτικά ανύπαρκτο και ανεπιθύμητο τοπικό πρόεδρο αποφασίζοντας να χρησιμοποιήσει όλα τα κινηματικά και θεσμικά μέσα για να αντιμετωπιστεί  το  «μεγαλύτερο κακό που έχει συμβεί στο χωριό μας». Ο αγώνας μας συνεχίζεται και στα δύο αυτά μέτωπα.

Το καλοκαίρι 2020 η ΔΕΥΑΜΒ δεν τόλμησε να υλοποιήσει  την αποφασισμένη  με τη συνδρομή της αστυνομίας ολοκληρωτική αποκοπή της Κρύας Βρύσης. Η συμβολή των αλληλέγγυων ατόμων και ομάδων στον αγώνα μας αυτό, ήταν καταλυτική.

Η Λαϊκή Συνέλευση Σταγιατών καλεί όλους και όλες, φίλους,  αλληλέγγυες και συλλογικότητες το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, ώρα 12:00 στην πλατεία του χωριού, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, ενημέρωση για τον αγώνα του χωριού και συζήτηση για τη λεηλασία των φυσικών αγαθών. Θα ακολουθήσει συναυλία.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7987 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top