Τέταρτο

119 Προβολές

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, των εργαζόμενων στην κοινωφελή εργασία

oaed-696x526Συγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 στις 12:00 καλούν οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου εργαζόμενων του δήμου Βύρωνα, απαιτούν άμεσα από το Υπ. Εργασίας και την Κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση που να περιλαμβάνει την επέκταση του χρόνου απασχόλησης  στους Δήμους. Ταυτόχρονα να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στους εργαζόμενους αυτούς, έτσι ώστε να μην παραβιάζεται η βασική αρχή του εργατικού δικαίου για ίση αμοιβή για ίδια εργασία και να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι, είτε από εθνικούς, είτε από ευρωπαϊκούς πόρους.

Να καταβάλει ο ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας σε όλους όταν τελειώνει το πρόγραμμα χωρίς αποκλεισμούς. Να υπάρχει το δικαίωμα συμμετοχής στα νέα προγράμματα, όποιων το επιθυμούν, ακόμη και εάν έχουν εργαστεί στο παρελθόν σε αυτά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου εργαζόμενων του δήμου Βύρωνα

Να μην λείψει κανένας εργαζόμενος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα στη συνεδρίαση του, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019, έκανε δεκτή την εισήγηση του σωματείου των εργαζομένων για τους 170 εργαζόμενους με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που καλύπτουν πάγιες και καθημερινές ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου.

Είναι γνωστοί οι αγώνες και η θέση του σωματείου υπέρ της μόνιμης σταθερής εργασίας, η αντίθεσή του στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Είμαστε αντίθετοι στις πολιτικές που δημιουργούν μια νέα γενιά εγκλωβισμένων συμβασιούχων που ανακυκλώνονται με προγράμματα και συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας.

Αρνούμαστε να συναινέσουμε και να ανεχτούμε μια βάρβαρη πολιτική που συνεχίζεται και μας αντιμετωπίζει ανακυκλώσιμους και δήθεν ωφελούμενους. Αγωνιζόμαστε οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών των ΟΤΑ να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό.

Παίρνοντας υπόψιν μας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καταθέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο και συζητήθηκε ψήφισμα έως αίτημα με το οποίο διεκδικούμε από το Υπουργείο Εργασίας και την κυβέρνηση της Ν.Δ. να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση.

Το δημοτικό συμβούλιο μετά από διεξοδική  συζήτηση ψήφισε ψήφισμα το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης να προχωρήσει άμεσα  σε νομοθετική ρύθμιση που να περιλαμβάνει την επέκταση του χρόνου απασχόλησης  στους Δήμους των εργαζόμενων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με παράταση επιπλέον τεσσάρων μηνών. Ταυτόχρονα να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στους εργαζόμενους αυτούς, έτσι ώστε να μην παραβιάζεται η βασική αρχή του εργατικού δικαίου για ίση αμοιβή για ίδια εργασία και να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι, είτε από εθνικούς, είτε από ευρωπαϊκούς πόρους. Να καταβάλει ο ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας σε όλους όταν τελειώνει το πρόγραμμα χωρίς αποκλεισμούς. Να υπάρχει το δικαίωμα  συμμετοχής στα νέα προγράμματα, όποιων  το επιθυμούν, ακόμη και εάν έχουν εργαστεί στο παρελθόν σε αυτά.

Ο αγώνας συνεχίζεται: Η μόνιμη σταθερή εργασία με δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό είναι δικαίωμα όλων. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση της ελαστικής εργασίας και των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Η αντεργατική πολιτική μόνο με μαζικούς ταξικούς  αγώνες μπορεί να ανατραπεί. Καλούμε  και το δημοτικό συμβούλιο να συμμετέχει και να στηρίξει έμπρακτα  αυτή την κινητοποίηση.

Σωματείο εργαζόμενων του δήμου Βύρωνα


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5174 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top