Τέταρτο
44 Προβολές

Σύγκληση Τουρισμού και Πολιτισμού: Συζήτηση σχετικά με την αξιοποίηση της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς ως τουριστικού προϊόντος
Το Επιμελητήριο Αχαΐας, ως εταίρος του έργου NeTT – «Network of Theatres for the valorization of Cultural and Natural Heritage to develop a Sustainable Tourism» του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG Ελλάδα Ιταλία 2014-2020 διοργάνωσε και υλοποίησε την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα «Σύγκληση Τουρισμού και Πολιτισμού: συζήτηση σχετικά με την αξιοποίηση της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς ως τουριστικού προϊόντος».

Στη συζήτηση συμμετείχε ο Παναγιώτης Βαφείδης εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Αχαΐας ο οποίος και πραγματοποίησε μια σύντομη παρουσίαση του έργου NeTT. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Δημήτρης Κούτουλας, καθ. Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος τόνισε την σημασία του πολιτιστικού τουρισμού και των ταξιδιών τέχνης και ο Αντώνης Κιούκας, Σκηνοθέτης, όπου μίλησε για την αναγκαιότητα δημιουργίας τουριστικών προϊόντων που θα χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια.

Η Θαρηνή Καλαφατά, παραγωγός κινηματογραφικών έργων, συμμετείχε στη συζήτηση από το νησί της Μυκόνου, και εξέφρασε την άποψη της ότι πολιτισμός δεν είναι μόνο οι αρχαιότητες και τα μουσεία αλλά οι άνθρωποι, η γαστρονομία, η φιλοξενία και η επαφή με τον γηγενή πληθυσμό. Η Αθανασία Κιάκου, Διπλωματούχος Ξεναγός και Αρχαιολόγος, έκανε την τοποθέτηση της από το νησί της Ίου και τόνισε πως για να υπάρξει πρόοδος στον πολιτιστικό τουρισμό χρειάζεται μια οργανωμένη προσπάθεια από όλους τους παράγοντες που εμπλέκονται στον τουρισμό, από την κεντρική κυβέρνηση, την αυτοδιοίκηση, τους επαγγελματίες του τουρισμού, και τους ίδιους τους ντόπιους.

Ο Αναστάσιος Οικονόμου, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης, κάλεσε το Επιμελητήριο Αχαΐας να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή αναφορικά με την δημιουργία πολιτιστικού προϊόντος ώστε να λειτουργήσει ως ο καταλύτης όλου αυτού του εγχειρήματος. Η Μαρία Αλανιάδη, Σκηνογράφος – Ενδυματολόγος, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των τοπικών πολιτιστικών πρωτοβουλιών και οργάνωσης τους ώστε να η πόλη της Πάτρας να διαμορφώσει ένα οργανωμένο τουριστικό προφίλ. O Δημήτρης Κουρμπανάς, Διαχειριστής Τουριστικού Γραφείου, μίλησε για τους τρόπους σύνδεσης των πολιτιστικών δραστηριοτήτων με τον τουρισμό και την δημιουργία αντίστοιχων τουριστικών πακέτων. Τέλος, η Συγκλητική Βλαχάκη, εκπρόσωπος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας περιέγραψε τόσο το ρόλο του φορέα στο έργο NeTT, καθώς και τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Η συζήτηση έκλεισε με την ευχή όλων των συμμετεχόντων ομιλητών να υπάρξει εποικοδομητική συνεργασία δημοσίων και ιδιωτικών πρωτοβουλιών προς όφελος του πολιτιστικού τουρισμού, όπως επίσης να υπάρξουν επιπρόσθετες πρωτοβουλίες όπως το έργο NeTT.

Πληροφορίες για το Έργο NeTT:
Παναγιώτης Βαφείδης
Επιμελητήριο Αχαΐας
Τ. 2610 241244
E. [email protected]
www.e-a.gr


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5728 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top