Τέταρτο

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας: Αγώνας για να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο


Τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις την Τετάρτη 16 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας κάνοντας κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση (Τετάρτη 16/6 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας) και στο απογευματινό συλλαλητήριο στις 19:00 στον ίδιο χώρο.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας χαιρετίζει όλους και όλες τους συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά στην πανεργατική απεργία  στις 10/6/2021 ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα και τη συλλογική δράση. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για τη συνέχεια του αγώνα, για να μη ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σαν σκλάβοι στον 21ο αιώνα.

Χαιρετίζουμε τους απεργούς συναδέλφους που συμμετείχαν στο τεράστιο απεργιακό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη,  το Ηράκλειο, τα Γιάννενα και δεκάδες ακόμα πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε μια από της μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων, ενώ μαζική ήταν και η συμμετοχή εκπαιδευτικών. Ήταν η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων.

Ανάσα στον αγώνα για να ζήσουν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους όπως αξίζει στον 21ο αιώνα, με σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες δουλειάς με πλήρη δικαιώματα, και όχι σαν σκλάβοι . Ανάσα για τη συνέχεια, στον αγώνα για να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο που έφτιαξαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Το μήνυμα της απεργίας ήταν ξεκάθαρο:

Το νομοσχέδιο έκτρωμα δε διορθώνεται. Να αποσυρθεί, να μην ψηφιστεί.Ο «φρέσκος αέρας», η ελπίδα για τους εργαζόμενους βρίσκεται στον δικό τους αγώνα. Όχι στα παζάρια για τα δήθεν «θετικά σημεία» του νομοσχεδίου και για τους «όρους» του Μεσαίωνα.

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις δίνει τον τόνο της κλιμάκωσης των επόμενων ημερών. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε:

Απεργιακή συγκέντρωση, Τετάρτη 16/6 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Την ίδια μέρα απογευματινό συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7669 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

  

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top