Τέταρτο

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας: « Εδώ και τώρα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων»


Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας εκφράζει την αγωνία του για τα ελλειπή μέτρα προστασίας καθώς και για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών κατά την επιστροφή στα σχολεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου ο σύλλογός μας από κοινού με την Α΄ ΕΛΜΕ και την Ένωση γονέων Πάτρας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Θέσαμε όλα τα ζητήματα που αφορούν το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, τα ελλειπή μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση κατά της πανδημίας  ενώ ταυτόχρονα παραμένουν  πολυπληθή τμήματα και πολλά κενά εκπαιδευτικών  στο νομό,την έλλειψη καθαριστριών. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν καλύφθηκε ούτε ένα Τμήμα Ένταξης στην α’ φάση πρόσληψης των αναπληρωτών.

Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν ο Αντιδήμαρχος παιδείας Δήμου Πατρέων, αντιπροσωπία του Δήμου Ερυμάνθου καθώς και γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές της περιοχής όπου ολιγομελή τμήματα Λυκείου ουσιαστικά καταργούνται την ίδια στιγμή που απαιτούμε αραίωση των μαθητών ανά τάξη.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης με τις απαντήσεις του στην πραγματικότητα δικαίωσε την πολιτική της Κυβέρνησης καθώς επανέλαβε ότι η προστασία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους θα γίνει μέσω των αυτοδιαγνωστικών τεστ, χωρίς να δίνει ουσιαστικά καμία απάντηση στα αιτήματά μας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας, άμεση κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, που από Δευτέρα μπαίνουν στις τάξεις τους, να βρίσκονται σε επικοινωνία με το Σύλλογο και να ενημερώνουν για όποιο θέμα προκύπτει στα σχολεία μας.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη :

Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με σκοπό το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης. Καμία οικονομική επιβάρυνση των εκπαιδευτικών που χρειάζεται να προσκομίσουν τεστ. Να πολλαπλασιαστούν τα σημεία που ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί δωρεάν τεστ.

Συνεχίζουμε και Διεκδικούμε:

Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές.

Μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν καθολικού εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, στα πλαίσια ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, 15 μαθητές ανά τάξη. Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων.

Να εξασφαλιστεί επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα για όλα τα σχολεία, ώστε να μπορούν επί της ουσίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα.

Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με σκοπό την εξασφάλιση όλων απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής κ.τ.λ.

Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.

Να ληφθούν άμεσα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η πολύμηνη τηλεκπαίδευση.

Εδώ και τώρα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας τη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη στις 19:00 (έξω από το ΕΚΠ).

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7862 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top