tetartopress

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας: Όχι ιδιωτικά πανεπιστήμια που πουλούν τη γνώση σε τιμή ευκαιρίας


Κάλεσμα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας για συμμετοχή στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου,  11:30 στην πλατεία Γεωργίου:

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας χαιρετίζει τις μαζικές διαδηλώσεις μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών οι οποίες εδώ και τρεις εβδομάδες και στην πόλη μας στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση της Ν.Δ. Όλοι μαζί παλεύουμε για τη στήριξη του δημόσιου σχολείου και των μαθητών και συνεχίζουμε περήφανα να δίνουμε τη μάχη

Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια να μην κατατεθεί.

Οι εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε στο πλάι των μαθητών μας στο δίκαιο αγώνα τους ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών, ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ.

Είμαστε αποφασισμένοι και εμείς και οι μαθητές μας να μη σκύψουμε το κεφάλι μπροστά σε προσπάθειες τρομοκρατίας και εκφοβισμού. Ως εκπαιδευτικοί δεν δείχνουμε ανοχή στον αυταρχισμό στα σχολεία μας.

Δεν υποκύπτουμε στις πιέσεις του Υπουργείου, των διευθύνσεων και των «σχολικών συμβούλων» αξιολογητών.

Ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά, συμμετέχουμε στην απεργία – αποχή, υπογράφουμε τη δήλωση της Δ.Ο.Ε. και την καταθέτουμε στο πρωτόκολλο του σχολείου ώστε να είμαστε καλυμμένοι.

Έχοντας ως όπλο τις ψηφισμένες θέσεις του κλάδου, διεκδικούμε πραγματική στήριξη των εκπαιδευτικών και του παιδαγωγικού μας έργου. Θέλουμε σχολεία ασφαλή και σύγχρονα, όλους τους εκπαιδευτικούς που χρειάζονται, με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών, στα σχολεία στην αρχή της σχολικής χρονιάς.

Θέλουμε σύγχρονα προγράμματα σπουδών που να αναπτύσσουν ολοκληρωμένα τα παιδιά μας, χωρίς να βάζει η λαϊκή οικογένεια το χέρι στην τσέπη. Θέλουμε τον εκπαιδευτικό να μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς με το μισθό του, κάνοντας αυτό που σπούδασε και αγαπάει. Θέλουμε ουσιαστική και δωρεάν επιμόρφωση στα δημόσια πανεπιστήμια και όχι αγορά προσόντων και πιστοποιήσεων. Θέλουμε πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα και όχι ιδιωτικά πανεπιστήμια που πουλούν τη γνώση σε τιμή ευκαιρίας.

Όλοι μαζί τώρα, μπορούμε να δώσουμε μήνυμα σε κυβέρνηση και Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., ότι ο κλάδος δεν συναινεί στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, μπορούμε να βάλουμε σοβαρά εμπόδια στα σχέδιά τους να αλλάξουν το σχολείο προς το χειρότερο.

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων μας δείχνουν τον δρόμο. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τους μαθητές μας.Αξιοποιούμε τις στάσεις εργασίας (11-2 και 2-4 ή 5:30)  που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ.

Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου,  11:30 διαδηλώνουμε στην πλατεία Γεωργίου μαζί με μαθητές – φοιτητές.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη - Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη – Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

"Μέντιουμ". Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη. Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μάρθα Φριντζήλα. Ελλάδα, 2023. Η Ελευθερία είναι 16 χρονών, είναι το ...
Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

«Απολυμένη» στο θέατρο Act στην Πάτρα

Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο act στην Πάτρα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.15, το έργο του Αντώνη  Τσιπιανίτη ...
Farah Nabulsi: The Present

Κρήτη: 1o Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Παλαιστινιακών Ταινιών

Το 1ο Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου Κρήτης (PiffAgios Nikolaos) είναι μια ανεξάρτητη μη εμπορική, μη κερδοσκοπική πολιτιστική πρωτοβουλία όπου μέσα από ...
Πάτρα: «Med ούσα - Η μεταμόρφωση της Γοργούς» στο Λιθογραφείον

Πάτρα: «Med ούσα – Η μεταμόρφωση της Γοργούς» στο Λιθογραφείον

Το Θέατρο Λιθογραφείον (Μαιζώνος 172Β, Πάτρα) παρουσιάζει την παράσταση πειραματικού χοροθεάτρου «Med ούσα - H μεταμόρφωση της Γοργούς» το Σάββατο ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13929 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top