tetartopress

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας: Στηρίζουμε τον Δίκαιο Αγώνα του ΠΕΣΥΘ


Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας στηρίζει με ανακοίνωσή του τον Δίκαιο Αγώνα του του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων – Π.Ε.ΣΥ.Θ. για σύσταση νέων οργανικών θέσεων. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά από συνεχείς και κατάφορες αδικίες που συνέβησαν σε πολλούς κλάδους κι ειδικά σ΄ αυτόν των Θεατρολόγων ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματά του και διεκδικεί την κατεπείγουσα σύσταση οργανικών θέσεων μέσω της συμμετοχής μας στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ, την Παρασκευή 27/1 και ώρα 14.30.

Στον πολύπαθο κλάδο των Θεατρολόγων δεν πραγματοποιήθηκαν διορισμοί με το πρόσχημα πως δεν υπάρχουν οργανικά κενά τη στιγμή που οι ανάγκες είναι πάρα πολλές.

 

Όλοι συμπορευόμαστε και διεκδικούμε την κατεπείγουσα σύσταση νέων οργανικών:

 

Για να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες διδασκαλίας των μαθημάτων από τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς, ώστε να επιτευχθεί η ισότιμη πρόσβαση και το μέγιστο παιδαγωγικό όφελος όλων των μαθητών και μαθητριών.

Για να δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία των συναδέλφων μας που παραμένουν αδιόριστοι και αναπληρώνουν επί σειρά ετών τους εαυτούς τους ή βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας σε αδιανόητα δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.

Για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι μεταθέσεις των μονίμων συναδέλφων μας που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε περιοχές μακριά από τις οικογένειές τους.

 

Παράλληλα, διεκδικούμε:

 

Την επαναφορά του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής στην Ε᾽ και ΣΤ᾽ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, το μοναδικό μάθημα που αφαιρέθηκε εντελώς από τις τάξεις αυτές.

Την επαναφορά των Καλλιτεχνικών Μαθημάτων και της Κοινωνικής Επιστήμης στο Λύκειο – πολλώ δε μάλλον μετά τις δικαστικές αποφάσεις τις οποίες οφείλει να σεβαστεί η πολιτική ηγεσία.

Την εισαγωγή του Θεάτρου στο Γυμνάσιο –από το οποίο δεν υπάρχει ούτε ως ίχνος–, ως τρίτος πυλώνας της Αισθητικής Αγωγής.

Τη σύσταση περισσότερων Καλλιτεχνικών και Μουσικών Σχολείων, ώστε να έχουν πρόσβαση στη διδασκαλία των Τεχνών που αγαπούν πολλοί μαθητές και μαθήτριες που αναγκαστικά μένουν εκτός, δεδομένων των συνθηκών.

Ο Σύλλογός μας στηρίζοντας των δίκαιο αγώνα του ΠΕΣΥΘ καλεί όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ κηρύσσοντας 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας. Το θέατρο είναι τέχνη κι η τέχνη είναι παιδεία και πολιτισμός συνάμα. Μην τα στερούμε από τα παιδιά μας. Ίδια δικαιώματα για το σύνολο των εκπαιδευτικών.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13088 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top