Τέταρτο
26 Προβολές

Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Καρδίτσας: Τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά και οι ελλείψεις του νοσοκομείου είναι τραγικές
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Καρδίτσας με έγγραφό του προς την Διοίκηση εκφράζει την αγωνία του για τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο τη στιγμή που τα θετικά κρούσματα covid αυξάνονται καθημερινά. Όπως αναφέρεται, υπάρχουν τραγικές ελλείψεις στο σύνολο του προσωπικού, και καθώς είναι ακόμα η αρχή της αύξησης των κρουσμάτων το προσωπικό έχει εξουθενωθεί και άρχισαν να νοσούν. Δεν υπάρχουν επίσης επ’ ουδενί οι κατάλληλες υποδομές, και δεν επαρκούν οι κλίνες για ασθενείς με covid.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς:   Διοικητή Γ.Ν Καρδίτσας, Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου, Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

Δυστυχώς τα θετικά κρούσματα στον Νομό μας αυξάνονται καθημερινά.

Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, νοσηλευτικό, βοηθών θαλάμων, νοσοκόμων, καθαριστριών, τραυματιοφορέων  και όχι μόνο, είναι τραγικές. Είμαστε ακόμη στην αρχή και οι συνάδελφοί μας, που εργάζονται στα τμήματα covid, έχουν εξουθενωθεί και άρχισαν να νοσούν, ο ένας μετά τον άλλο. Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Δεν υπάρχουν θάλαμοι αρνητικής πίεσης, κάτι που είχαμε ζητήσει από το πρώτο κύμα της πανδημίας..

Δεν υπάρχει μόνιμος νοσοκόμος και βοηθός θαλάμου σε όλες τις βάρδιες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί για κανένα λόγο.

Πρέπει σήμερα κιόλας να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να στελεχωθούν πρώτα τα τμήματα covid.

Οι κλίνες δεν επαρκούν, για να νοσηλευθούν οι ασθενείς με covid που προσέρχονται στο νοσοκομείο μας.

Η μία κλινική μετά την άλλη, συγχωνεύονται, όπως η χειρουργική με την ορθοπεδική, η οφθαλμολογική με την ουρολογική, η μία παθολογική πλέον θα είναι κλινική covid και η ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας έγινε μονάδα covid.

Αυτά προς το παρόν…Τι θα ακολουθήσει άραγε;

Επ’ ουδενί λόγο, δεν πρέπει να μετατραπεί το Νοσοκομείο μας, το Νοσοκομείο ενός ολόκληρου Νομού, σε Νοσοκομείο covid μόνο. Σε Νοσοκομείο μιας νόσου μόνο.

Μπορούμε να σκεφτούμε όλοι τι σημαίνει αυτό και ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους πολίτες του Νομού μας. Για όλους μας.

Πρέπει να διασφαλιστεί η λειτουργία του Νοσοκομείου Καρδίτσας ως έχει.

Για να μην συμβεί αυτό , μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατάλληλοι χώροι και δομές για νοσηλεία ασθενών, που ήδη υπάρχουν στον νομό μας.

Θα πρέπει να υπάρχει μοριακός αναλυτής, για την πραγματοποίηση των εργαστηριακών τέστ για covid 19 στο νοσοκομείο μας  και να πραγματοποιείται τακτικός έλεγχος των εργαζομένων.

Έγινε μεταφορά ολόκληρης κλινικής( ασθενείς και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και όχι μόνο), μέσα σε πέντε ώρες, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Δημιουργούνται κλινικές μέσα σε μερικές ώρες.

Έπρεπε ,αφού περιμέναμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το νοσοκομείο μας να είναι  έτοιμο, όσον αφορά τις υποδομές, τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, τους ήδη  κατάλληλα διαμορφωμένους  χώρους και με επαρκή αριθμό προσωπικού, έτσι ώστε να μπορούμε να νοσηλεύσουμε ασθενείς με covid, με ασφάλεια τόσο για  εκείνους, όσο και για τους εργαζόμενους.

Ζητούμε, έστω και τώρα : 

άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

επαρκή αριθμό μέσων προστασίας για το προσωπικό, όχι μόνο για τώρα, αλλά και για όσο διαρκέσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

  επαρκή ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές, για την ασφάλεια  όλων

μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

αύξηση κλινών ΜΕΘ σε όλη τη χώρα

ένταξη όλων στα ΒΑΕ


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6116 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top