Τέταρτο
31 Προβολές

Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου: Όλοι και όλες την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία


Advertisement


Κάλεσμα για στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου:

ΟΧΙ στους αποκλεισμούς και το «διαίρει και βασίλευε» να καταβληθεί το επίδομα Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας

Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις για αποκλεισμούς από την καταβολή επιδόματος Χριστουγέννων, αποτελούν ΠΡΟΣΒΟΛΗ για τους χιλιάδες εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, που συνεχίζουμε την προσπάθεια – μέσα σε ολοένα δυσκολότερες συνθήκες – όχι μόνο ενάντια στην επιδημία covid-19 αλλά και καθημερινά για την προστασία της υγείας των λαϊκών οικογενειών.

Advertisement

Εργαζόμαστε μέσα σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας, γιατί, ακόμη και με βάση των ανεπαρκέστατων οργανισμών του νοσοκομείου, υπάρχουν δεκάδες κενές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων.

Δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα, γιατί οι κυβερνήσεις της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με τα μισθολόγια του 2011 και 2015 και τους υπόλοιπους αντιλαϊκούς νόμους, μας αφαίρεσαν ετησίως το ισοδύναμο περισσότερων από τέσσερις μηνιαίους μισθούς.

Advertisement

Αγανακτούμε, γιατί εξακολουθεί και η σημερινή Κυβέρνηση τον αποκλεισμό μας από την ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

–  υλοποιεί τις προτάσεις της ηγεσίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για είσοδο ιδιωτών γιατρών, με προκλητικούς όρους, και υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων των νοσοκομειακών γιατρών. Αντί να αξιοποιήσει τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, με ίδια μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα με τους νοσοκομειακούς, και δυνατότητα παραμονής, με πλήρη και αποκλειστική εργασία.

–  αξιοποιεί την εθελοντική προσφορά συναδέλφων για να ανοίξει τον δρόμο για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις υγειονομικούς προσωπικού. Αντί να προσλάβει, με επείγουσες διαδικασίες μόνιμο προσωπικό,

Απαιτούμε:
– Να χορηγηθεί σε όλους τους εργαζόμενους το επίδομα των Χριστουγέννων.
– Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα για όσους εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
– Μαζικές προσλήψεις ΤΩΡΑ μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων.
– Μονιμοποίηση σε όσους εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας.
– Άμεση στήριξη σε όσους έχουν πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό και να αποζημιωθούν στο 100%.

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6452 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top