Τέταρτο

Σύλλογος Σπουδαστών ΔΙΕΚ Πάτρας: Συνεχίζουμε να διεκδικούμε όλα όσα δικαιούμαστε – Όλοι στην απεργία στις 10 Ιουνίου


Ανακοίνωση κάλεσμα του Συλλόγου Σπουδαστών ΔΙΕΚ Πάτρας για συμμετοχή στην απεργία στις 10 Ιουνίου, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο:

Το τελευταίο διάστημα οι σπουδαστές των ΔΙΕΚ αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα. Κλιθήκαμε να παρακολουθήσουμε την σχολή εξ αποστάσεως με πολλούς από εμάς να μην έχουμε πρόσβαση στα απαραίτητα μέσα. Η σχολή μας δεν άνοιξε ποτέ με τα εργαστηριακά μαθήματα να υπολειτουργούν. Και τώρα μπαίνουμε στο δίλημμα να ξεκινήσουμε πρακτική άσκηση απλήρωτοι και ανασφάλιστοι  -γιατί με αυτούς τους όρους γίνεται η πρακτική άσκηση- και να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας ή να δουλεύουμε οπουδήποτε για να επιβιώσουμε.

Σαν να μην μας έφταναν όλα αυτά η κυβέρνηση έρχεται να φορτώσει στις πλάτες όλων των εργαζομένων το απαράδεκτο αντεργατικό νομοσχέδιο

Η κυβέρνηση επιτίθεται στο 8ωρο, στα εργασιακά και συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων

10 ως 13 ώρες δουλειά την ημέρα, ως 78 τη βδομάδα, ως 150 ώρες υπερωρία με 20% λιγότερη προσαύξηση.

Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας

Απελευθέρωση των απολύσεων, ακόμη και μετά από δικαστική απόφαση υπέρ του εργαζόμενου.

Κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας

Αυτά είναι τα πιο σημαντικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ σε ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να κατεδαφίσει όλα τα κατακτημένα των εργαζομένων

Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι, δεν θα τους επιτρέψουμε να ποδοπατήσουν το μέλλον το δικό μας αλλά και όλων των αυριανών εργαζομένων. Είναι κάτι που μας αφορά γι’ αυτό άλλωστε και η κατεύθυνση της κυβέρνησης να υποβαθμίσει τις σπουδές μας, να δημιουργήσει εργαζόμενους με χαμηλές απαιτήσεις, πτυχία και εργαζόμενους πολλών Ταχυτήτων αδιαφορώντας για τη ζωή και τα όνειρα μας.

Ο Σύλλογος Σπουδαστών ΔΙΕΚ Πάτρας διεκδικεί:

Πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση με ουσιαστική εποπτεία από το Υπουργείο. Όλοι οι σπουδαστές που κάνουν πρακτική να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα ένσημα να υπολογίζονται για τη σύνταξη και να αμείβονται με βάση τη ΕΓΣΣΕ ή των κλαδικών συμβάσεων (όπου υπάρχουν).

Να δοθεί οικονομική ενίσχυση σε όλους τους σπουδαστές που έκαναν πρακτική και μαθητεία και βρίσκονται σε αναστολή.

Να ενταχθούν στο επίδομα ανεργίας όλοι οι άνεργοι σπουδαστές.

να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό τερατούργημα, διεκδικώντας  σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε όλα όσα δικαιούμαστε

Συμμετέχουμε στην απεργία 10 Ιουνίου στις 10:30 στο εργατικό κέντρο Πάτρας

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7463 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top