tetartopress

Συνάντηση για την προστασία του αργυροπελεκάνου από τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων (ΦΔ/ΛΜ-ΑΟ), διοργάνωσε με επιτυχία την 2η συνάντηση δικτύωσης με θέμα την προστασία και διατήρηση των πληθυσμών των Αργυροπελεκάνων (Pelecanus Crispus), του δυτικού άξονα του Ελλαδικού χώρου σε επίπεδο Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ), στα πλαίσια του πακέτου εργασίας Π.Ε. 2.2. «Δικτύωση με το εσωτερικό» του Υποέργου 1 «Δράσεις βελτίωσης του καθεστώτος διατήρησης της περιοχής ευθύνης του ΦΔ Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων» της Πράξης: «Επιχορήγηση του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων, για δράσεις διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ειδών και οικοτόπων» με κωδικό ΟΠΣ (MIS)5032671 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020)».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020. Είχε προγραμματιστεί αρχικά να λάβει χώρα στο Κέντρο Πληροφόρησης του ΦΔ/ΛΜ-ΑΟ στο Αιτωλικό, ωστόσο, σεβόμενοι τα έκτακτα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό εξάπλωσης της covid-19 και θέτοντας σε προτεραιότητα την ασφάλεια της δημόσιας υγείας, ο ΦΔ/ΛΜ-ΑΟ προχώρησε σε πραγματοποίηση της συνάντησης μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης.

Στη συνάντηση δικτύωσης συμμετείχαν στελέχη από τους ΦΔΠΠ και συγκεκριμένα: Από το ΦΔ Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων, από τον ΦΔ Υγροτόπων Κοτυχίου–Στροφυλιάς & Κυπαρισσιακού Κόλπου, από τον Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου–Λευκάδας, από τον ΦΔ Προστατευόμενων Περιοχών Καλαμά–Αχέροντα–Κέρκυρας, καθώς και ειδικοί επιστήμονες του χώρου, όπως ο Κατσαδωράκης Γιώργος, Βιολόγος-Περιβαλλοντολόγος, Δρ Οικολογίας, ειδικός σε θέματα διαχείρισης υγροτόπων και προστατευόμενων περιοχών και η  Μανόλια Βουγιούκαλου, εκ μέρους της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της συνεργασίας με άλλους ΦΔΠΠ με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και αντιμετώπισης προβλημάτων που σχετίζονται με την προστασία και διατήρηση του πληθυσμού του είδους Pelecanus crispus. Σκοπός της 2ης συνάντησης ήταν η έγκριση των πρακτικών της 1ης συνάντησης, η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Monitoring από τους ΦΔΠΠ του Δυτικού Άξονα καθώς και η οριστικοποίηση του Δελτίου καταγραφής παρακολούθησης και των κοινών προδιαγραφών για δακτυλίδια, δορυφορικούς πομπούς και πλατφόρμα παρακολούθησης.

Κατά τη συνάντηση ανακοινώθηκε η ομόφωνη έγκριση των πρακτικών της 1ης συνάντησης. Έπειτα, οι εκπρόσωποι των Φορέων που συμμετείχαν, παρουσίασαν συνοπτικά τα αποτελέσματα του monitoring του Δυτικού Άξονα. Τέλος, συμφωνήθηκαν και οριστικοποιήθηκαν από τους συμμετέχοντες, κοινές προδιαγραφές για δακτυλίδια, δορυφορικούς πομπούς και πλατφόρμα παρακολούθησης, ενώ συμφωνήθηκε να σχεδιαστεί ένα απλοποιημένο και ολοκληρωμένο κοινό πρωτόκολλο δελτίου, με σκοπό να οριστικοποιηθεί στην επόμενη συνάντηση. Το ραντεβού της επόμενης συνάντησης ανανεώθηκε για τις αρχές της άνοιξης 2021.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον Απόλλωνα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον Απόλλωνα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Η εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ταινία «Φόνισσα», σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα, θα ξεκινήσει να προβάλλεται ...
«Στο γραφείο καθηγητών» του Ιλκέρ Τσατάκ - Ο ιδεαλισμός σ' ένα αδιαπέραστο και σκληρό περιβάλλον

«Στο γραφείο καθηγητών» του Ιλκέρ Τσατάκ – Ο ιδεαλισμός σ’ ένα αδιαπέραστο και σκληρό περιβάλλον

"Στο γραφείο καθηγητών" ("Das lehrerzimmer" / "The teachers’ lounge") Σκηνοθεσία: Ιλκέρ Τσατάκ. Πρωταγωνιστούν: Λεόνι Μπένες, Λέοναρντ Στέτνις, Εύα Λέμπαου. Γερμανία, ...
Φένια Παπαδόδημα

“Marika’s dream” στο θέατρο Μικρό Γκλόρια

Η Φένια Παπαδόδημα συνεχίζει τις παραστάσεις του  "Marika’s dream" κάθε Παρασκευή στις 18:00 έως 29 Δεκεμβρίου 2023 στο  Θέατρο Μικρό ...
Athenian Material

Προβολή του Athenian Material στον «Μικρόκοσμο»

Προβολή του ντοκιμαντέρ Athenian Material της γαλλίδας δημιουργού Laure Vermeersch την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 στις 21:30 στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο. Υπόθεση ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13620 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top