Τέταρτο

Συνάντηση με τον Peter H. Reynolds – Online εκδήλωση για παιδιά


Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε διαδικτυακή συνάντηση με τον συγγραφέα και εικονογράφο Peter H. Reynolds το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, στις 19:00.

Ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας και εικονογράφος συνομιλεί για πρώτη φορά με τους μικρούς -αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία- βιβλιόφιλους από την Ελλάδα. Στην εκδήλωση, που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά ηλικίας 4-9 ετών, οι λέξεις στα αγγλικά γίνονται παιχνίδι και σπάνε το φράγμα της γλώσσας. Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη (με προεγγραφές) και πραγματοποιείται online μέσω Zoom.

Ο Peter H. Reynolds, παρουσιάζει τα βιβλία του και με την βοήθεια των λέξεων και των υπέροχων εικόνων του προτρέπει τα μικρά παιδιά να πειραματιστούν και να ανακαλύψουν μικρά και πολύτιμα πράγματα για τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους. Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι λέξεις είναι μαγικές. Έχουν τη δύναμη να εκφράζουν, να συνδέουν και να μεταμορφώνουν… Οι εικόνες και οι λέξεις μου είναι εδώ για να σου δείξουν τον τρόπο να αποκτήσεις θετική ενέργεια, να αξιοποιήσεις τη φαντασία και την περιέργειά σου…Εξωτερίκευσε ό,τι έχεις μέσα στο μυαλό και στην καρδιά σου και μοιράσου το με τον κόσμο γύρω σου, με όποιον τρόπο θεωρείς καλύτερο – είτε με λέξεις, είτε με εικόνες, είτε με τη μουσική, είτε με κάποιον άλλον τρόπο που σου ταιριάζει καλύτερα… Με το να μοιραζόμαστε τη φωνή μας, τις σκέψεις μας και τα ταλέντα μας, ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά και όλοι μαζί ενωμένοι να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.»

Ο Peter H. Reynolds είναι συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 25 γλώσσες και κυκλοφορούν σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Ελλάδα είναι πιο γνωστός για την εικονογράφηση των βιβλίων της Μιμής της Νευρικής που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, καθώς και για το βιβλίο του Η τελεία που έγινε best seller. Ζει στη Μασαχουσέτη με την οικογένειά του. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.peterhreynolds.com και www.fablevision.com.

Πληροφορίες

Ημερομηνία εκδήλωσης: Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, 19:00

Διεύθυνση: Online μέσω Zoom στα αγγλικά με μετάφραση στα ελληνικά

Παρακολούθηση: Ελεύθερη με προεγγραφές εδώ

Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης: 2103680052, [email protected], www.hau.gr/culture

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7987 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

 

Back to Top