Τέταρτο
40 Προβολές

Συναυλία Ινδικής κλασικής μουσικής την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
Ο Ιάσονας Ψαράκης για πρώτη φορά θα εμφανιστεί στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, για μια μοναδική μουσική βραδιά με σιτάρ και εσράτζ, πριν την επιστροφή του στην Ινδία. Δίπλα του θα βρίσκεται ο Σπύρος Βασιλειάδης, ο οποίος θα τον συνοδεύει με τάμπλα.

Μια μουσική παράσταση με ήχους και ρυθμούς, που μας μεταφέρουν στη μακρινή Ανατολή, πέρα από τα όρια του χρόνου και των αποστάσεων. Ένα μουσικό ταξίδι στην Ινδία. Η κάθε ράγκα συμβολίζει και επικαλείται τα στοιχεία της φύσης, αποτυπώνοντας συναισθήματα, αισθήσεις, εικόνες. Μια αόρατη ζωγραφική του αιθέρα. Μια διήγηση ήχου, δονήσεων, φράσεων και ρυθμών, όπου η φαντασία μας μπορεί να δημιουργήσει την πραγματικότητα που ονειρεύεται.

Ιάσονας Ψαράκης: σιτάρ, εσράτζ
Σπύρος Βασιλειάδης: τάμπλα
Guest Artist: Τάκης Λουκάτος, εικαστικά & χορογραφία/χορός

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, 20:30
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα
Εισιτήρια: 20, 15, 10 ευρώ
Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ.


Ο Ιάσονας Ψαράκης είναι Ελληνικής καταγωγής συνθέτης, μουσικός της Βόρειας Ινδικής Κλασσικής και Οργανικής Μουσικής , σολίστας του Σιτάρ, Εσράτζ και πολλών άλλων μουσικών οργάνων του κόσμου , με έδρα το Σαντινικετάν στη Βεγγάλη της Ινδίας.

Η καριέρα του εκτείνεται από την Κλασσική ευρωπαϊκή έως τη μεσανατολική μουσική και ταξιδεύει μέσω της Κλασικής Ινδικής Μουσικής υπό την καθοδήγηση της Guruma Ameena (κόρης του Ustad Ali Akbar Khan), του Pandit Debi Prasad Chatterjee, του Shiraz Ali Khan, της Amie Maciszawski και του Sabyasachida Sarkhel.

Επίσης, αποφοίτησε από το Sangit Bhavan-Visva Bharati Πανεπιστήμιο (B.Mus.-HCM-Sitar/Performance arts, final grade A+), κάτοχος υποτροφίας μέσω ICCR India και επίσης κάτοχος τεσσάρων Indian Merit Scholarships

Ο Ιάσονας κυκλοφόρησε  το πρώτο του μουσικό άλμπουμ με όνομα «Clay» (2014), το οποίο ηχογραφήθηκε στον Λίβανο, με στοιχεία Ινδικής κλασικής μουσικής και ήχους του Ιράν.

Έχει παρουσιάσει την μουσική του σε θέατρα, καλλιτεχνικές πολιτισμικές αίθουσες, κολεκτίβες, ραδιοφωνικούς σταθμούς ,street performances, διεθνή μουσικά φεστιβάλ και αρχαιολογικούς χώρους στην Τουρκία, Λίβανο, Αίγυπτο, Ινδία, Ελλάδα, Μπάγκλανες. Πρόσφατα η “Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας “του διοργάνωσε  την πρώτη του solo συναυλία του στο Κάιρο στο παλάτι με όνομα «Beyt Al Sinnari».

Την περίοδο αυτή ετοιμάζει το καινούριο του προσωπικό μουσικό άλπουμ με όνομα «Earth and Sky»σύνθεσης δικής του ,  στο οποίο τον συνοδεύουν αναγνωρισμένοι μουσικοί από την Ινδία και Περσία.

Είναι επίσης μέρος ενός έργου με σύγχρονο κλασικό ήχο (συλλογικό) που ονομάζεται *Δομές* Ινδία και θα κυκλοφορήσει  παγκοσμίως τους προσεχείς μήνες την ινδική εταιρεία Ethno-Classical Recordings..

 

Ο Σπύρος Βασιλειάδης γεννήθηκε στην Αθήνα . Ασχολείται με την μουσική από νεαρή ηλικία. Από το 1989 είναι μαθητής του Shankartal στην table.Σπουδές κλασσικής κιθάρας από τον Ahmed El-Salamouny και μουσική παιδαγωγικής στην Σχολή P. Palos στο Μόναχο (1987-1991).

Έχει παρακολουθήσει ακόμα σεμινάρια κατασκευής μουσικών οργάνων, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Ασκεί το επάγγελμα του μουσικού από το 1987. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και του Συλλόγου Καλλιτεχνικής Οργανοποιίας.

 

Ο Τάκης Λουκάτος είναι ηθοποιός, χορογράφος, χορευτής ,εικαστικός και θεατρικός σκηνοθέτης με διεθνής συμμετοχές σε θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις σημαντικών σχημάτων και ομάδων. Είναι ο πρώτος που ασχολήθηκε με την κούκλα σε εικαστική μορφή, με 35 εκθέσεις σε σημαντικές γκαλερί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για αρκετά χρόνια άνηκε στο δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου. Το 1997 ,με προτροπή του Αλέξη Σολομού και της Βέρας Ζαβιτσιάνου, δημιούργησε τη χοροθεατρική ομάδα «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ», με στόχο το πάντρεμα των τριών μορφών τέχνης, μέσα από την αισθητική των γλυπτών μορφών του, η οποία έκανα την πρώτη της εμφάνιση στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά τον ίδιο χρόνο, με έκθεση και χοροθεατρική παράσταση βασισμένη στα μονόπρακτα του Ζαν Κοκτώ.

Έκτοτε έχει σκηνοθετήσει, χορογραφήσει και επιμεληθεί εικαστικά και σκηνογραφικά αρκετές παραστάσεις.

Από το 2006 διδάσκει χορό και θέατρο στα καλλιτεχνικά. Ασχολείται αρκετά χρόνια με τη συγγραφή, αλλά και το θεατρικό .Η Αντανάκλαση μιας πόζας είναι το πρώτο του συγγραφικό έργο που εκδίδεται μιας και αναφέρεται στο θέατρο, που έχει υπηρετήσει για πολλά χρόνια.

Τέλος, έχει λάβει 1ο βραβείο για σκηνοθεσία και χορογραφία από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για την παράσταση «Μαγικός Αυλός» του Μότσαρτ και βραβείο από το Υπουργείο Παιδείας για την παράστασή του «Τα πρόσωπα των παιδιών είναι πατρίδες.»


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6158 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top