Τέταρτο

Σύνδεσμος Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος: Η διενέργεια rapid test από τα φαρμακεία λειτουργεί ως εν δυνάμει υγειονομική βόμβα


Ο Σύνδεσμος Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος (ΣΙΔΕΙΔΕΛ) καταγγέλλει στο Υπουργείο Υγείας πως η διενέργεια των test ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου sars- cov 2 από τα φαρμακεία σε ακατάλληλες συνθήκες, με  προχειρότητα και χωρίς το αποδεκτό υλικό δείγματος, λειτουργεί ως εν δυνάμει υγειονομική βόμβα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι εργαστηριακοί γιατροί του ΣΙΔΕΙΔΕΛ (Σύνδεσμος Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος) καταγγέλλουμε  στο Υπουργείο Υγείας τη διενέργεια των test ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου sars- cov 2 από τα φαρμακεία ως εν δυνάμει υγειονομική βόμβα.

Η εξέταση πραγματοποιείται  από την πλειονότητα των φαρμακείων της χώρας  χωρίς κανέναν έλεγχό τους από αρμόδια αρχή, στο χώρο των κοινόχρηστων πεζοδρομίων με αντιεπιστημονικό τρόπο, πολλές φορές με μη αποδεκτό υλικό (δείγμα σάλιου αντί ρινοφαρυγγικού ή στοματοφαρυγγικού επιχρίσματος) με απαράδεκτες τεχνικές λήψεως (φτύσιμο σε κυπελλάκια) χωρίς εφαρμογή πρωτοκόλλου βιοασφάλειας, δίχως αποκομιδή μολυσματικών από διαπιστευμένους φορείς με νοοτροπία ξεπουλήματος προϊόντος προσφοράς. Η ιατρική πράξη ευτελίζεται και ταυτόχρονα καταστρατηγείται κάθε αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων των εξεταζομένων.

Η προχειρότητα εκτέλεσης της δειγματοληψίας από ανειδίκευτο προσωπικό και η μη τήρηση βασικών κανόνων στη διενέργεια αυτής καθ’ εαυτής της εξέτασης καθιστούν τα αποτελέσματα αναξιόπιστα και θέτουν σε αμφισβήτηση τη διαμόρφωση της ποσόστωσης των κρουσμάτων στο γενικό σύνολο των διενεργούμενων τεστ.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας εν μέσω πανδημίας να επιδείξει τη δέουσα σοβαρότητα βάζοντας φρένο στην απαξίωση  ενός βασικότατου όπλου στη διαχείριση της πανδημίας παραμένοντας αρωγός στον αγώνα καταπολέμησης του ιού.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8900 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top