tetartopress

Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας: Όχι άλλοι νεκροί και σακατεμένοι για τα κέρδη της εργοδοσίας


Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας καταγγέλλει την εργοδοσία της Unisol (στην Πάτρα) για το σοβαρό εργατικό ατύχημα στο οποίο ένας εργάτης χτυπήθηκε από ρεύμα και μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο. Καλεί στην 24ώρη απεργία την Τετάρτη 3 Νοέμβρη και στο συλλαλητήριο στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο και στην συγκέντρωση την Πέμπτη έξω από τον ΕΦΚΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας καταγγέλλει την εργοδοσία της Unisol (στη Πάτρα) στις εγκαταστάσεις της σήμερα (2-11-21), προκλήθηκε σοβαρό εργατικό ατύχημα εξαιτίας του οποίου άλλος ένας εργάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο.

Παρόλη την σοβαρότητα του ατυχήματος η επιχείρηση συνέχισε να παράγει κανονικά και μετά το ατύχημα σαν να μη  συνέβη τίποτα, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το γεγονός, ότι η εργοδοσία τα κέρδη τα βάζει πάνω από την υγεία και την ζωή των εργαζομένων.

Η γραμμή του κέρδους τους είναι φτιαγμένη από το αίμα και τα δάκρυα των εργατών. Η εργοδοσία της Unisol, ακολούθησε την ίδια τακτική με αυτή που ακολούθησε και η εργοδοσία της COSCO, η οποία έπειτα από τον θάνατο του συναδέλφου μας που θερίστηκε από τον γερανό, θυσία στα κέρδη της, συνέχισε ανερυθρίαστα την λειτουργία της .

Η Unisol είναι η ίδια εταιρεία που απέλυσε συνδικαλιστή, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, πριν 2 χρόνια γιατί διεκδικούσε μέτρα προστασίας και πάλευε για να μην περάσουν αντιδραστικά νομοσχέδια ενάντια στην εργατική τάξη.

Το Συνδικάτο μας, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και συνδικαλιστές από άλλα σωματεία  πήγαν επιτόπου στον χώρο του ατυχήματος από την πρώτη στιγμή, απαιτώντας να γίνουν γνωστά τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος και να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων θα περιφρουρήσει την 24ωρη απεργία που αποφάσισε το Εργατικό  Κέντρο Πάτρας αύριο Τετάρτη 3 Νοέμβρη και καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου των κατασκευών να συμμετέχουν στο αυριανό συλλαλητήριο (Τετάρτη) στις 6:30μμ στο ΕΚ Πάτρας, μαζί με όλη την εργατική τάξη της πόλης.

Δεν θα επιτρέψουμε να σακατεύονται καθημερινά εργάτες στους χώρους δουλειάς, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε σύγχρονα κάτεργα που διοικούνται με τον φόβο και κυριαρχεί ο κίνδυνος του ατυχήματος και η ανασφάλεια.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στις κατασκευές, στηρίζουμε και περιφρουρούμε την αυριανή 24ώρη απεργία στο εργοστάσιο της Unisol και συμμετέχουμε όλοι μας στο συλλαλητήριο στις 18:30 στο εργατικό κέντρο.

Την Πέμπτη 4 Νοέμβρη κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής πανοικοδομικής απεργίας θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση στις 10:30 στη συμβολή των οδών Γούναρη και Κορίνθου στην Πάτρα, έξω από τον ΕΦΚΑ (ΙΚΑ).

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...
«Το Φαγητό» της Μαρίας Λαϊνά συνεχίζει τις παραστάσεις στο θέατρο ΠΛΥΦΑ

«Το Φαγητό» της Μαρίας Λαϊνά συνεχίζει τις παραστάσεις στο θέατρο ΠΛΥΦΑ

Το θεατρικό έργο της Μαρίας Λαϊνά «Το Φαγητό», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιόλιου, λόγω της θερμής ανταπόκρισης του κοινού, συνεχίζει τις ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13868 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top