tetartopress

Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας: Είμαστε αλληλέγγυοι στις διεκδικήσεις του Παλαιστινιακού λαού

free palestine

free palestine


Αλληλέγγυο στις διεκδικήσεις του Παλαιστινιακού λαού δηλώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Το Συνδικάτο Οικοδομών και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, στηρίζει το δικαίωμα του Παλαιστινιακού Λαού στην υπεράσπιση της χώρας του κατά της ξένης κατοχής και τις συνεχιζόμενες για δεκαετίες δολοφονικές επιθέσεις σε αμάχους και παιδιά.

Ο Παλαιστινιακός λαός διεκδικεί νόμιμα το δικαίωμα του να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και είμαστε αλληλέγγυοι στις διεκδικήσεις του.

Ο πολύπαθος λαός της Παλαιστίνης για 75 χρόνια βιώνει την Ισραηλινή βία και κατοχή, η οποία συνεχίζεται και βρίσκει συνεχώς καινούργιους τρόπους βασανισμού και εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού με τις πλάτες των Αμερικάνων, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις, η μια μετά την άλλη. συμμαχούν και στηρίζουν με κάθε τρόπο το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, αναγνωρίζοντας με τη στάση τους αυτή τη κατοχή της Παλαιστίνης, αθωώνοντας παράλληλα τον εισβολέα, και μάλιστα  την ίδια στιγμή που ο ελληνικός και κυπριακός λαός (για 10ετιες) αγωνίζονται και απαιτούν την άμεση απομάκρυνσή των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο.

Κανένας δεν πρέπει να ξεχνά το σύνθημα συμπαράστασης που φωνάζουν οι εργαζόμενοι στις διαδηλώσεις για τον βασανισμένο Παλαιστινιακό λαό, «Το Ισραήλ σκοτώνει γυναίκες και παιδιά».

Αυτή είναι η αλήθεια που θέλουν να διαστρεβλώσουν ώστε να νομιμοποιήσουν την γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και να τον ενοχοποιήσουν τη στιγμή που μάχεται για να μην έχει το ισραηλινό πιστόλι πάνω στο κεφάλι του.

Όλοι αυτοί, που βρήκαν σήμερα την ευκαιρία να μιλήσουν για πόλεμο, εγκλήματα και φρικαλεότητες, είναι υποκριτές γιατί έντεχνα απέφευγαν όλα τα προηγούμενα χρόνια να καταδικάσουν ρητά ένα κράτος – δολοφόνο που με τη δύναμη των όπλων έκανε τα μεγαλύτερα εγκλήματα για να επιβάλλει τα συμφέροντα του, γιατί έκαναν πως δεν έβλεπαν τις σφαγές.

Μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου, μαζί με το εργατικό –λαϊκό κίνημα της χώρας μας δυναμώνουμε τον αγώνα μας για να δικαιωθεί ο Παλαιστινιακός λαός. Για το δικαίωμα της επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Για την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ.

 

Απαιτούμε:

 

Την άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη.

Να γυρίσει πίσω η ελληνική φρεγάτα «ΨΑΡΑ» από την εμπόλεμη περιοχή.

Καμία συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ισραήλ στη Γάζα.

Οι λαοί που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία τους και τη ζωή τους δεν είναι τρομοκράτες, τρομοκράτες είναι αυτοί που τους τα στερούν, και όσοι τους στηρίζουν, είναι συνεργοί στο έγκλημα.

Τρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που στηρίζουν το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Ένας νεοτερικός Άμλετ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

Ένας νεοτερικός Άμλετ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

«Το πνεύμα του πατέρα μου με πανοπλία! Κάτι δεν πάει καλά! ...Ας είχε έρθει η νύχτα! Όμως, ψυχή μου, ησύχασε ...
«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Τον «Άμλετ», το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη υποδέχεται στις 9.30 τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο ...
«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα - Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα – Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

"Βασιλιάδες του κόσμου" ("Los reyes del mundo" / "Kings of the world"). Σκηνοθεσία: Λάουρα Μόρα. Πρωταγωνιστούν: Κάρλος Αντρές Καστανέδα, Ντάβιντσον Αντρές Φλόρες, ...
«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ - Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ – Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

"Λυκόφως" ("Szürkület" / "Twilight"). Σκηνοθεσία Γκιόργκι Φεχέρ. Πρωταγωνιστούν Πέτερ Χάουμαν, Γιάνος Ντέρζι. Ουγγαρία, 1990. (Διαθέσιμη στο cinobo). "Κύριε... αυτό που ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13964 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top