tetartopress

Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας: Η Πρωτομαγιά είναι η δική μας μέρα, των εργατών όλου του κόσμου

Εργατική Πρωτομαγιά

Εργατική Πρωτομαγιά


Κάλεσμα από το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας στην Απεργιακή Συγκέντρωση της 1η Μάη μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας στις 10:30 π.μ. Αναλυτικά το κάλεσμα:

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές & στα συναφή επαγγέλματα, η Πρωτομαγιά είναι η δική μας μέρα, των εργατών όλου του κόσμου.

Προχωράμε με αισιοδοξία και ακλόνητη πίστη στον δρόμο που άνοιξαν οι αγώνες  της τάξης μας, χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι ήρωες που θυσιάστηκαν για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για την εργατιά, για την απελευθέρωση από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά.

Για έναν κόσμο που η ζωή και οι ανάγκες των εργαζομένων δεν θα μπαίνουν στη ζυγαριά κόστους- οφέλους για να θησαυρίζουν οι εκμεταλλευτές της δουλειάς και του ιδρώτα μας.

Χαιρετίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο κατά της εκμετάλλευσης ενάντια στο χτύπημα της ζωής τους σε όλο τον κόσμο και αντλούμε δύναμη για να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά, ακόμη πιο μαζικά, με μεγαλύτερη ορμή για να γίνει το δίκιο μας πράξη!

Οι εργαζόμενοι βγαίνουν στο δρόμο σε μια σειρά χώρες όπως και στη χώρα μας, με τις τεράστιες απεργιακές διαδηλώσεις του Μάρτη για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Πορτογαλία των εκατοντάδων χιλιάδων απεργών που με πείσμα κλιμακώνουν τον αγώνα τους, δίνεται η απάντηση σε όλους όσους εγκληματούν απέναντι στις ζωές μας που πασχίζουν να μας πείσουν ότι το απάνθρωπο σύστημα της εκμετάλλευσης είναι μονόδρομος, που διακηρύττουν ότι θα το εξανθρωπίσουν, ότι θα διορθώσουν τα «κακώς κείμενα», που μας καλούν να μείνουμε «φρόνιμα παιδιά», να αποδεχτούμε όσα αποφασίζουν.

Μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι να επιλέγουμε ποιος κυβερνητικός διαχειριστής θα μας «σφάζει  με το γάντι», ποιος θα «μυξοκλαίει» καλύτερα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες μετά από κάθε έγκλημα που έχουν προδιαγράψει με το αντεργατικό πλαίσιο που υλοποιούν και την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν.

Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι, τα εγκλήματα μπορεί να είναι προδιαγεγραμμένα στο σύστημα που υπηρετεί τα κέρδη, αλλά η ζωή μας μπορεί να αλλάξει μέσα από τους αγώνες μας.

Ξέρουμε καλά ότι όσο οι ζωές μας θα θυσιάζονται για τα κέρδη τους, συνεχώς θα μετράμε απώλειες, συνεχώς οι ανάγκες μας θα γίνονται καύσιμη ύλη για τη κερδοφορία του κεφαλαίου.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

Στην πολύχρονη ιστορία των ταξικών αγώνων του κλάδου μας, αντιμετωπίσαμε με επιτυχία «θεούς και δαίμονες», αποσπάσαμε κατακτήσεις, πρωτοστατήσαμε στο εργατικό κίνημα και τους λαϊκούς αγώνες.

Καμιά κυβέρνηση δεν μας χαρίστηκε. Κανένα αφεντικό δεν μας λυπήθηκε.

Με όπλο τους αντεργατικούς νόμους, χρόνια τώρα, κλέβουν τον ιδρώτα της δουλειάς μας. Όλοι αυτοί, μαζί με τα στηρίγματά τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, βρίσκονται σταθερά απέναντι στις ανάγκες και τα συμφέροντά μας.

 

Εμείς, με τον αγώνα μας μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας ώστε:

 

Να σταματήσουμε την αρπαγή των σπιτιών μας με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που νομοθέτησαν οι προηγούμενοι και οι σημερινοί κυβερνώντες.

Να μην κλέβουν την ασφάλιση μας και να μας αφήνουν χωρίς σύνταξη ή να μας δίνουν πενταροδεκάρες.

Αντί αυτοί να μετράνε κέρδη κι εμείς κάθε τρεις μέρες νεκρούς συναδέλφους και δεκάδες σακατεμένους στους χώρους δουλειάς, που έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη «κοιλάδα των Τεμπών», να προστατεύσουμε τη ζωή μας, με την πάλη μας, να μπορούμε να πηγαίνουμε γεροί και να γυρίζουμε γεροί απ’ τη δουλειά.

Να παρθούν μέτρα για την αντισεισμική, αντιπλημμυρική, αντιπυρική προστασία. Να πηγαίνουν τα παιδιά μας σε ασφαλή σχολεία, να μην κινδυνεύουν οι ζωές μας με το πρώτο ψιλόβροχο και να μην φοβόμαστε να μην καούμε κάθε καλοκαίρι. Οι κυβερνώντες μετράνε ως κόστος τα μέτρα ασφαλείας, την ενίσχυση των υποδομών με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα.

Να μην περιμένουμε τα κουπόνια για να πάμε στο supermarket επειδή το μεροκάματο δεν φτάνει ούτε για τα βασικά.

Να μην θεωρείται ότι «φταίει η κακιά μας τύχη» και η «κακιά η χώρα» όταν η ζωή μας βρίσκεται σε κίνδυνο και χρειαζόμαστε γιατρούς, νοσοκομεία, αναβαθμισμένες παροχές υγείας, πρόνοιας, πρόληψης και αντί γι’ αυτά να περιμένουμε στην ουρά πολλών μηνών ή να μας πέσει το «λαχείο» για να πληρώσουμε τα αρπακτικά της ιδιωτικής υγείας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα.

 

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές & στα συναφή επαγγέλματα,

 

Η πολιτική που υπηρετεί το σιδερένιο νόμο των κερδών του κεφαλαίου είναι η αιτία για όλα μας τα προβλήματα και δεν διορθώνεται, ούτε εξανθρωπίζεται. Ανατρέπεται με τον αγώνα των πολλών, των εργατών, των λαϊκών στρωμάτων που βιώνουν συνεχώς μεγαλύτερα και πιο οξυμένα προβλήματα. Δεν περιμένουμε κυβερνητικούς μεσσίες και σωτήρες. Τους έχουμε γνωρίσει και ξέρουμε τα προεκλογικά «φούμαρα» που μοιράζουν για να μας κοροϊδέψουν.

Διέξοδος για όλους εμάς είναι να έρθουν τα πάνω κάτω. Να γίνουμε εμείς, οι πολλοί, αυτοί που θα αποφασίζουν για την ικανοποίηση των αναγκών και των συμφερόντων μας, για το μέλλον που έχουμε ανάγκη.

Για ένα αύριο που θα μπορούμε να κουμαντάρουμε όλο τον πλούτο που παράγουμε με τη δουλειά μας.

Γι’ αυτό συνεχίζουμε να τροφοδοτούμε με τους αγώνες του σήμερα, το μέλλον που θα περάσει τη ζωή μας σε πραγματικά ανώτερο επίπεδο ευημερίας χωρίς καπιταλιστική εκμετάλλευση, χωρίς εκμεταλλευτές, χωρίς τα αδιέξοδα και τα προβλήματα που γεννά η καπιταλιστική σαπίλα.

Σε αυτό το δρόμο, η ελπίδα θα γίνει πράξη και το δίκιο του εργάτη Νόμος.

Αυτό είναι το καθήκον μας, η μεγαλύτερη τιμή σε όσους θυσίασαν τη ζωή τους, άφησαν τα κόκαλα τους στις εξορίες και στις φυλακές για να προχωρήσει η ζωή προς τα εμπρός!

Στους εργάτες του Σικάγο, στους 200 της Καισαριανής, σε όλους εκείνους που επέλεξαν τον αγώνα απ’ το να μείνουν «ήσυχοι» απέναντι στην καταπίεση και την εκμετάλλευση.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...
«Το Φαγητό» της Μαρίας Λαϊνά συνεχίζει τις παραστάσεις στο θέατρο ΠΛΥΦΑ

«Το Φαγητό» της Μαρίας Λαϊνά συνεχίζει τις παραστάσεις στο θέατρο ΠΛΥΦΑ

Το θεατρικό έργο της Μαρίας Λαϊνά «Το Φαγητό», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιόλιου, λόγω της θερμής ανταπόκρισης του κοινού, συνεχίζει τις ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13866 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top