tetartopress

Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας: Κάλεσμα στην πανεργατική απεργία 28/2

Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας: Κάλεσμα στην πανεργατική απεργία 28/2

Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας: Κάλεσμα στην πανεργατική απεργία 28/2


Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας καθημερινά επισκέπτεται τους χώρους δουλειάς, προκειμένου να προετοιμάσει τους εργαζόμενους για την πανεργατική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου. Αναλυτικά το κάλεσμα:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας καθημερινά επισκέπτεται τους χώρους δουλειάς, προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους και να ζητήσει την συμμετοχή τους  στην απεργία στις 28 Φλεβάρη, αλλά και την παρουσία τους στη μεγάλη κινητοποίηση των Συνδικάτων.

Στη μάχη για την επιτυχία της Πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας την Τετάρτη 28 Φλεβάρη, βρίσκεται συνεχώς το συνδικάτο αμέσως μετά την πετυχημένη πανοικοδομική απεργία στις 31 του Γενάρη, συνεχίζοντας την παρέμβαση στον κλάδο, στους χώρους δουλειάς.

Κλιμάκια του συνδικαλιστικού φορέα, περιόδευσαν  σε συμβατικές οικοδομές και  επιχειρήσεις  σιδηρού οπλισμού (μάντρες σιδήρου οικοδομών) στην Πάτρα, πραγματοποιώντας συνελεύσεις επί τόπου, με δεκάδες εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων και σκοπό να μην μείνει κανένας ανενημέρωτος.

Πραγματοποιήθηκε πλατύ κάλεσμα κλιμάκωσης του αγώνα των εργαζομένων και με την απεργία σε λίγες μέρες, για όλα τα προβλήματα που τους απασχολούν σήμερα, με την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης, τα πολλά ζητήματα στους χώρους δουλειάς όπως την ανάγκη λήψης και εφαρμογής μέτρων προστασίας και ασφάλειας ώστε να μην θρηνεί καθημερινά νεκρούς και σακάτηδες η εργατική τάξη, θέμα που απασχολεί έντονα και τον κλάδο.

Επισημάνθηκε, επιπλέον, η ανάγκη πάλης για ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις τους μισθούς, αλλά και για να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεων και επέκτασης της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Παιδεία άλλα αγαθά, αυτά να προσφέρονται δωρεάν και δημόσια στο ύψος των σημερινών αναγκών.

Οι θέσεις της Ομοσπονδίας, του Συνδικάτου, έβρισκαν ανταπόκριση στους εργαζόμενους που εξέφρασαν και τη θέλησή τους, στις 28 του μήνα να μην δουλέψει τίποτα, να «νεκρώσουν» οι οικοδομές, τα γιαπιά, τα μεγάλα έργα, όπως έγινε και στις προηγούμενες πανοικοδομικές αλλά και σε πανελλαδικές απεργίες.

Τονίστηκε, επίσης, ότι ο αγώνας των εργαζομένων με τη μαζικότητα και την συμμετοχή στα συνδικάτα, τα σωματεία, από κάθε χώρο και κλάδο δουλειάς, μπορεί να έχει αποτελέσματα, να τους φέρει σε καλύτερη διεκδικητική θέση και στη συνέχεια.

Από το συνδικάτο, οι περιοδείες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες μέχρι και την απεργία, προετοιμάζοντας παράλληλα και τη συμμετοχή του στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου της πόλης (10.30 π.μ.), έξω από τα γραφεία του.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" - Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

“Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο” – Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" ("Shashvi shashvi maq'vali" / "Blackberry, Blackberry, Blackbird"). Σκηνοθεσία: Ελένε Ναβεριάνι. Πρωταγωνιστούν: Έκα Χαβλεϊσβίλι, Τεμίκο Τσιτσινάντζε. Γεωργία, ...
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13874 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top