tetartopress

Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας: Κάτω τα «ξερά» σας από τους πρωτοπόρους αγωνιστές


Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας καταγγέλλει την κλήτευση σε δίκη του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος  με τη κατηγορία ότι συμμετείχε και είχε «καθοδηγητικό ρόλο» σε κινητοποίηση τον Οκτώβρη του 2019 σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κάτω τα «ξερά» σας από τους πρωτοπόρους αγωνιστές – Οι αγώνες του λαού και των εργαζομένων δεν θα μπουν στο γύψο.

Ο συνάδελφος Βάλσαμος Συρίγος  κατηγορείται από την κυβέρνηση καταστολής των λαϊκών δικαιωμάτων, της αστυνόμευσης των πανεπιστημίων, της αποδόμησης των συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, με το μισό ποινικό κώδικα βάση του νόμου της κυβέρνησης του Σύριζα, που τιμά ανελλιπώς η κυβέρνηση της Ν.Δ. όπως τιμά κάθε αντεργατικό και αντιλαϊκό νόμο που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος τους είναι η τρομοκράτηση της εργατικής τάξης συνολικά, προκειμένου να δεχτεί αδιαμαρτύρητα την αρπαγή από τα οργανωμένα συμφέροντα και τους τραπεζίτες τη καταλήστευσή του κόπου της, αλλά και και τη βία που ασκούν οι κυβερνήσεις που στηρίζουν και προστατεύουν τους άρπαγες και τους εκμεταλλευτές εις βάρος της.

Με την εφαρμογή του νόμου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από τη διάδοχο κυβέρνηση της Ν.Δ (η οποία τον «ενισχύει» κι από πάνω ώστε να υπηρετήσει με αφοσίωσή και αποτελεσματικότερα και  τους τραπεζίτες), ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας κατηγορείται ότι:

Διέπραξε δήθεν βιαιοπραγίες εναντίον προσώπων και πραγμάτων έχοντας «καθοδηγητικό ρόλο» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον πλειστηριασμό.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, αντιμετώπισε και κατατρόπωσε μια ολόκληρη διμοιρία πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων που βρισκόταν στην είσοδο του χώρου όπου γινόταν ο πλειστηριασμός και εισήλθε μέσα ακυρώνοντας τη διαδικασία.

Προκάλεσε τον δήθεν τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών και ενός πέμπτου που ένιωσε δύσπνοια από τα δακρυγόνα που έριχνε η Α-354 διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης στους συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονταν .

Άφησε δήθεν  χωρίς κράνη, γλόμπς, μπερέδες την αστυνομική διμοιρία.

Ότι φώναζε από τη ντουντούκα το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Δήθεν έσπασε την τζαμαρία της εισόδου και μπήκε μέσα στον χώρο διεξαγωγής του πλειστηριασμού

Εν ολίγοις, με βάση το «συνεργατικό» νομοθετικό οπλοστάσιο της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ο συνάδελφος  Βάλσαμος Συρίγος  κατηγορείται ως εγκληματίας και οι τραπεζίτες που αρπάζουν τα σπίτια και τις οικονομίες των εργαζομένων, τον μόχθο μιας ζωής, παρουσιάζονται ως αθώα θύματα που με «νόμιμα» μέσα απλώνουν το χέρι τους στα σπίτια του εργατόκοσμου, με την αρωγή των δυνάμεων καταστολής κατ’ εντολή των κυβερνήσεων που τους υπηρετούν.

Το εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Τα πρωτοπόρα στελέχη του οικοδομικού κινήματος και όλων των εργαζομένων δεν θα σταματήσουν να οργανώνουν τον αγώνα, την διεκδίκηση με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες .

Όσο και αν θέλουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου να ξεμπερδέψουν με το ταξικό κίνημα ώστε να ξεμπερδέψουν και με τους ενοχλητικούς αγώνες, δεν θα το καταφέρουν.

Οι αγώνες θα δυναμώσουν .

Αν δεν ήταν αποτελεσματικό και δυνατό το εργατικό κίνημα και οι αγώνες των εργαζομένων, δεν ψήφιζαν αντεργατικούς νόμους η μια αστική κυβέρνηση πίσω από την άλλη, δεν θα ενίσχυαν την καταστολή στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια και όπου αλλού εφαρμόζουν τα αντεργατικά και αντιλαϊκά τους σχέδια.

Οι κατηγορίες που μας αποδίδουν ως «πρωτοπόρων, οργανωτών  και καθοδηγητών» είναι  για εμάς το ταξικό μας καθήκον.

Την ίδια ευθύνη με την Ν.Δ. έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλο το αντεργατικό κατασταλτικό οπλοστάσιο που στρέφεται απέναντι στα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους φέρει φαρδιά πλατιά και την δική του σφραγίδα. Μαζί τα ψήφισαν τα εφάρμοσαν και τα εφαρμόζουν.

Αυτοί θα κάνουν πλειστηριασμούς και τα στελέχη του εργατικού κινήματος θα οργανώνουν την πάλη του λαού.

Τα λόγια συμπόνιας και οι εξαγγελίες τους με ανεπαρκή μέτρα καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος, όταν σήμερα οι πλειστηριασμοί πολλαπλασιάζονται και αναβαθμίζεται το περιεχόμενο της καταστολής και των κατασταλτικών μέτρων απέναντι στο δίκιο του λαού.

Οι οικοδόμοι είμαστε περήφανοι που διαθέτουμε τέτοιους αγωνιστές όπως ο συνάδερφος Βάλσαμος που πρωτοστατούν στην πάλη των εργαζομένων.

Είμαστε περήφανοι για την ιστορία των αγώνων του κλάδου μας και  προσπαθούμε να την τροφοδοτούμε με νέους αγώνες με επίκεντρο τις ανάγκες και τα συμφέροντα της τάξης μας.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη στον συνάδελφο Βάλσαμο.

Καλούμε τους οικοδόμους, όλη την εργατική τάξη να δυναμώσει τον αγώνα.

Η Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στις 9 του Νοέμβρη να αποτελέσει ένα ακόμη μεγάλο όπλο ώστε να υπερασπιστούμε την ζωή μας και να αντιμετωπίσουμε την καταστολή απέναντι στους αγώνες.

Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...
«Το Φαγητό» της Μαρίας Λαϊνά συνεχίζει τις παραστάσεις στο θέατρο ΠΛΥΦΑ

«Το Φαγητό» της Μαρίας Λαϊνά συνεχίζει τις παραστάσεις στο θέατρο ΠΛΥΦΑ

Το θεατρικό έργο της Μαρίας Λαϊνά «Το Φαγητό», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιόλιου, λόγω της θερμής ανταπόκρισης του κοινού, συνεχίζει τις ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13868 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top