tetartopress

Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας: Οργανώνουμε τη μάχη της Πανεργατικής Απεργίας


Περιφερειακή σύσκεψη πραγματοποίησε το  Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας την Κυριακή 16-10-2022 με Εισηγητή τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδος, Βάλσαμο Συρίγο, παραβρέθηκαν τα Συνδικάτα Οικοδόμων Πελοποννήσου,  Αιτωλοακαρνανίας, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου και Κέρκυρας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

Στη σύσκεψη κατατέθηκε η πείρα των συναδέλφων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους του κλάδου, όπου τα περισσότερα από αυτά είναι κοινά για όλους του κλάδους εργασίας.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην προετοιμασία της απεργίας, η οποία θα είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη συνεχή πάλη των εργαζομένων ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια και την ανεργία.

Αυτό το καπιταλιστικό σύστημα είναι που ξεζουμίζει τους εργαζόμενους και μπουκώνει με χρήμα μια χούφτα κερδοσκόπους που παρασιτούν εις βάρος του λαού και των εργαζομένων.

Η επίθεση στους εργαζόμενους με τη ψήφιση των αντεργατικών νόμων, οι διώξεις των πρωτοπόρων συνδικαλιστών και εργαζομένων με τα απεργοδικία, τα αυξημένα μέτρα καταστολής, οι παρεμβάσεις στα πανεπιστήμια με τα φοιτητοδικεία και στους χώρους δουλειάς με τα διαδηλωτοδικεία, είναι μόνο ένα μικρό μέρος από την επίθεση που δέχεται και δέχονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια ο λαός και οι εργαζόμενοι, από αυτή και τις προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις.

Γι’ αυτό το εκμεταλλευτικό κράτος είναι παράνομο και καταχρηστικό να ζητάς τα δεδουλευμένα σου. Για τους εργοδότες είναι παράνομο και καταχρηστικό να ζητάς αυξήσεις στους μισθούς όταν τα κέρδη τους έχουν φέτος ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Τα Συνδικάτα των Οικοδόμων το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουν με κάθε τρόπο την ενημέρωση των συναδέλφων με παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις κλπ.

Οργανώνουμε τη μάχη της Πανεργατικής Απεργίας στις 9 Νοέμβρη που πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζόμενων.

Ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημά μας, αντιτάσσουμε την οργανωμένη πάλη και διεκδίκηση για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης, για τρόφιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, καύσιμα φθηνά για όλο το λαό, για αυξήσεις στους μισθούς κ.ά.

Η λύση στην αδικία και την εκμετάλλευση είναι η καθολική αντίσταση σε όσους μας υπόσχονται φτώχεια, ακρίβεια, απληρωσιά και απολύσεις.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...
«Το Φαγητό» της Μαρίας Λαϊνά συνεχίζει τις παραστάσεις στο θέατρο ΠΛΥΦΑ

«Το Φαγητό» της Μαρίας Λαϊνά συνεχίζει τις παραστάσεις στο θέατρο ΠΛΥΦΑ

Το θεατρικό έργο της Μαρίας Λαϊνά «Το Φαγητό», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιόλιου, λόγω της θερμής ανταπόκρισης του κοινού, συνεχίζει τις ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13867 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top