tetartopress

«Συνταγματικές εξελίξεις στη Χιλή» – Σεμινάριο στο Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ στην Ελλάδα


Η τρίτη συνάντηση του  διαρκούς σεμιναρίου Politics of Liberation στο Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ στην Ελλάδα, συνεχίζεται με τίτλο: Ο φακός στις συνταγματικές περιπέτειες στη Χιλή στην τρίτη συνάντηση.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 19.00 οι Χιλιανές ακτιβίστριες-πολιτικοί Elisa Giustinianovich, Alejandra Salinas Inostroza και Viviana Soledad Delgado Riquelme συνομιλούν με το ελληνικό κοινό με αντικείμενο τις «Συνταγματικές εξελίξεις στη Χιλή»

Η τρίτη συνάντηση του διαρκούς σεμιναρίου Politics of Liberation, εστιάζει, αυτή τη φορά, στις –κατά τον Εντουάρντο Γκαλεάνο– «ανοιχτές φλέβες της Λατινικής Αμερικής» και συγκεκριμένα στη Χιλή, όπου, παρά την πολιτική αλλαγή με την ανάδειξη του αριστερού Προέδρου Γκαμπριέλ Μπόριτς, το εγχώριο κατεστημένο αποδεικνύεται εξαιρετικά ανθεκτικό, καταλήγοντας στο σχετικό δημοψήφισμα της 4ης Σεπτεμβρίου στην απόρριψη ενός από τα πλέον προοδευτικά Συντάγματα που έχουν προταθεί στην παγκόσμια πολιτική ιστορία.

Έτσι, τρεις αντιπρόσωποι της χιλιανής πολιτικής σκηνής, οι Elisa Giustinianovich, Alejandra Salinas Inostroza και Viviana Soledad Delgado Riquelme, θα παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό όλες τις προσκλήσεις και τα εμπόδια στον δρόμο για μια ουσιαστικά προοδευτική ατζέντα στην πολλαπλά δοκιμασμένη αυτή χώρα. Η Elisa Giustinianovich είναι Χιλιανή πολιτική, ακτιβίστρια, ακαδημαϊκός και Αναπληρώτρια Αντιπρόεδρος της Συνταγματικής Συνέλευσης της Δημοκρατίας της Χιλής. Η Alejandra Salinas Inostroza εκλέχθηκε σύμβουλος όντας ανεξάρτητη υποψήφια με τη λίστα του Πράσινου Κόμματος με τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων στον δήμο της, Maipú. H Viviana Soledad Delgado Riquelme είναι Χιλιανή περιβαλλοντολόγος, ακτιβίστρια και μέλος του Πράσινου Οικολογικού Κόμματος.

Συντονίζουν και επιμελούνται επιστημονικά η Ρόζα Βασιλάκη και ο Γιώργος Σουβλής.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μπορείτε να κάνετε κράτηση εδώ (ένδειξη: register). Το σεμινάριο θα προβληθεί επίσης ψηφιακά μέσα από τις πλατφόρμες του Ελληνικού Γραφείου του Ιδρύματος Rosa Luxemburg και τα social media του Politics of Liberation, ενώ οι διαλέξεις θα είναι διαθέσιμες με τη μορφή video στο website του σεμιναρίου μετά την ολοκλήρωσή τους.

Περισσότερα για το διαρκές σεμινάριο Politics of Liberation

Το Ίδρυμα Rosa Luxemburg – Παράρτημα Ελλάδας, μεριμνώντας σταθερά για την προώθηση του κοινωνικοπολιτικού δημόσιου διαλόγου και την καταγραφή όλων των τάσεων σε επίπεδο ιδεών και κινημάτων διεθνώς, φιλοξενεί από τον Σεπτέμβριο του 2022 και έως τον Ιούνιο του 2023 τον κύκλο σεμιναρίων Politics of Liberation.

Στο πλαίσιο του διαρκούς σεμιναρίου Politics of Liberation και με τον συντονισμό και την επιστημονική επιμέλεια της Ρόζας Βασιλάκη και του Γιώργου Σουβλή, κάθε δεκαπενθήμερο (Παρασκευές, 19.00-21.00) το ελληνικό κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί διαλέξεις και να αλληλεπιδρά με ορισμένες από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες σε παγκόσμιο επίπεδο, μαθαίνοντας και συνομιλώντας πάνω σε κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα αλλά και την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα στο πεδίο των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών.

Από τη δημοκρατία μέχρι τις πολιτικές φύλου και τις τέχνες αλλά και την εξέλιξη του μεταναστευτικού, και από τη θρησκεία μέχρι τις πολιτικές λιτότητας και τη διάχυση των αυταρχικών αντιλήψεων καθώς και τον ιστορικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η αριστερά του σήμερα και του αύριο, κορυφαίες προσωπικότητες της παγκόσμιας διανόησης αναπτύσσουν συνολικά 23 θεματικές και επισκέπτονται –κάποιοι για πρώτη φορά– την Ελλάδα σε συνομιλία με το ελληνικό κοινό, το οποίο, μέσα από την ιστοσελίδα politicsofliberation.gr, έχει τη δυνατότητα από τώρα να προμηθευτεί ελεύθερα σχετικό υλικό, έτσι ώστε να έχει ενημερωθεί και προετοιμαστεί για έναν γόνιμο διάλογο με τους προσκεκλημένους του Ιδρύματος Rosa Luxemburg.

Τα σεμινάρια, που έχουν τη μορφή ανοιχτής συνομιλίας στην αγγλική γλώσσα, γίνονται με φυσική παρουσία στους χώρους του Ιδρύματος Rosa Luxemburg Ελλάδας, ως εκ τούτου είναι αναγκαίο, εξαιτίας του περιορισμένου χώρου, να γίνεται προεγγραφή για κάθε συνάντηση στο website του σεμιναρίου.

Πληροφορίες

Διαρκές σεμινάριο Politics of Liberation
Σεπτέμβριος 2022 – Ιούνιος 2023
Επιστημονική επιμέλεια-συντονισμός: Ρόζα Βασιλάκη, Γιώργος Σουβλής
Με τη στήριξη του Ιδρύματος Rosa Luxemburg – Παράρτημα Ελλάδας

Κάθε δεύτερη Παρασκευή, 19.00-21.00
Γραφεία Ιδρύματος Rosa Luxemburg – Παράρτημα Ελλάδας, Καλλιδρομίου 17, Εξάρχεια (1ος όροφος) | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map | facebook twitter | [email protected]

Η είσοδος είναι ελεύθερη – Στις εγγραφές θα τηρηθεί σειράς προτεραιότητας

3η διάλεξη: Elisa Giustinianovich, Alejandra Salinas Inostroza, Viviana Soledad Delgado Riquelme: «Συνταγματικές εξελίξεις στη Χιλή»

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, 19.00-21.00
Δηλώσεις συμμετοχής-εγγραφή: εδώ

Βρείτε το πρόγραμμα των επόμενων διαλέξεων εδώ.

Politics of Liberation: www.politicsofliberation.gr | facebooktwitter | instagram

Ίδρυμα Rosa Luxemburg – Παράρτημα Ελλάδας: www.rosalux.gr/el | facebooktwitter

email: [email protected], [email protected], [email protected]

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Τον «Άμλετ», το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη υποδέχεται στις 9.30 τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο ...
«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα - Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα – Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

"Βασιλιάδες του κόσμου" ("Los reyes del mundo" / "Kings of the world"). Σκηνοθεσία: Λάουρα Μόρα. Πρωταγωνιστούν: Κάρλος Αντρές Καστανέδα, Ντάβιντσον Αντρές Φλόρες, ...
«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ - Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ – Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

"Λυκόφως" ("Szürkület" / "Twilight"). Σκηνοθεσία Γκιόργκι Φεχέρ. Πρωταγωνιστούν Πέτερ Χάουμαν, Γιάνος Ντέρζι. Ουγγαρία, 1990. (Διαθέσιμη στο cinobo). "Κύριε... αυτό που ...
"Οι αντίπαλοι" του Λούκα Γκουαντανίνο - Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

“Οι αντίπαλοι” του Λούκα Γκουαντανίνο – Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

"Οι αντίπαλοι" ("Challengers"). Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο. Πρωταγωνιστούν: Ζεντάγια, Τζος Ο' Κόνορ, Μάικ Φάιστ. ΗΠΑ, 2024. "Σ' αγαπώ", λέει ο Αρτ ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13963 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top