Τέταρτο

Συντονιστικό Ομάδων & Δομών Αλληλεγγύης Αττικής: «Όποιος θέλει βρίσκει τρόπους. Όποιος δεν θέλει ψάχνει αιτίες»


Για 4 συνεχόμενες εβδομάδες, από την λήξη του λοκ ντάουν και το άνοιγμα των σχολείων, δεκάδες σακούλες με τρόφιμα μοιράστηκαν σε μαθήτριες και μαθητές που βρίσκονται σε ανάγκη σε 3 δημοτικά σχολεία της Αθήνας, στο 27ο και 30ο Κυψέλης και στο 35ο Εξαρχείων, από το  Συντονιστικό Ομάδων και Δομών Αλληλεγγύης Αττικής. Η βοήθεια προς τις οικογένειες θα συνεχιστεί και μέσα στο καλοκαίρι ενώ από Σεπτέμβριο θα οργανωθούν νέες δράσεις αλληλεγγύης μέσα στην σχολική κοινότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συντονιστικού:

«Όποιος θέλει βρίσκει τρόπους. Όποιος δεν θέλει ψάχνει αιτίες». Έχοντας βαθιά στην ψυχή αυτά τα λόγια, να μας οδηγούν, τα καταφέραμε. Για 4 συνεχόμενες εβδομάδες, από την λήξη του λοκ ντάουν και το άνοιγμα των σχολείων, δεκάδες σακούλες με τρόφιμα μοιράστηκαν σε μαθήτριες και μαθητές που βρίσκονται σε ανάγκη σε 3 δημοτικά σχολεία της Αθήνας, στο 27ο και 30ο Κυψέλης και στο 35ο Εξαρχείων.

Ευχαριστούμε θερμά τις/τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων που δέχτηκαν να συνεργαστούν, που μας έδειξαν εμπιστοσύνη και άνοιξαν τις πόρτες των σχολείων τους, όπως επίσης και τις γειτονιές της Κυψέλης και των Εξαρχείων που στήριξαν με δυναμικό τρόπο τις δράσεις.

Σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και τις/τους εκπαιδευτικούς η βοήθεια προς τις οικογένειες θα συνεχιστεί και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ από Σεπτέμβρη θα ανοίξουμε και πάλι τον διάλογο, καλώντας τους να οργανώσουν νέες δράσεις και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, γιατί μόνο έτσι η έμπρακτη αλληλεγγύη μπορεί να εδραιωθεί στην σχολική κοινότητα. Σε αυτόν τον αγώνα θα είμαστε στο πλάι τους για όσο χρειαστεί, με έμπρακτη βοήθεια και συμμετοχή σε πολύμορφες δράσεις ώστε το πνεύμα της αλληλεγγύης να γίνει παραμύθι και τραγούδι, να διαχυθεί μες στα σχολεία και να ριζώσει.

Θέλουμε σχολεία, που να αγκαλιάζουν όλα τα παιδιά, ό,τι χρώμα κι αν έχει το δέρμα τους, οποία κι αν είναι η καταγωγή τους. Θέλουμε τα παιδιά μας να μην αντιμετωπίζουν τους συμμαθητές που βρίσκονται σε ανάγκη ως φτωχούς και πεινασμένους αλλά ως ίσους, να ζουν και να μεγαλώνουν μαζί με όρους αλληλοβοήθειας αρμονικής συνύπαρξης και δικαιοσύνης.

Η αλληλεγγύη να φτάσει σε κάθε σχολείο. Αυτή είναι η δύναμη μας και πρέπει να νικήσει.
Συντονιστικό Ομάδων και Δομών Αλληλεγγύης Αττικής (ΣΟΔΑΑ).

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7670 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

   

Back to Top